5 lucruri pe care nu le stiam despre Mos Craciun

Publicat: 7 iunie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

lucruri pe care nu le stiam despre mos craciun
lucruri pe care nu le stiam despre mos craciun

In Ajun de Craciun, il asteptam cu totii cu sufletul la gura pe cel care a devenit deja o legenda.

Ne-am obisnuit atat de mult cu prezenta sa in fiecare iarna incat de multe ori nu ne intrebam daca putem afla mai multe despre Mos Craciun si cum ne pot ajuta aceste informatii in procesul de spiritualitate pe care fiecare dintre noi il parcurge.

Inainte de a redacta propria scrisoare catre Mos Craciun, va las aici 5 lucruri pe care multi dintre noi nu le stim despre Mos Craciun:

  • A fost real…oarecum. Desi folclorul ne aduce in prim plan un personaj care distribuie cadouri alaturi de cei 8 reni, legenda are la baza o poveste reala. Povestea lui Mos Craciun nu este nicidecum o inventie. Din contra, se spune ca in jurul anului 270, Sfantul Nicolae era recunoscut drept un anonim care daruia cadouri copiilor pe care le pune in ghetele lor. In prezent, Sfantul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor.
  • Prezenta lui Mos Craciun este sarbatorita de aproximativ 200 de ani. Desi vorbim despre Mos Craciun de parca ar fi existat dintotdeauna, numele sau a aparut pentru prima data intr-un ziar din New York din anul 1773.
  • Coca-Cola a creat imaginea actuala a lui Mos Craciun. Cand Mos Craciun a aparut pentru prima data in ilustratii, avea haine de diferite culori: mov, verde, albastru, maro. Incepand cu sfarsitul anului 1800, a denenit populara culoarea rosie pentru imbracamintea Mosului. Insa imaginea Mosului zambitor din prezent care tine in mana o sticla de Coca-Cola a inceput sa-si faca prezenta in cultura populara americana in jurul anului 1931.
  •  Departamentul Mos Craciun are o traditie de 120 de ani. ” Mos Craciun cu plete dalbe …” – cu siguranta iti aduci aminte de aceasta melodie. Ei bine, afla ca incepand cu anul 1890, s-a dat nastere ideii de a imbraca oameni in Mos Craciun, folosind acest instrument in industria marketingului. O serie de copii isi rugau parinti sa fie dusi in magazinele in care Mosul isi face simtita prezenta, aceasta traditie capatand o mare amploare.
  •  Mos Craciun a fost burlac pana la sfarsitul anilor 1800. Pentru prima data a fost mentionata existenta sotiei lui Mos Craciun in anul 1849, intr-o povestire scurta numita ,,Legenda de Craciun”. De-a lungul anilor, ideea Doamnei Craciun a fost raspandita si mediatizata intr-o serie de publicatii literare, ajungand pana in zilele noastre.

Nu stim daca mai crezi sau nu in spiritul Craciunului, insa cu siguranta iti este dor din cand in cand de toate acele jocuri cu Mos Craciun de care te bucurai in copilaria ta.

Si nu stim daca randurile de mai sus te-au convins ca merita sa te reintorci sufleteste catre aceasta sarbatoare.

Tot ce stim este ca iti uram sa te bucuri de aceasta sarbatoare asa cum se cuvine!

Craciun Fericit tie si celor apropiati! Si nu uita sa citesti in continuare articolele noastre pe care le-am pregatit special pentru tine in aceasta perioada magica a anului si a minunatului anotimp de iarna!

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *