Control sau putere: o mama vorbind despre nastere

Publicat: 18 aprilie 2016
Comentarii: Fără răspunsuri

Prin experienta nasterii, am inteles care este diferenta dintre control si putere. Am incercat sa controlez experienta nasterii si am invatat ca nu pot sa controlez nimic.

In timp ce eram insarcinata cu primul copil, eram terifiata de ideea ca o fiinta umana se afla in mine. Ma temeam de nastere. Raspunsul meu la frica era incercarea de a controla circumstantele externe.

Am ales sa nasc acasa ca sa pot controla mediul. Si, cel mai important, am ales sa nasc in apa, pentru ca am crezut ca nu voi fi capabila sa trec prin intensitatea travaliului fara o cada plina cu apa calda.

Incercarea mea de a controla circumstantele exterioare a fost total pusa in pericol de o schimbare radicala asupra careia nu am avut niciun control. Primaria a oprit apa in cladirea mea pentru lucrari de mentenanta, fara avertizare prealabila.

Am trait in acel apartament timp de doi ani si am ramas acolo pentru inca doi ani dupa nasterea fiului meu. Asa ceva nu s-a mai intamplat inainte de acea zi in 2011 si nu s-a intamplat nici dupa aceea.

In pregatirea mea pentru nastere, nu pregatisem o barca care sa pluteasca in orice situatie. In loc de asta, construisem o barca care depindea de conditiile externe pentru a face ceea ce trebuia sa faca. Ma asteptam sa am confortul exterior creat de apa. Cand n-am mai avut asta, am intrat in panica.

Incercasem sa controlez oceanul si mi s-a aratat foarte clar ca nu controlez nimic.

Ma simteam de parca aveam o barca de pescuit cu care trebuia sa trec peste Atlantic.

Am trecut peste si mi-am nascut fiul in acel apartament, fara apa care sa ma aline. A fost intens si haotic.

Acea noapte a fost prima mea lectie in ce priveste disputa putere versus control. Am fost fortata sa descopar puterea care zacea in mine.

Diferenta dintr putere si control

Puterea isi are sursa in interior. Puterea ne conecteaza cu esenta noastra. Puterea ne impinge sa evoluam.

Controlul ne impinge in afara esentei noastre. Controlul depinde de circumstante externe si se hraneste din ele. Controlul ne mentine mici si incapabili. Controlul ne hraneste limitarile.

Ma gandesc la ocean ca la o forta a naturii care ne invata diferenta dintre putere si control. Oamenii nu au putut controla niciodata oceanul.

Nimeni nu a putut sa-l domine si sa-l schimbe asa incat sa se potriveasca mai bine nevoilor noastre ca oameni. Doar recent, in istoria noastra, am devenit capabili sa traversam oceane intregi.

De-a lungul secolelor, oamenii au invatat sa construiasca vase care sa le permita accesul la ocean. Astazi, oamenii pot trai timp de luni de zile, chiar si ani, pe vase de croaziera si submarine. Secole de dezvoltare ne-au condus la crearea acestor vase magnifice care poarta sute de oameni peste mari.

Inabilitatea de a controla oceanul a impins omul sa creeze un instrument din propria sa sursa de putere.

Tot ce este in afara mintii este ca un ocean si mintea este ca vasul. Cand tindem sa controlam realitatea externa, muncim din locul nostru de frica, de a fi mici si de a ne simti limitati.

Daca ne focalizam pe instrumentul care are nevoie sa se dezvolte ca sa navigheze oceanul, vom dezvolta putere. Vom crea o minte flexibila si puternica.

Am dat nastere fiicei mele dupa trei ani. Pentru nasterea ei m-am pregatit diferit. M-am centrat si am acceptat ca circumstantele nasterii ei pot devia dramatic de la planul meu.

Esenta mea si corpul meu s-au aliniat, si munca mea mentala a fost despre conectarea cu copulul meu si despre a permite circumstantelor externe sa fie ceea ce trebuie sa fie.

Nasterea fiicei mele a fost magica, frumoasa si perfecta. M-am simtit linistita. Am creat un mediu calm, plin de dragoste in timpul travaliului. Acest lucru a venit din mine din puterea si vaporul puternic pe care l-am pregatit si din oceanul care este nasterea.

Am nascut-o in apa si am fost recunoscatoare Universului pentru ca nu am intrat in travaliu cu asteptarea ca lucrurile sa mearga cum voiam eu. Am intrat cu gandul ca eram pregatita pentru orice si dornica sa colaborez cu copilul meu.

Dand drumul incercarii de a controla viata, evenimentelor care ni se intampla noua si oamenilor din jurul nostru, putem merge dincolo de noi insine. Putem sa ne extindem mintile de la barci de pescuit la vapoare uriase pentru a naviga valurile indiferent cat de imprevizibile vor fi.

Prin a da drumul controlului, descoperim intelesul real al puterii interioare.

Sursa: http://www.elephantjournal.com/

 • banner certificare
  banner certificare
 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *