Feminitate si putere

Publicat: 6 iulie 2016
Comentarii: Fără răspunsuri

In inima fiecarei femei se afla dorul de a sta cu surorile ei, in feminitate si putere, de a se deschide una inspre alta, de a se conecta profund si de a-si impartasi vulnerabilitatile, bucuriile, fricile si visele.

In timpurile mai vechi, magia femininului era foarte prezenta in viata femeilor. Fertilitatea, abundenta si puterea creativa erau in armonie cu principiile naturii si serveau principiului de feminitate.

Pentru mai mult de 2000 de ani, paradigma dominanta din lumea noastra a fost masculinul. Asta a cauzat suprimarea puterii feminine in femei si barbati. Cu toate aceste progrese, femeile se afla inca pe planul doi in luarea deciziilor si in accesul la putere.

In ciuda acestui fapt insa, femeile creeaza spatiu pentru dezvoltarea generatiilor viitoare. Au o putere creativa uriasa de a genera viata noua, de a vindeca comunitati, de a crea pace si iubire neconditionata.

Forta feminina devina o forta puternic vindecatoare in lume in timp ce multe femei inca isi vindeca propriile rani.

Femeile sunt create sa fie impreuna, sa colaboreze, sa se sprijine unele pe altele si sa alcatuiasca o comunitate sacra, mentinand vibratia de feminitate si putere.

Si stiinta a aratat ca a fi impreuna este un fapt care are minunate beneficii pentru sanatatea femeilor.

feminitate si putere

Femeile sunt create sa fie impreuna, sa colaboreze, sa se sprijine unele pe altele si sa fie o comunitate sacra.

Feminitate si putere in traditiile stravechi

Magia de fi impreuna ca femei ne satisfice dorul de autenticitate, de conexiune autentica si ne da spatiu pentru salbaticia noastra care, in timpurile stravechi era incurajata sa fie exprimata.

In unele culturi indigene, traditia este inca vie si este din ce in ce mai mult revigorata de oameni din toata lumea.

Traditii ca Red Tent, ritualurile de trecere, cercurile vindecatoare, ritualurile de fertilitate si alte aspecte legate de feminitate indigena au hranit femeile si au mentinut intregul trib puternic.

Puterea ciclicitatii feminine

Ciclul lunar este mai mult decat un ciclu fizic, este un ciclu de transmutare, oferind potential pentru renastere in fiecare luna. Este un timp de innoire si de a da drumul tuturor lucrurilor.

Se pare ca intregul corp de durere este mai activ inainte de menstruatia femeii. Corpul de durere este un fel de rezervor de durere acumulata, un camp de energie negativa. Poate fi personal sau colectiv si este construit din toate reziduurile energetice de durere din copilarie.

Corpul de durere poate fi activ sau latent. Cand este activ preia controlul si se hraneste cu durere, ceea ce poate explica melancolia din timpul sau de dupa menstruatie.

Daca abordezi toate astea cu constientizare, poti sa ramai prezenta cu emotiile care se intensifica si sa le vezi ca pe oportunitati de vindecare pentru a dizolva corpul de durere si pentru a vindeca traume trecute.

In trecut, atunci cand aveau menstruatie, femeile se sincronizau si stateau in cort impreuna, fiind hranite si sustinute de celelalte femei si trecand prin procesul de a-si vindeca uterul.

O femeie devine clarvazatoare si valul dintre lumi este mai subtire atunci cand sangereaza. Luandu-si timp sa stea linistita, se poate deschide mai usor inspre inspiratie inalta si vise.

In traditiile spirituale vechi, femeile erau pazitoarele intelepciunii stravechi. Mentineau armonie si echilibru in comunitatile lor prin vibratia de feminitate sanatoasa si putere asumata.

Datorita deschiderii lor emotionale si a conexiunii cu natura instinctuala, abilitatea de a avea acces la o viziune mai inalta era folosita in avantajul intregii comunitati.

Corpurile femeilor erau vazute ca un canal alchimic al creatiei si transformarii. In multe traditii, femeile erau personificarea Zeitei pe pamant, un canal care poate conecta lumile prin intermediul ritualurilor sacre.

Ritualuri stravechi pentru o noua paradigma de feminitate

Modurile traditionale in care femeile pastrau legatura erau: onorarea ritualurilor de trecere din viata unei femei, legate de sexualitate si de fertilitate. In traditia nativ-americana si in multe altele, menstruatia fetelor tinere era celebrata printr-o ceremonie cu semnificatie uriasa.

Aceste ritualuri de trecere erau un eveniment major pentru a celebra transformarea tinerei femei sau menopauza. In traditiile spirituale stravechi, femeile erau pazitoare ale intelepciunii stravechi.

In culturile indigene, multe activitati ale vietii zilnice erau impartasite. Femeile adunau mancarea si gateau impreuna, cantau si se bucurau. Creau haine, teseau impreuna, erau responsabile pentru aspectele spirituale ale vietii de zi cu zi.

Femeilor indigene le pasa de copiii altora ca si cum erau proprii copii. In societatea fragmentata de astazi, femeile se simt instrainate si singure, tinzand dupa conexiuni cu alte femei, fapt ce inainte constituia o parte naturala din viata.

Femeile se adunau la ceremonii si ritualuri de Luna plina si Luna noua pentru a se vindeca si sprijini unele pe altele. Multe traditii feminine includeau onorarea pamantului si a Zeitei. In Europa, inainte de suprimarea femeilor, aceste traditii celebrau fertilitatea si puterea Divinului Feminin.

In templele din India, Egipt, Grecia, Roma, Sumeria si Europa, femeile erau invatate sa-si dezvolte puterea de perceptie, intuitia si sa redefineasca energia feminina. Astfel, au invatat cum sa-si hraneasca si imbunatateasca darurile feminine.

Astazi, femeile isi reclama puterea spirituala si intelepciunea, creand comunitati si asumandu-si leadership-ul.

feminitate si putere

Femeile se adunau in cercuri la Luna Plina si Luna Noua pentru a se sustine unele pe altele.

Ce inseamna sustinerea feminina?

Sustinerea feminina nu inseamna a face parte dintr-un un grup exclusivist sau un simpozion anti-barbati. Este un mod de a fi. Inseamna celebrarea a tot ce exista feminin pe planeta.

Este o alegere de a ramane in misterul tau feminin si este o cale a inimii. Se refera la toate femeile, indiferent de varsta, nationalitate sau credinta. Este o energie care se refera si la barbati si este foarte vindecatoare pentru planeta.

cerc-femei

Ajutorul reciproc este parte a fenomenului de a fi surori. Louisa May Alcott

Arhetipul preotesei si zeitei este adanc intiparit in femei. Astazi este ingropat in responsabilitatile zdrobitoare si in cererile zilnice conform carora femeile trebuie sa devina ceea ce le dicteaza societatea: mame perfecte, sotii model, iubite incredibile si femei de cariera.

Insa cand femeile se aduna in cercuri vindecatoare, aceste roluri nu mai conteaza. Se creeaza magie, o atmosfera transformatoare si un camp magnetic incredibil care poate ajuta intreaga umanitate sa se transforme.

Pentru ca lumea noastra sa se vindece, fiecare femeie trebuie sa se redescopere, sa-si gaseasca lumina si sa straluceasca in lume. Avem nevoie sa ne ghidam unii pe altii spre Acasa si asta este momentul.

Mai multe detalii despre workshop-ul de feminitate oferit de Damaideparte.ro: Intre inima si pantec.

Sursa: http://www.blossomofthesoul.org/

 • banner certificare
  banner certificare
 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *