Energia anului 2022

Publicat: 4 ianuarie 2022
Comentarii: 1 Răspunsuri

Fără îndoială, ultimii ani au adus schimbări majore în viețile noastre. Conjuncția Saturn-Pluto din 2020 ne-a zdruncinat pe toți, dar acum lucrurile par a se îmblânzi puțin, așa cum ne arată energia anului 2022.

2022 este an 6 în numerologie – ceea ce înseamnă vindecare și a găsi modalități de a aduce pacea în viața noastră. Energia anului 2022 sprijină un mod de a funcționa în slow-down, într-o stare de calm și echilibru. Este anul care ne va oferi ocazia să facem pace cu locul în care ne aflăm în viața noastră.

Acest an începe cu Venus în Retrograd, energie care ne ajută să intrăm în inimile noastre și să curățăm calea pentru relații profunde cu noi înșine, cu ceilalți și cu banii.

Planetele retrograde aduc momente de reflecție iar în 2022 avem multe oportunități pentru reflecție. Mercur va fi retrograd de patru ori și vom experimenta și Marte retrograd.  

Marte și Venus retrogradează cel mai puțin dintre toate planetele, deci a le avea pe amândouă în retrograd, într-un an, aduce la suprafață teme precum: a merge și mai profund în interior, a ne mișca încet dar sigur și a reflecta înainte de a merge înainte.  

Energia anului 2022 are ca temă vindecarea. Aceste momente de reflecție în energie retrogradă ne aduc pauzele binemeritate pentru a respira și a crea mai mult confort în viețile noastre.

Jupiter și Neptun

Jupiter, planeta abundenței și a expansiunii, se va mișca prin Pești pentru tot anul – ceea ce va crea o energie de pace și compasiune. Jupiter este planeta expansiunii, iar Peștii sunt zodia legată de spiritualitate, așa că 2022 este un an nu doar pentru vindecare dar și pentru trezire spirituală.

Jupiter merge în Pești și se va alinia cu Neptun. Este o dinamică foarte rară, care va aduce energii benefice pentru toate proiectele creative și spirituale asupra cărora lucrăm.

Această energie Jupiter-Neptun ne va aduce dorința să fim împământați în realitate. Jupiter și Neptun în Pești este o combinație care ne duce foarte ușor în energia de a ieși în afara realității.  

La nivel colectiv, dinamica cosmică a lui Jupiter și Neptun poate să creeze iluzia unui val care să ne facă să nu mai vedem adevărul a cum stau lucrurile în realitate. Vor fi momente în 2022 în care acest văl va fi ridicat, dar în majoritatea cazurilor e nevoie să ne ascultăm intuiția și să nu credem tot ce auzim.

Nodurile Lunare și eclipsele

Nodurile Lunare, considerate puncte de destin, își schimbă semnul în 2022, oferindu-ne un nou ciclu. Nodurile Lunare vor intra în Taur și Scorpion în ianuarie, iar în aceste semne vom avea și eclipsele.

Eclipsele sunt evenimente cosmice care ne pot accelera calea spirituală și evoluția sufletului. Ne pun acolo unde avem nevoie sa fim și ne ajută să pășim pe calea noastră. 

Eclipsele în Taur și Scorpion vor aduce energie nouă. Eclipsele în Taur ne vor arăta în ce zone din noi avem nevoie să mergem încet, să savurăm lucrurile și să stabilim fundație solidă. Eclipsa din Scorpion ne arată unde e nevoie să revoluționăm lucrurile în viața noastră și să transformăm ceea ce este vechi, astfel încât noul să iasă la lumină.

Și în timp ce toate aceste eclipse se întâmplă, nodurile lunare se vor alinia cu planeta Uranus în iulie.

A doua jumătate a acestui an va fi mai electrică, datorită acestei energii. În acest moment vom fi chemați să scuturăm toate credințele limitative și atitudinile care ne țin mici și ne împiedică să pășim în libertate și independență.

Iată mai jos o privire generală asupra energiilor cosmice din anul acesta. Per total, 2022 este un an în care focalizarea generală este pe vindecare, trezire spirituală și a aduce acceptare și ușurință în tot ce s-a manifestat cu noi în ultimii doi ani.

Energia anului 2022: tranzite astrologice cheie și energii cosmice

Numerologic: an de vibrație 6

2022 este un an de vibrație 6. 6 este numărul care susține vindecarea vieților trecute și a rănilor ancestrale. Reprezintă eliberarea de cicluri karmice, care uneori se perpetuează pe liniile ancestrale. Lecția noastră în 2022 va fi să nu rămânem blocați în tipare repetitive care ne limitează. Va fi nevoie de lucru cu noi și alegeri constante de a sta în afara acestor bucle și de a ne elibera înspre stări mai înalte ale ființei noastre. Să medităm la limitările în care stăm și apoi să lucrăm să le eliberăm, pe parcursul întregului an. Să ne eliberăm de cutiuțele în care ne-am așezat. Energia anul 2022 va crea toate condițiile pentru a ne ajuta să creștem. Numărul 6 ne ajută să punem fundație solidă.

Ianuarie-Martie: Venus Retrograd

În prima parte a anului, Venus va fi retrograd în semnul Capricornului. Este momentul să lucrăm asupra relațiilor noastre cu ceilalți, cu iubirea, cu banii.  Pe 8 ianuarie, Venus se va alinia cu Soarele, semnalând renașterea energiei și renașterea energiei inimii. Venus va rămâne retrograd până în 29 ianuarie.

Ianuarie – Nodurile Lunare își schimbă semnul

Nodurile Lunare se schimbă din Gemeni și Săgetător în Taur și Scorpion în 19 ianuarie, aducând o transformare în destinul nostru colectiv. Nodul Nord reprezintă direcția spre care ne îndreptăm, iar Nodul Sud reprezintă locul unde am fost. Cu Nodul Nord în Taur, focusul nostru merge în direcția sustenabilității, a vindecării planetei, a creării unei fundații solide pentru generațiile care vin.

Aprilie – Jupiter în conjuncție cu Neptun în Pești

Jupiter și Neptun împreună în semnul Peștilor trimit valuri armonioase în cerurile cosmice. Această energie este minunată pentru orice proiect creator și trezire spirituală. Este un moment în care ne putem conecta cu tărâmuri înalte, cu intuiția noastră și cu simțurile psihice. Pentru cei care lucrează cu energia creativității, această energie ne va aduce succes. Sub vraja lui Neptun și a lui Jupiter, e nevoie să ne menținem împământați și centrați în propriile credințe.

Octombrie – Ianuarie 2023 – Marte Retrograd

Vom încheia anul cu Marte retrograd. Un moment în care vom fi chemați să echilibrăm energiile și să ne gândim la locurile de unde ne vine motivația. Sub Marte retrograd, ne putem simți nemotivați, dar asta e doar pentru a ne reconsidera acțiunile.

Mercur Retrograd

Mercur va fi retrograd de 4 ori. Este șansa noastră să aliniem vorbele cu acțiunile noastre.  Mercur va fi retrograd în perioadele:

 • 14 ianuarie – 3 februarie, 2022
 • 10 mai – 3 iunie, 2022
 • 9 septembrie – 2 octombrie, 2022
 • 29 decembrie- 18 ianuarie, 2023

Eclipse

Acest an aduce patru eclipse, incluzând două eclipse sângerii care sunt foarte puternice, obligându-ne să tăiem legăturile cu tot ceea ce nu mai servește interesului nostru cel mai înalt. Toate eclipsele sunt considerate puncte de turnură ale anului, momente care ne pot ajuta să facem salturi mari în conștiință.

 • 30 Aprilie, 2022 (Eclipsa solară la Lună Nouă)
 • 15/16 Mai, 2022 (Eclipsă sângerie)
 • 25 Octombrie, 2022 (Eclipsa solară la Lună Nouă)
 • 7/8 Noiembrie, 2022 (Eclipsă sângerie)

Preluare: https://foreverconscious.com/

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *