Sa devenim constienti de corpul nostru!

Publicat: 24 februarie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

sa devenim constienti de corpul nostru

sa devenim constienti de corpul nostru


V-ati intrebat vreodata care este cel mai bun prieten pe care il aveti pe Pamant?

Poate partenerul de viata, copiii, un prieten special, cainele, Dumnezeu? E posibil sa aveti dreptate. Insa noi dorim sa va oferim o alta perspectiva asupra lucrurilor. Sa va oferim o idee la care sa meditati in fiecare dimineata cand deschideti ochii, de fiecare data cand va faceti dus, va imbracati, va este rau sau mergeti la culcare: corpul dumneavoastra este cel mai bun prieten pe care il aveti.

De aceea, asa cum facem cu un bun prieten, trebuie sa fim capabil sa-l ascultam.Trebuie sa luam in considerare mai multi factori inainte de a fi cu adevarat capabili sa ne ascultam corpul cu adevarat. Unul din factori este acela de a deveni mai constient.

Putem deveni mai constienti invatand sa “simtim” cu adevarat momentul prezent si sa simtim ca existam si la nivel fizic, nu numai mental.

Sa invatam sa traim in prezent si sa fim constienti de existenta corpului nostru in fiecare moment. Sa ne percepem corpul “dincolo de epiderma”. Cand ii dam sa manance sa nu ne gandim la ce vom face dupa ce ne vom ridica de la masa, cand il imbracam sa nu fim deja, la nivel mental, cu un pas plecati deja spre serviciu.

Sa fim constienti de faptul ca orice am face, am spune, am gandi sau am simti, daca nu este benefic pentru noi, corpul nostru ne va arata acest lucru. Singura noastra responsabilitate este sa fim atenti. Putem incepe sa facem acest lucru cateva minute pe zi. La inceput, poate doar in timp ce citim acest curs. Apoi, incet-incet, vom invata sa fim atenti la corpul nostru si cand ne miscam, cand ne plimbam, cand muncim.

Sa invatam sa ne supraveghem emotiile, afectiunile, lipsa de energie, calitatea somnului si felul in care ne hranim. Imediat ce apare un semnal, inseamna ca se intampla ceva. Corpul tau iti arata ca nu esti pe drumul cel bun. Si atunci te cheama din nou pe drumul cel bun, cel al iubirii! Cum sa nu-l consideram cel mai bun prieten de pe Pamant?

Pe langa faptul ca este cel mai bun prieten al nostru, corpul nostru este si cel mai intelept. Oamenii de stiinta au deschis portile unei dimensiuni ascunse, la care nimeni nu s-a gandit pana acum. Ei au descoperit ca intelepciunea corpului este demonstrabila la nivel stiintific, iar celulele au gandit in locul nostru, timp de mii de ani.

Celulele participa pe deplin la misterul vietii. Exista, in corpul nostru o intelepciune, o pasiune si un angajament total in fata vietii, la nivel celular. Noi, prin felul nostru inconstient de a trai, in special caracteristic civilizatiei occidentale, ne tradam intelepciunea corporala si ignoram modelul unei vieti spirituale perfecte, care exista in interiorul nostru, impregnat in memoria celulara.

Se pare ca fiecare celula din corp este de acord sa lucreze pentru bunastarea intregului, iar bunastarea sa individuala sa ocupe locul 2. O celula tine legatura cu toate celelalte.

Ele au capacitatea de a se adapta numaidecat, raman flexibile permanent;  se combina in moduri creatoare; stocheaza hrana si oxigen in interiorul peretilor doar pentru trei secunde, avand incredere totala ca vor primi intotdeauna ceea ce le trebuie, la capatul celor 3 secunde.
Activitatea de baza a celulelor este aceea de a darui. Tot ce avem de facut este sa traim ca o celula, bazandu-ne pe intelepciunea si mecanismul divin care face corpul sa functioneze.

Sa devenim, asadar, constienti de perfectiunea si intelepciunea celulelor si, implicit, a corpului nostru!

Exercitiu:

Mediteaza timp de cateva minute si apoi scrie mai jos o situatie in care corpul tau ti-a dat o dovada de intelepciune (s-a vindecat foarte repede, a refuzat o mancare, ti-a transmis un mesaj, etc):
________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

Pastreaza in minte acest exemplu si spune-i corpului tau, pe parcursul zilei, cand iti aduci aminte de intamplare: “Multumesc. Te iubesc!” Spune-i asta de cate ori poti, in oglinda, contempland la cat de minunat este!

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *