despre zambetul launtric
Spiritualitate

Despre zambetul launtric

despre zambetul launtric
despre zambetul launtric

De cate ori pe zi ne gandim la corpul nostru fizic cu iubire si recunostinta? Indiferent de raspunsul vostru la aceasta intrebare, va propun astazi  un exercitiu extrem de simplu si de frumos, pentru conectarea cu propriul nostru corp si cu ceea ce se afla dincolo de el, afland mai multe despre zambetul interior si despre beneficile acestuia.

“Asezati-va cu spatele drept, ori pe un scaun cu spatar drept, ori pe covor, cum preferati. Important este sa fiti capabil sa stati relaxat, insa in stare de alerta, fara a fi distrasi de un eventual disconfort al corpului.

Inchideti ochii pentru a indeparta orice imagine vizuala ce v-ar putea distrage si expirati normal. Relaxati-va gura, lasand-o sa ia incet forma unui zambet. Ca sa faceti asta poate fi de ajutor aducerea in minte a unei experiente placute, traite recent, sau o persoana a carei companie va face placere, ori un loc anume in care, daca v-ati afla, acest lucru v-ar produce o stare benefica.

Surasul va va fi astfel, mai mult decit o expresie faciala, deoarece acesta va fi capatat forta energiei agreabile si vindecatoare pe care v-ati generat-o singur.

Acum respirati adinc, incet si incercati sa traiti pe deplin experienta inhalarii fluxului de energie calda, delicata, care este continut in surasul dumneavoastra. Fara tensiune, fara pauza si tinandu-va respiratia pentru cateva momente, pentru a percepe in profunzime stralucirea acelui suras.

Apoi expirati usor si lasati-va invaluit de senzatia oferita de curgerea energiei prin tot corpul dumneavoastra.

Repetati de citeva ori aceasta serie de actiuni.

Acum, indreptati-va acel suras cald, insorit, catre fiecare particica din corpul dumneavoastra, pe rand. Zambiti creierului si celui de-al treilea ochi din spatele centrului fruntii. Zambiti urechilor si nasului. Suradeti ochilor. Suradeti glandei tiroide din git. Zambiti inimii si plaminilor. Zambiti stomacului, ficatului si rinichilor. Suradeti splinei si vezicii biliare. Organelor sexuale. Coapselor, genunchilor, picioarelor si talpilor. In acest fel, va veti percepe treptat fiecare parte din corp si-i veti trimite ganduri pline de afectiune.

Surazind aceste ginduri afectuoase si trimitindu-le catre interiorul corpului, va exprimati iubirea fata de corpul pe care l-ati neglijat atit de mult timp.

Iubiti-va corpul. Va apartine. Este al dumneavoastra. Este un corp minunat, frumos, care va da posibilitatea de a trai realitatea fizica in moduri care, in final, va sunt in interes. Deci, recunoasteti-va corpul. Respectati-l. Apreciati-l. Stimati-l. Iubiti-l. Deoarece atunci cind va exprimati iubirea traiti o calitate a vietii. Fiti indragostit de corpul dumneavoastra.

A fi indragostit semnifica trairea miscarii energiei vietii, element fundamental pentru propria natura. Avem nevoie de iubire, iar aceasta iubire poate fi generata din miezul fiintei noastre si activata prin intermediul unui simplu suras.

Nu va grabiti cand efectuati aceasta experienta. Faceti-o incet, cu delicatete. Cind ati terminat respirati la fel de adanc de citeva ori, intindeti-va bratele si picioarele si plimbati-va prin jur pentru cateva minute mai inainte de a va relua activitatile normale.

Faceti aceasta experienta in mod regulat si rezultatul va fi acela ca nu numai ca veti ajunge in acord mai accentuat cu corpurile dumneavoastra fizic si energetic, dar veti revitaliza, in acelasi timp, fiecare organ, fiecare chakra, fiecare celula, fiecare radiatie a energiei iubirii pe care ati generat-o.

Cu cit generati mai multa energie a iubirii, cu atit mai multa iubire isi va face simtita prezenta in viata dumneavoastra. Va va ajuta, de asemenea, sa va recunoasteti valoarea si sa va reconsiderati meritele ca fiinta constienta de sine insasi si, prin crearea acestei auto-stime, va veti onora propriile calitati unice si potentialul lor de a duce mai departe bunatatea pe pamint. ”

Spiritul samanic, Kenneth Meadows, Editura Elena Francisc

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *