predictia-ca-proiectie-sub-valul-ascuns-al-cuvintelor
Spiritualitate

Predictia ca proiectie – sub valul ascuns al cuvintelor

predictia-ca-proiectie-sub-valul-ascuns-al-cuvintelor
predictia-ca-proiectie-sub-valul-ascuns-al-cuvintelor

Predictia apare deseori ca o avalansa care vrea sa ofere un alt nume misterului, ca un fulger grabit sa actioneze in asteptarea zgomotului de tunet. Este un element, care, desi ascuns intr-o prima faza, ajunge sa ne determine gandurile si actiunile dincolo de orice pas savarsit in drumul de dezvoltare personala pe care il parcurgem.

Poate ca ar fi util sa ne intrebam care este momentul in care predictia se transforma in proiectie, care este elementul sau chiar evenimentul declansator care da viata unor cuvinte statice si inerte, transformandu-le intr-o usoara certitudine.

Personal, consider ca aceasta isi face aparitia in momentul in care nu mai avem incredere in puterea personala.

Fie ca ne referim la un eveniment global, cum ar fi anuntarea unui cutremur sau unul strict personal, predictia este proiectata in viata de zi cu zi deoarece tindem sa actionam inconstient la stimulii exteriori care au tendinta de a ne surprinde.

Astfel se explica de ce actionam orbeste fara a ne intreba daca exista relevanta in mesajul care ne este transmis.

Tocmai pentru ca nu punem sub semnul indoielii cele auzite, ajungem pe de o parte sa ne construim adaposturi pentru fiecare ,,sfarsit al lumii”, iar pe de alta parte sa devenim rautaciosi daca prietenii ne asociaza aceasta caracterisica la care nu reflectam deloc.

Dar daca evenimentele generale precum sfarsitul lumii, cutremurele, inundatiile sunt destul de rare, predictiile personale sunt foarte frecvente.

Auzind pareri contradictorii la adresa propriei persoane, avem tendinta de a deveni confuzi daca nu ne cunoastem foarte bine. In ciuda faptului ca acest lung proces al autocunoasterii se dezvaluie treptat, este necesar sa ne intrebam atunci cand ni se adreseaza o afirmatie daca acele cuvinte rezoneaza cu adevarat cu o parte a fiintei noastre inainte de a o imbratisa in totalitate.

De exemplu, cand auzim o afirmatie de tipul ,,Vei avea mari probleme in viata daca nu te supui societatii” sau ,, Vei munci foarte mult pentru ca banii se castiga greu!” ar trebui sa ne intrebam daca exista o rezonanta a fiintei noastre cu aceste predictii inainte de a ajunge sa le interiorizam.

Uneori, refuzul predictiei este cel care aduce vindecarea sub toate formele sale.

Este cazul suferinzilor de boli incurabile care refuza sa creada ca moartea este urmatorul pas si a caror dorinta de viata ii insanatoseste, este cazul celor care li se spune ca nu au nicio sansa sa de a deveni artisti, dar cu fiecare refuz sunt din ce in ce mai puternici, este cazul femeilor care isi doresc sa devina mame, insa doctorul da din cap in fata acestei dorinte, ceea ce le intareste si produce un miracol…

Poate este cazul fiecaruia dintre noi care stie ca inauntrul fiintei sale exista potentialul de a merge mai departe chiar daca toate usile par sa se fi inchis sau este increderea in cea mai mica luminita interioara, dar autentica si profunda care poate sa alunge intunericul creat in timp…

Dincolo de toate acestea, predictia apare sub forma unei eterne reintoarceri.

O data ce credem ca am fost crutati, o alta isi face aparitia, poate nu sub aceeasi forma, dar cu siguranta cu aceeasi intentie sau chiar intensitate.

Si asta se intampla deoarece fiecare predictie ne intoarce intr-un fel sau altul spre propria fiinta, determinandu-ne sa ne adresam pentru a nu stiu cata oara aceeasi intrebare al carei raspuns intarzie, acelasi ,,Cine sunt eu?” care apare si dispare treptat, aceeasi intrebare cu un evident continut cameleonic de tipul,,Care este scopul meu?”, aceeasi tristete intrebatoare sub forma de dorinta ,,Oare de data asta pot iubi cu adevarat?”

…dar nu uitati, ca in ciuda asezarii planetelor in harta noastra natala, in ciuda certitudinilor terapeutilor si mesajelor venite dincolo de noi, exista acea voce a interiorului, care desi deseori este atat de stinsa, cumva stie cum sa ia microfonul in mana pentru a-si tine discursul de care cu totii avem nevoie.

O auziti?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. moni spune:

    Faine ganduri ce te indreapta spre mai multa analiza, meditatie. Ramane doar sa punem in practica si apoi vedem cum reactioneaza fiecare in parte.
    Multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *