Am 99 de probleme…

Publicat: 9 ianuarie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

am 99 de probleme

am 99 de probleme

In urma ascultarii acestui discurs, am constientizat ca multi dintre noi avem false probleme.

Si pe langa faptul ca aceste probleme sunt iluzorii, ne mai si confruntam cu ele de parca ar fi cele mai obositoare lupte pe care le purtam.

Atentie, insa, videoclipul care urmeaza este unul provocator si amenintator la adresa zonei noastre de confort.

Contine o emotie greu de patruns, ascunsa in spatele unor replici amuzante si taioase si surprinde o adevarata lectie de viata a unei persoane pe care multi o putem cataloga “pedepsita” de soarta, dar care a ales sa-si creeze propriul destin.

Este povestea persoanei care a refuzat sa-si planga de mila si care a ales sa-si traiasca viata asa cum isi doreste, in ciuda problemei cu care se confrunta:

“Buna ziua, ce mai faceti?

Nu e suficient de bine. Buna ziua, ce mai faceti?

Numele meu este Maysoon Zayid si nu sunt beata, dar doctorul care m-a adus pe lume era.

A taiat-o pe mama de 6 ori in 6 directii diferite, sufocandu-ma in timp ce desfasura acest proces. Rezultatul? Am paralizie cerebrala, ceea ce inseamna ca ma misc tot timpul. Priviti. Este epuizant. Sunt ca Shakira. Shakira, fa cunostinta cu Muhammad Ali. (Rasete)

Paralizia cerebrala nu este genetica. Nu este un defect din nastere. Nu se poate lua. Nimeni nu a blestemat uterul mamei mele si nu am aceasta boala pentru ca parintii mei sunt veri de gradul 1, ceea ce sunt in realitate. (Rasete)

Boala poate aparea doar ca urmare a unui accident, asa cum a fost in cazul meu.

Poate ca ar trebui sa va avertizez, nu sunt o persoana care sa va inspire si nu vreau ca vreo persoana din aceasta sala sa ma compatimeasca pentru ca intr-un anumit moment al vietii voastre, cu totii v-ati dorit sa suferiti de o astfel de boala.

De exemplu, este Ajunul Craciunului, sunteti la mall si va invartiti in cerc deoarece nu gasiti loc de parcare si … ce vedeti? 16 locuri libere pentru persoanele cu dezabilitati. Si va ganditi: “Doamne, nu pot avea si eu probleme?” (Rasete).

De asemenea, trebuie sa va spun, am 99 de probleme, iar paralizia este doar una dintre ele. Daca ar fi existat Olimpiade pentru suferinzi, as fi castigat medalia de aur. Sunt din Palestina, musulmanca, femeie, cu dizabilitati si traiesc in New Jersey. (Rasete) (Aplauze).

Daca nu va simtiti bine in propria piele, poate ca este timpul.

Foarte multi oameni care sufera de paralizie nu pot merge, dar parintii mei nu au crezut in “nu pot”. Mantra tatalui meu a fost “Poti sa o faci, da, poti sa o faci.” (Rasete).

Asadar, daca surorile mele mai mari puteau sa dea cu mopul, puteam sa dau si eu cu mopul. Daca surorile mele mai mari mergeau la o scoala publica, parintii mei dadeau sistemul peste cap si puteam merge si eu cu ele. Tatal meu m-a invatat sa merg la varsta de 5 ani punandu-mi calcaiele pe picioarele sale si mergand. O alta tactica pe care o folosea era sa fluture in fata mea o bacnota de 1 dolar pe care eu trebuia sa o prind. (Rasete).

Astfel, pana in prima zi de gradinita eram capabila sa merg ca o campioana.

Pe masura ce cresteam, observam ca sunt doar 6 arabi in orasul meu, iar acestia erau cu totii din familia mea. Acum sunt 20 de arabi in tot orasul si sunt tot din familia mea. (Rasete).

Nu cred ca a observat cineva vreodata ca nu suntem italieni. (Rasete),(Aplauze).

Am dansat step pe Broadway. Da, pe Broadway. Ce nebunie. (Aplauze). Parintii mei nu si-au permis sa ma trimita la terapie fizica, asa ca m-au trimis la o scoala de dans.

Am invatat sa dansez pe tocuri, ceea ce inseamna ca pot sa merg pe tocuri. Si sunt din Jersey, ceea ce inseamna ca suntem cu totii preocupati sa fim chic, asa ca daca prietenele meu au purtat tocuri, am purtat si eu.

Un miracol al vindecarii mele a fost yoga. Trebuie sa va spun, este foarte plictisitor, insa inainte sa fac yoga, am fost stand-up comedian care nu putea sa stea in picioare. Si acum pot sa stau si in cap.

Dupa ce am aboslvit facultatea, m-am intors acasa, iar prima mea aparitie de actorie a fost in cadrul unei telenovele. Visul meu devenise realitate. Insa am observat ca regizorii nu doreau sa angajeze actori cu dezabilitati.

Ei angajau doar oameni perfecti. Insa exista o exceptie la aceasta regula. Am crescut urmarindu-le pe Whoopi Goldberg, Roseanne Barr si Ellen, iar toate aceste femei aveau ceva in comun: erau actrite de comedie. Asa ca am devenit actrita de comedie. (Rasete)(Aplauze).

Primele mele aparitii au pendulat intre New York si New jersey si nu o sa uit niciodata fata primului comediant care observa ca pierde teren in fata unei fete cu paralizie cerebrala. Am avut astfel de prezentari necenzurate atat in America, cat si in Orientul Mijlociu.

In 2003, eu si fratele meu vitreg am dat drumul unui Festival de Comedie atat in New York, cat si in Orientul Mijlociu.

Anul acesta festivalul se afla la cea de-a zecea prezentare. Scopul nostru era sa schimbam imaginea negativa a americanilor arabi care exista in mass media.

Problemele legate de dizabilitati sunt foarte vizibile.

Oamenii cu astfel de probleme reprezinta cea mai mare minoritate din lume si sunt cei mai discriminati in industria divertismentului.

Doctorii au spus ca nu pot merge si cu toate acestea sunt aici in fata voastra.

Totusi, daca as fi crescut cu sfaturile din media, nu cred ca as fi fost aici. Sper ca impreuna sa putem crea o imagine pozitiva a persoanelor cu dizabilitati atat in media, cat si in viata de zi cu zi.

Calatoria mea m-a condus in diferite locuri spectaculoase. Am mers pe covorul rosu alaturi de Susan Lucci si Lorraine Arbus, am jucat intr-un film alaturi de Adam Sandler si am lucrat cu idolul meu, Dave Matthews.

Am fost numita reprezentantul New Jersey-ului la DNC, am pus baza unui eveniment de caritate, Maysoon’s Kids si sper ca acesta sa le ofere copiilor palestinieni macar o parte din ceea ce parintii mi-au oferit mie.

Insa momentul cel mai important pentru mine a fost cel in care a trebuit sa joc in fata lui Muhammad Ali. (Aplauze).
A fost singura data in viata mea cand tatal meu m-a vazut in direct, asa ca dedic acest discurs in memoria lui.

Numele meu este Maysoon Zayid, iar daca eu pot, si voi puteti.

(Aplauze)”

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *