Ego si suflet

Publicat: 25 aprilie 2016
Comentarii: 3 Răspunsuri

In zilele noastre, auzim foarte des: “dizolva ego-ul, renunta la ego, separa-te de el”…Este un punct de vedere care merita discutat, pentru ca e recomandat sa trecem prin filtrul personal orice astfel de cliseu spiritual pe care il auzim si sa incercam sa intelegem in ce fel ne raportam la ego si suflet.

Astfel, inainte sa aruncam la gunoi ego-ul si manifestarile lui, poate ca e bine sa ne adresam urmatoarele intrebari:

De ce aspecte ale ego-ului e nevoie sa ne separam si ce aspecte e nevoie sa integram? Care este diferenta intre ego si suflet? Cum putem integra si cum putem separa cele doua realitati?

Pana unde putem manifesta un ego sanatos si de unde ego-ul incepe sa nu mai fie benefic pentru viata noastra?

Intre ego si suflet

Motivul pentru care auzim atat de des indemnul “sa aruncam ego-ul la cos” este pentru ca ego-ul contine identificari cu separarea, vinovatia, furia, judecata, materialismul si intoleranta.

Insa printre aspectele sanatoase ale ego-ului se numara: granite sanatoase, valori morale, standarde conform carora ne raportam la lume, cine suntem ca personalitate, identitatea sanatoasa prin care ne exprimam in lume,  modul in care ne manifestam energia in lume, modul cum ne organizam lumea interioara.

Tot aici intalnim si mecanisme de aparare dezvoltate in urma traumelor care au avut un rol adaptativ urias in viata noastra si fara de care, probabil, nu am fi supravietuit.

De aceea, este important sa tinem cont, atunci cand auzim clisee de genul “Renunta la ego”, de faptul ca ego-ul ne-a tinut in viata si are in continuare o functie adaptativa in lumea in care traim.

Insa, e adevarat, de la un punct incolo, e nevoie sa-l lasam sa actioneze in slujba sufletului. De aceea, e nevoie ca ego-ul sa fie o entitate cu granite foarte bine definite, pentru ca doar atunci cand avem un simt sanatos al Sinelui, putem lasa ego-ul sa-si indeplineasca functia sa ideala si anume aceea de a servi sufletului nostru.

E nevoie ca, dincolo de o anumita limita, ego-ul sa nu ne conduca deciziile si sa nu ne ghideze drumul in viata, ci sa fie un servitor al intereselor sufletului nostru. Fara sa il dizolvam, fara sa renuntam la identitatea pe care ne-o ofera, insa fara sa ne confundam total cu acea identitate.

Pentru ca suntem si ego, insa in acelasi timp, suntem mai mult de atat. Suntem ego mascat sub suflet si suflet care contine cine suntem noi in ego. Suntem si ego si suflet in acelasi timp.

Suntem parti din sufletul universal care se manifesta in aceasta dimensiune sub forma de ego.  Corpul fizic este locul in care cele doua se intalnesc.

Omenirea se indreapta insa spre locul in care realitatea sufletului nostru nu va mai putea fi ignorata.

Un loc in care ego-ul va fi asimilat si va servi sufletului, un loc in care nu ne vom mai judeca si vom fi judecati cand ne vom urma dorintele sufletului nostru, in care nu vom mai simti rusine pentru ceea ce simtim cu adevarat, dincolo de conditionarile genetice si sociale. Un loc in care vom zburda liberi sub cerul dorintelor si a viselor noastre reale.

Pana atunci avem de vindecat si de integrat secole de conditionare genetica si avem de facut separarea intre manifestari ale ego-ului nesanatos – complet bazat pe supravietuire, nesigurante, frici, aparente, limitari si distorsionari ale esentei noastre reale si ego-ului sanatos – cel care este in serviciul sufletului si ne ajuta sa ne exprimam esenta noastra reala.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *