Calendarul mayas si transformarea constiintei
Cele mai bune carti

Calendarul mayas si transformarea constiintei

La editura ForYou a aparut cartea Calendarul mayas si transformarea constiintei , de C. J. Calleman.

Iata mai jos un citat din prefata:

Calendarul mayas impartaseste multe dintre mesajele sale cu alte traditii spirituale:
„Suntem cu totii Unul”,
„Viata are un scop” si
„Dumnezeu este Iubire”.

Cu toate acestea, nu ar trebui trecut cu vederea faptul ca el transmite si un mesaj unic: exista o data limita pentru crearea Epocii de Aur Iluminate de la „sfarsitului timpului” si trebuie sa participam cu totii la acest proces, in calitate de co‑creatori.

Acesta este mesajul fundamental al calendarului mayas, care trebuie asimilat astazi. Multe denaturari si interpretari gresite, precum si un scepticism in ceea ce priveste profetia in general, i‑au oprit – cel putin pana acum – pe multi sa recunoasca si sa accepte Planul Divin al Timpului.

Una dintre erorile tipice de interpretare este faptul ca acest calendar mayas prezinta interes doar pentru cei pasionati de cultura mayasa. Bineinteles ca vechii mayasi au fost primii care au dezvoltat si au studiat calendarul descris in aceasta carte – si trebuie sa li se recunoasca acest merit. Nici macar interesul de astazi pentru antropologie sau culturile antice nu constituie un imbold pentru studierea calendarul mayas – o sursa profetica ce priveste fiecare fiinta umana.

Calendarul mayas poarta un adevar universal, care este, probabil, un subiect de studiu mult mai urgent astazi pentru omenire, la nivel global, decat a fost vreodata pentru mayasi. Cartea de fata, Calendarul mayas si transformarea constiintei este un rezultat al muncii mele de a extrage acest adevar universal din cunoasterea calendarului mayas si de a‑l prezenta pe intelesul oamenilor moderni. In acelasi timp, sper sa demonstrez ca acest calendar aduce lumina si in numeroase alte traditii religioase si filosofice, care au aparut pe planeta noastra.

Calendarul mayas reprezinta o traditie profetica. Profetia – sau abilitatea de a face preziceri asupra viitorului – este o arta care a fost privita foarte diferit, in grupuri si vremuri diferite.

Astrologia, Kabala, numerologia si tarotul sunt exemple de instrumente de divinatie, care au fost folosite – si inca mai sunt – in intreaga lume, deopotriva de oameni obisnuiti si de cei care conduc.

Citirile lui Nostradamus si ale lui Edgar Cayce, Apocalipsa, criptogramele descrise in Codul Bibliei si Profetia Hopi au fost considerate profetice in continut, iar numeroase interpretari au aspirat la relevarea mesajelor lor ascunse.

Multe dintre aceste surse nu pot fi considerate absolut adevarate. Faptul ca le lipseste fixarea exacta a evenimentelor in timp face imposibila evaluarea previziunilor ca fiind cu adevarat la obiect, sau doar opinii ale celui care le interpreteaza.

Prin contrast, faptul ca evenimentele prezentate in calendarul mayas sunt clar datate reprezinta, fara echivoc, realitatea si constituie cea mai buna dovada ca nu e nicio inselatorie la mijloc.

Oricine are acces la o enciclopedie standard poate verifica validitatea sa, argumentata prin dovezi ale evolutiei biologice si istorice. Astfel, desi mesajul esential al acestei carti este de natura spirituala, as dori sa‑l incurajez pe cititor sa analizeze datele si logica prezentate, asa cum ar face‑o in cazul oricarei teorii stiintifice.

Criteriile comune pentru o teorie stiintifica valida constau in posibilitatea de a fi verificata in mod empiric si de a explica cele mai complexe fenomene, in modul cel mai simplu posibil.

Daca aplicam cronologia mayasa in analiza istoriei omenirii, se poate observa un tipar al succesiunii evenimentelor. Exemple ale unor asemenea tipare, prezentate in aceasta carte, sunt „vanturile istoriei”, aparitia religiilor, dezvoltarea comunicarii scrise, suisurile si coborasurile economiei mondiale.

Aceste exemple demonstreaza clar ca traim intr‑un univers constient, a carui inteligenta autocreata urmeaza un plan precis, conform caruia oamenii sunt meniti sa evolueze. In cadrul acestui plan, am ajuns acum in penultimul Ciclu al Creatiei (al optulea din cele noua cicluri mayase ale timpului), ceea ce inseamna ca destinul omenirii trebuie sa se implineasca in mai putin de zece ani. Noi traim, cu adevarat, in cea de‑a unsprezecea ora a creatiei!

Masura in care adevarurile stiintei moderne si ale cercetarii istorice se potrivesc cu previziunile calendarului mayas este, dupa orice standard, uluitoare. Sunt convins ca multi cititori vor ajunge la concluzia ca aceasta este cea mai importanta sursa de cunoastere a Planului Cosmic aflata la dispozitia omenirii, ceea ce duce la concluzia ca diseminarea calendarului mayas in adevarata sa forma – verificabila in mod empiric – este o misiune urgenta, astazi, pentru noi toti.

Cartile spirituale repeta adesea ideea ca exista multe cai diferite si ca nu exista o singura cale universal valabila. Desi acest lucru este adevarat, arareori acest adevar este recunoscut ca avand, de fapt, un sens individualist, ingust.

Singurul motiv ca exista cai de inceput trebuie inteles in contextul in care exista un Plan Cosmic al Timpului care guverneaza evolutia constiintei si care ne propulseaza sa evoluam, fiecare pe calea sa, dar catre un destin comun.

Daca aceste cai individuale nu sunt privite in contextul mai larg al acestui Plan, ele isi pierd complet semnificatia. In ziua de astazi, noi, ca specie, ne confruntam cu provocarea de a incadra caile noastre individuale in acest Plan mai larg, astfel incat sa reusim sa ajungem la termenul limita. De aceea, calendarul mayas, este extrem de important pentru noi toti.

Aceasta situatie le ofera cautatorilor spirituali posibilitatea de a alege. Putem continua sa mai utilizam calendare bazate pe astronomie si, daca o facem, vom continua sa privim istoria ca pe o serie de evenimente intamplatoare, haotice. Ca alternativa, putem incepe sa folosim calendarul traditional mayas, sa devenim constienti de contururile Planului Cosmic si sa ne aliniem cu evolutia constiintei.

O consecinta importanta a acestei evolutii permanente este faptul ca ideea unei „naturi omenesti” inchistate este lipsita de orice baza reala. Diferentele de constiinta dintre oamenii care traiesc in diferite Cicluri ale Creatiei sunt reale, iar constiinta umana de astazi este diferita de cea a vechilor mayasi. Nu este nici aceeasi cu cea a Fiintei Umane Universale din viitoarea Epoca de Aur.

Exista speranta pentru omenire, dar nu pentru ca vom alege cu totii, brusc, sa ne schimbam in bine, ci pentru ca aceasta constiinta a omenirii este subiect al unui Plan Cosmic ce nu poate fi manipulat.

Integrarea in acest Plan prin folosirea calendarului mayas ne conduce spre implinire atat la nivel individual, cat colectiv. Mai mult, schimbarea polaritatilor yin/yang ale acestui Plan explica de ce lumea este perceputa diferit nu doar in epoci diferite, ci si in colturi diferite ale lumii.

Timpul actual exemplifica foarte bine acest ultim punct de vedere.”

Cartea poate fi comandata online de la editura ForYou.

„Citirea acestei carti este o experienta puternica si electrizanta. Fiecare pagina ofera o intelegere profunda, care dezleaga cele mai tainice mistere ale istoriei omenirii si ale evolutiei constiintei globale”.

Dr. Michael E. Salla, Centrul pentru Pace Globala

„Cartea lui Calleman despre calendarul mayas nu poate decât sa ii ofere cititorului, oricine ar fi acesta, o noua poarta spre intelegere”.

Dr. Jose Arguelles, autor al cartii Factorul mayas

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *