mici trucuri de frumusete interioara
Spiritualitate

Mici secrete ale frumusetii interioare

Uneori, criticii conceptului de frumusete interioara vor spune ca frumusetea interioara nu-ti aduce invitatii in oras sau o bautura gratis la bar.

Partial adevarat, daca este sa ne luam numai dupa “ambalajele” lumii din jurul nostru, insa sa ne gandim pentru o clipa, ce facem cu un produs ambalat frumos dar pe care-l descoperim a fi defect, inutil, neatractiv pe dinauntru.

Daca pentru frumusetea exterioara apelam la farduri, creme si machiaje complicate, exista trucuri de frumusete si pentru a ne cultiva frumusetea interioara.

Aceste mici secrete sunt legate foarte mult de modul in care ne tratam pe noi insine si pe cei din jur. Indiferent cum arati pe dinafara, sa fii generos, sa cauti sa fii placut, amabil, suportiv, grijuliu, politicos si empatic cu cei din jur – toate acestea se vor reflecta asupra modului in care lumea exterioara si oamenii care iti “evalueaza” frumusetea, te percep.

Ba mai mult, o existenta sanatoasa, bazata si pe hrana sanatoasa dar si pe un intelect hranit cu cunoastere, sensibilitate si curiozitate, impreuna cu un spirit pozitiv si optimist, se vor reflecta imediat asupra aspectului fizic al unei persoane.

Faptul ca frumusetea unui om nu este completa fara frumusetea interioara nu este doar o afirmatie filosofica, ci un adevar pe care il putem vedea in fiecare zi pe strada, in jurul nostru sau la televizor.

De cate ori nu ni s-a intamplat sa fim neplacut surprinsi de un barbat sau o femeie stralucitor de frumosi, imbracati in vesminte scumpe si bine asortate, cu trupuri bronzate si simetrice, cu chipuri perfecte – insa urati in ceea ce vorbesc, in ceea ce exprima, inculti, badarani, insensibili, aroganti? Acesti oameni apeleaza cu succes la trucuri de frumusete exterioara, insa nu reusesc sa-si ascunda uratenia interioara.

La fel, nu o data vi s-a intamplat probabil sa va impresioneze prin bunatate, generozitate sau optimism si entuziasm, oameni comuni ca infatisare, imbracati normal sau chiar saracacios – si poate ati avut momente in care acesti oameni vi s-au parut cu adevarat frumosi, si pe dinauntru si pe dinafara.

Poate ca cele mai frumoase cuvinte despre trucuri de frumusete ii apartin nemuritoarei Audrey Hepburn, faimoasa nu doar pentru aspectul sau estetic, dar si pentru sesibilitatea si inteligenta sa. Orfana a celui de-al doilea razboi mondial in Europa, Audrey Hepburn a dus o existenta extrem de dificila, in mizerie si saracie, pana sa fie salvata si dusa in SUA, unde a devenit peste ani o mare vedeta. Intrebata mai tarziu care este secretul frumusetii ei, Audrey a raspuns:

“ Pentru a avea ochi frumosi, uita-te dupa binele din oameni. Pentru o silueta de invidiat, imparte-ti hrana cu cei saraci. Daca vrei sa ai un par frumos, lasa un copil sa se joace cu manuta prin el, cel putin o data pe zi. Frumusetea unei femei nu e o alunita pe fata. Adevarata frumusete se reflecta prin suflet. Adevarata frumusete se cultiva prin grija si iubirea pe care le transmiti, prin pasiunea pe care o exprimi, si o astfel de frumusete nu poate decat sa creasca o data cu varsta.”

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *