Solstițiul de Vară, 21 iunie 2023: Lumina și întunericul din noi

Publicat: 20 iunie 2023
Comentarii: Fără răspunsuri

21 iunie marchează Solstițiul de vară: cea mai lungă zi a anului în emisfera nordică, unde sărbătorim lumina, și cea mai scurtă zi a anului în emisfera sudică, unde intrăm în noaptea întunecată a sufletului.

Indiferent în ce parte a lumii trăim, Solstițiul de vară este o zi importantă în care ne putem simți la unison cu energiile din jurul nostru. La Solstițiu, vălul dintre lumi este subțire, permițându-ne să accesăm cu mai multă ușurință energiile galactice și tărâmurile angelice.

Solstițiul de iunie marchează, de asemenea, trecerea Soarelui în semnul Racului.

În 2023, la momentul solstițiului, avem în manifestare și energia sacră a Zeiței – cu Luna, Venus și Luna Neagra Lilith aliniate la câteva grade una de cealaltă. Aceeași frecvența a energiei Zeiței vine și din aliniamentul planetei Marte, care se află în Leu.

Toată această energie feminină creează un câmp care ne îmbunătățește intuiția și inteligența emoțională în această perioadă. Această energie poate fi, de asemenea, extrem de hrănitoare, încurajându-ne să onorăm felul în care ne simțim.

Solstițiul de vară în emisfera nordică: Sărbătoarea luminii

Solstițiul din iunie este începutul verii, anotimpul luminii. Este timpul să ne expunem, să lăsăm fricile în urmă și să ne permitem să strălucim. Fără să ne reținem sau să jucăm la scară mică. Este momentul să mergem înainte și să sărbătorim tot ceea ce suntem și am realizat până acum.

Viața nu este întotdeauna luminoasă. Dar cea mai lungă zi a anului ne amintește că lumina este întoteauna acolo. Chiar dacă lucrurile pot intra câteodată într-un con de umbră, această stare este întotdeauna temporară. Există întotdeauna o modalitate de a găsi din nou lumina. Lumina nu poate fi distrusă și vine mereu, la momentul potrivit, să ne amintească de frumusețea care e mereu acolo, chiar și când nu pare.

Când apare, lumina aduce și claritate în viața noastră. Ne devine evident ce este important și care este direcția în continuare.

Putem să ne revizuim direcția în acest moment pentru că, sub Soarele în Rac, suntem îndrumați să ne aliniem motivațiile cu adevărul nostru cel mai înalt și cu sufletului nostru.

Este momentul să urmăm ceea ce ne bucură și ne reîncarcă Sufletul. Iar folosind puterea Soarelui putem amplifica energia a tot ceea ce ne aduce bucurie.

Pentru a simți din plin energia zilei de solstițiu, e recomandat să petrecem timp afară, în natură. Să înotăm în mare, să ne plimbăm în pădure, să facem drumeții pe munte și să ne conectăm cu energia creației. Să simțim cum soarele ne luminează ființa. Și să știm că întreaga natură ne poate transforma, ne poate hrăni și ne poate susține în ceea ce avem de creat.

Solstițiul de vară din emisfera sudică: noaptea întunecată a sufletului

Pe 21 iunie, trăim cea mai scurtă zi și cea mai lungă noapte din an. Orele de întuneric ne oferă prilejul să intrăm în noaptea întunecată a sufletului. Un timp de retragere în care putem intra în interior și ne putem conecta la mișcările subtile ale ființei noastre.

Uneori, doar în întuneric ne putem simți cu adevărat confortabil să fim noi înșine. Când lumina Soarelui strălucește deasupra noastră, ne putem simți expuși. Adesea, putem simți că trebuie să acționăm sau să fim într-un anumit fel.

Când luminile sunt stinse, când suntem doar noi, singuri cu gândurile noastre, atunci ne putem întâlni față în față cu un nou adevăr despre cine suntem.

În acest moment, este o oportunitate pentru noi de a intra în interior. Să ne depărtăm de lumina reflectoarelor și, în schimb, să stăm cu noi înșine și cu propriul nostru adevăr.

Nu trebuie să explicăm nimănui acest adevăr. Nu trebuie să îi punem o fundă frumoasă sau să îl facem să dea bine. Nu trebuie să ne identificăm sentimentele și să le analizăm. Trebuie doar să stăm cu ele și să le dăm voie să fie.

În întuneric, nu gândurile contează, ci sentimentele. Inima noastră are șansa de a vorbi și e nevoie să îi permitem să fie auzită. În întuneric, uităm de etichetele și judecățile minții și, în schimb, ne permitem să simțim.

Când stăm în întuneric și ne permitem doar să fim, ce sentimente apar? Ce disconfort crește? Ce se întâmplă când doar ne permitem să fim?

La asta ne cheamă noaptea întunecată a sufletului să ne încredințăm. Aceasta este ceea ce suntem încurajați să practicăm. Să încetăm să vorbim și să începem să ascultăm.

Trebuie să găsim liniștea, pentru că atunci când o facem, putem păși într-un nou nivel de putere și un nou adevăr despre cine suntem cu adevărat.

Aceasta este energia solstițiului, în general: solstițiul, fie de vară fie de iarnă, ne pune în contact pe rând cu lumina și întunericul din noi, ca două fețe ale aceleiași monede.

Important e să găsim puterea să fim noi înșine, și atunci când suntem în lumină și atunci când suntem în întuneric.

Nimic nu e permanent, totul e schimbător iar unicul lucru care contează este echilibrul din interior. Și atunci când suntem atinși de grația luminii dar și atunci când ne scufundăm în întuneric.

Sursa: Foreverconsicous.com
Traducere: Damaideparte.ro

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *