Astrologie

Solstițiul de iarnă, 22 decembrie 2023: Lumina din întuneric

22 decembrie marchează Solstițiul de iarnă, cea mai scurtă zi a anului în emisfera nordică – unde intrăm în noaptea întunecată a sufletului și cea mai lungă zi a anului în emisfera sudică – unde se sărbătorește lumina.

Indiferent în ce parte a lumii trăim, Solstițiul este o zi puternică de reconectare la noi și de acordare la tot ce se află în jurul nostru. La Solstițiu, vălul dintre lumi se diluează și astfel avem posibilitatea să accesăm, dacă ne stabilim intenția, cu mai multă ușurință energiile galactice și tărâmurile angelice.

Solstițiul de decembrie marchează, de asemenea, trecerea Soarelui în semnul Capricornului. Capricornul este condus de planeta Saturn, ceea ce ne duce cu gândul la Saturnalia, festivalul păgân care era sărbătorit în această perioadă a anului. Multe dintre tradițiile din această perioadă, cum ar fi oferirea de cadouri și decorarea copacilor, își iau rădăcinile din acest festival străvechi.

Noaptea întunecată a sufletului” – emisfera nordică

Pe 22 decembrie, trăim cea mai scurtă zi și cea mai lungă noapte din an. Orele lungi de întuneric ne ghidează să intrăm în ceea ce se numește “noaptea întunecată a sufletului” – acel moment de retragere înspre interior, în care putem auzi mișcările subtile ale ființei noastre. Trecem prin acest proces interior de fiecare dată când suntem împinși în întunericul ființei noastre, pentru a ne redescoperi apoi lumina pe un nivel și mai înalt. Și trecem prin acest proces și la fiecare solstițiu de iarnă, cei care ne aflăm în emisfera nordică.

Uneori, doar în întuneric ne putem simți cu adevărat confortabili să fim noi înșine. Atunci când lumina soarelui nu mai strălucește atât de tare deasupra noastră, nu ne mai simțim expuși și nu mai suntem constrânși să acționăm sau să facem ceva.

În întuneric, când suntem doar noi, singuri cu gândurile noastre, ne putem scufunda cu adevărat adânc în miezul ființei noastre și ne putem întâlni față în față cu un nou adevăr despre cine suntem.

Și lumina strălucitoare a Soarelui face însă parte din noi. Dar dacă stăm în Lumină prea mult timp, avem tendința de a ne deconecta de la partea autentică din noi.

Acest moment ritualic este o oportunitate de a intra în întunericul din noi, în vidul fertil, în propria nemișcare interioară. Să ne depărtăm puțin de lumina reflectoarelor societății, ale social-media, ale activităților noastre și să stăm cu noi înșine și cu propriul nostru adevăr.

Nu e nevoie să explicăm nimănui care este acest adevăr. Și nici nu trebuie să îi punem o fundă frumoasă cu care să dăm bine. Nu trebuie să ne identificăm sentimentele, să le scriem sau să le analizăm. E suficient doar să stăm cu adevărul nostru în acest moment și să-l lăsăm să curgă în ființa noastră, să ne mângâie sufletul, să ne aline ființa, să ne adape curajul și să ne deschidă spre alt nivel al ființei noastre.

Să ne ascultăm cu adevărat și să ne auzim. Să lăsăm etichetele și judecățile și să ne simțim inima: Ce sentimente apar? Cât de mare e disconfortul? Când ne vine să fugim? De ce am vrea să fugim cel mai tare? Ce se întâmplă când doar ne permitem să fim?

Noaptea întunecată a sufletului este o lecție de încredințare, de predare. În liniște, acum, e momentul să încetăm să vorbim și să începem să ascultăm. Astfel, vom putea păși într-o nouă putere și un nou adevăr despre cine suntem cu adevărat.

Ritual pentru noaptea întunecată a sufletului

Ritualul tău pentru această noapte este să stai în întuneric. Stinge lumina și doar stai, într-o cameră întunecată. Ține ochii deschiși și observă cum te simți când stai pe întuneric.

Exersează până începi să te simți confortabil stând în corp. Respiră. Dacă te năpădesc gânduri, lăsă-le să treacă fără a investi energie în ele. Chiar dacă simți că nu prea îți iese, încearcă să treci peste orice neliniște care apare.

Noaptea întunecată a sufletului este un timp pentru suflet. Fii blând cu tine însuți și dedică timp Sinelui tău autentic.

Sărbători conștiente!

Adaptare de pe site-ul Foreverconscious.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

6 comentarii

 1. Coca Tatiana spune:

  Mulțumesc cu recunostinta!

 2. Ramona Filimon spune:

  Multumesc cu Iubire si Recunostinta!
  Sarbatori binecuvantate !

  1. Sarbatori fericite!

 3. Silvia spune:

  Multumesc din suflet.Sarbatori luminate!

  1. Cu drag, Sarbatori Fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *