“ Buddha, Casanova si cu mine – o karma cu peripetii ” – Editura Philobia

Publicat: 24 aprilie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

In aparenta, cartea “Buddha, Casanova si cu mine – o karma cu peripetii” se vrea a fi o parodie a vietii din perspectiva invatatorilor budiste.

Desi ironia si umorul sunt atent strecurate in paginile cartii de la Editura Philobia, in esenta, aceasta lucrare contine straturi mult mai profunde ce asteapta sa fie descoperite.

Personajul principal al cartii este moderatoarea de televiziune Kim Lange.

Pe langa faptul ca nu este deloc familiara cu invataturile lui Buddha, Kim nu a interactionat cu dimensiunea spirituala a existentei umane.

Din contra, aflata pe culmea succesului, ea se bucura de o popularitate de neegalat, insa fiinta sa este goala pe interior.

Aceasta goliciune provine din relatia dizarmonioasa pe care o are cu sotul sau, Alex, cat si din incapacitatea de a petrece mai mult timp cu fiica sa, Lilly.

Desi se bucura de faima dupa care foarte multa lume tanjeste, Kim Lange nu este o femeie implinita.

Dupa decernarea premiului cel mare la Gala Premiilor de televiziune, Kim este lovita de o chiuveta picata dintr-o statie spatiala ruseasca si moare pe loc:

“Am vazut lumina.
Era din ce in ce mai puternica.
Minunata.
Invaluitoare.
Moale.
Calda.
Plina de dragoste.
Am imbratisat-o si am pasit in ea.

Doamne, ma simteam atat de bine.
Atat de protejata.
Atat de fericita.
Eram din nou plina de incredere.

Dar imediat lumina s-a indepartat.
Mi-am pierdut cunostinta.

Cand m-am trezit, am remarcat ca aveam un cap imens.
Si un abdomen enorm.
Si sase picioare.
Si doua antene foarte lungi.
Acesta a fost chiar cel mai nasol moment al zilei!”

“Nasol” este si momentul in care se intalneste cu Buddha care ii transmite un mesaj deloc prietenos: ca a acumulat karma negativa si ca se va reincarna in furnica.

Din acest punct, urmeaza un lung sir de peripetii in care Kim traieste o serie de experiente ca furnica, porcusor de guineea, caine, vaca, rama, gandac de Colorado sau veverita.

Insa in spatele tuturor acestor reincarnari si in spatele tuturor reintalnirilor cu Buddha, ea isi pastreaza constiinta umana.

Iar cea mai profunda dorinta a sa este aceea de a se apropia de fiica sa.

in peripetiile sale, Kim este insotita de Casanova care, din pricina karmei negative pe care a acumulat-o din perspectiva invataturilor lui Buddha, are parte de acelasi tratament ca ea.

In cele din urma, datorita faptelor bune pe care ajunge sa le indeplineasca, ea reuseste sa se reincarneze in om si sa se apropie de familia sa.

Insa dificultatile nu se opresc aici deoarece sotul ei se indragosteste de prietena cea mai buna a lui Kim, Nina.

Intamplarile amuzante pe care Kim le traieste ne aduc fata in fata cu adevarurile cele mai profunde ale vietii.

Dintr-o perspectiva spirituala, am putea afirma ca ea renunta incetul cu incetul la egoul sau, ceea ce o determina sa apropie de familia sa.

Ajunsa in momentul in care a acumulat o serie de fapte bune incat sa atinga starea de Nirvana, Kim il roaga pe Buddha sa ramana alaturi de familia sa, ceea ce, intr-un final, ajunge sa se intample:

“Am inchis din nou ochii.
Imi simteam fiica.
Si sotul.
Familia mea era din nou reunita.
Eram mai aproape decat fuseseram vreodata.
Atat de aproape, cum nu reusisem niciodata sa fiu pe cand eram Kim Lange.
Si nici nu voisem.

Era minunat.
Familia mea ma invelea.
Moale.
Calda.
Plina de dragoste.
Mi-am imbratisat familia si ea m-a invaluit.
Doamne, ce bine ma simteam.
Atat de usurata.
Atat de fericita.

Abia atunci am inteles de ce ma readuse Buddha la viata. Nu e nevoie de nicio Nirvana ca sa fii in Nirvana!”

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *