Ai incredere in propriile instincte!
Cele mai bune carti

Ai incredere in propriile instincte!

Doriti sa va dezvoltati intuitia si sa va intariti increderea in propria senzitivitate?

Doriti sa va modificati felul de a trai, de la cel bazat pe ego la cel bazat pe suflet?
Doriti sa incepeti sa va bazati mai mult pe ceea ce se numeste ”al saselea simt” ? Iata intrebarile pe care le ridica o noua carte de evolutie spirituala aparuta la Editura Prestige, “Ai incredere in propriile instincte – instrumente secrete pentru utilizarea celui de-al saselea simt.”, Sonia Choquette.

Care sunt insa avantajele folosirii celui de-al saselea simt? In conceptia autoarei, oamenii care-si folosesc al saselea simt au incredere in propriile vibratii si-si lasa energia psihica sa-i indrume zi de zi; in general, ei sunt mai creativi, dispun de mai multe resurse si au mai mult succes decat cei care-si folosesc doar cele cinci simturi. Indivizii senzitivi se bucura mai mult de viata decat cei care nu sunt senzitivi.

A apela la toate cele sase simturi aduce cu sine un sentiment implicit de securitate, incredere si curaj, pe care cei captivi in paradigma celor cinci simturi nu reusesc sa-l detina.

Cartea este un ghid pentru cei care vor sa-si deschida canalele intuitiei si sa aiba incredere in propriile vibratii. In randurile de mai jos, o sa va prezint cateva din secretele pe care autoarea le dezvaluie pentru a fi aplicate de cei care doresc sa tina cont de aceste aspect in modul cum isi traiesc viata:

1. Incepeti-va calatoria spre o viata mai inalta prin acceptarea faptului ca sunteti in mod firesc intuitivi, chiar daca cel de-al saselea simt inca nu este trezit si nu functioneaza la intregul sau potential. Ganditi ca o persoana senzitiva. Vibratiile va fac sa va simtiti in largul vostru? Obisnuiti sa le acceptati ca atare (ceea ce se inscrie in legea spirituala) sau le alungati ca pe niste informatii lipsite de valoare (ceea ce se inscrie in legea egoului)?

2.    Verificati-va starea corpului. In privinta grijii pe care i-o acordati, pe unde va situati? Dormiti suficient? In cazul in care pana acum ati fost neglijent cu ceea ce mancati, concepeti un plan de alimentatie. Fiti sensibili la cerintele corpului vostru si impacati-va cu ele. Faceti exercitii fizice sau o activitate fizica oarecare, timp de 15 minute. Cateva eforturi simple va vor duce departe in stradania de a trai viata la un nivel mai inalt.

3.    Ascultati-va corpul.
In fiecare dimineata, la trezire, faceti o scanare mentala a voastra insiva, din cap pana-n picioare, si vedeti daca receptionati vreun semnal. Aveti vreun mesaj senzitiv sub forma de disconfort, durere, boala sau tensiune? In acest caz, ca va spune asta? Admiteti ceea ce simtiti si spuneti-i corpului vostru: „Te ascult.” Cand va faceti dus, vorbiti cu trupul vostru si verificati ce se mai intampla cu el. Intrebati-l daca vrea sa va faca cunoscut ceva important, ceva ce nu ati remarcat inca si anuntati-l ca in momentul acela ii acordati toata atentia. Initierea unui dialog cu corpul vostru este inceputul fundamentarii unei mai bune stari de sanatate fizica si senzitiva.


4.    Rezervati-va in fiecare zi cate zece minute de liniste.
Daca va place sa meditati, faceti-o. Daca meditatia traditionala nu va spune nimic, gasiti alte mijloace de a obtine cateva momente de liniste zilnic. Este mult mai usor sa va auziti cel de-al saselea simt atunci cand aveti mai multe momente de liniste si ganditi-va cat de multa seninatate aduc acestea in viata voastra.

5.    Acordati atentie la ceea ce spuneti si la ceea ce auziti. Folositi-va bine cuvintele. Nu participati la conversatii aprinse, indiferent cat de justificate ar fi ele, pentru ca asta va abate din drum. Amintiti-va ca sunteti strans conectati cu toti oamenii din lumea aceasta, asa ca atunci cand atatcati o alta persoana va agresati pe voi insiva. Vorbiti ponderat si stapanit, folosind cuvinte iubitoare, de acceptare, iertare si chiar amuzante. Exersati exprimarea a ceea ce va doriti intr-un mod eficient si amabil, chiar daca nu prea va vine pe moment. Practica va transforma acest mod de exprimare in a doua natura.

6.    Protejati-va energetic creand in mod constient vibratii pozitive.
Exprimati-va pozitiv la adresa voastra insiva si a altora si identificati cine si ce anume va da un sentiment de bine. Fiti tot timpul foarte atenti la energia din jurul vostru. Amintiti-va sa nu luati orice vibratie sau energie negativa la modul personal; refuzati, pur si simplu, sa fiti raniti de oportunitatea ratata de a iubi a altcuiva si tineti cont la orice pas de protectia energetica. Creati-va un scut de energie pozitiva si iubitoare si opriti orice energie neplacuta emisa cu intentie. Daca o persoana sau un loc nu vi se pare in regula, aveti incredere in vibratiile voastre si pastrati distanta. daca puteti iesi in liniste dintr-o situatie “otravitoare”, atunci parasiti-o cat puteti de repede. Atunci cand nu puteti sa identificati sursa vibratiilor rele, cereti vibratiilor voastre sa va ghideze, dupa care spuneti:  ” Acestea sunt vibratiile mele rele, sau vin dinspre altcineva? ” Puteti opri vibratiile negative, spunand cu voce tare sursei de unde provin, de cate ori simtiti intepaturi senzitive in spate sau in inima: “Ia-le inapoi. Nu sunt dispus/a sa le primesc. Nu sunt ale mele.”

7.    Fiti mai atenti decat de obicei la ceea ce va trece prin minte. Evitati sa zaboviti asupra imaginilor mentale care poarta vibratii negative, deprimante, violente sau distructive. Aceasta inseamna sa inchideti televizorul si radioul si sa renuntati sa cititi ziarul intreaga saptamana. Indreptati-va atentia strict asupra a ceea ce spuneti si ascultati cu mintea. Recunoasteti legatura dintre ceea ce transmiteti voi si ceea ce se intoarce la voi. Ce fel de ganduri aveti de obicei? Sunteti stapaniti de ganduri de teama? Sunteti invadati de imagini negative? Receptati mesaje invidioase, manioase, meschine si pline de nesiguranta care va epuizeaza si va fac sa va simtiti neiubiti si incapabili de iubire? In acest caz, schimbati in mod constient canalul.  Concentrati-va mental asupra a ceva mai inalt si transmiteti mesaje iubitoare si pasnice celor din jur. Imaginati-va ca mintea voastra este o statie de radio care emite pe frecventa FM si care receptioneaa si transmite vibratii inalte.

Acestea sunt cativa din pasii pe care e recomandat sa-i urmam pentru a reusi sa ne mutam viata pe un nivel mai inalt de constientizare si pentru a reusi sa spunem cu bucurie in suflet: „ Eu nu cred-eu simt.

Si imi urmez intuitia oriincotro ma duce. De aceea am atata succes.”

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *