Ceea ce este proiectat asupra celorlalti nu acceptam in noi insine

Publicat: 11 noiembrie 2010
Comentarii: 4 Răspunsuri

ceea ce este proiectat asupra celorlalti-nu-acceptam-in-noi-insine
ceea ce este proiectat asupra celorlalti-nu-acceptam-in-noi-insine

Proiectia este un fenomen fascinant, despre care cei mai multi dintre noi nu am invatat la scoala. Este un transfer involuntar asupra altora al comportamentului nostru inconstient, astfel incat ni se pare ca aceste caracteristici exista cu adevarat in ceilalti oameni.

Cand suntem nelinistiti in privinta emotiilor noastre sau a unor parti de neacceptat din personalitatea noastra, noi atribuim aceste trasaturi obiectelor exterioare si altor oameni, din cauza unui mecanism de aparare. Anumite caracteristici imperfecte din alti oameni activeaza anumite aspecte din noi insine care cer sa li se dea atentie. Prin urmare, proiectam asupra altor oameni tot ceea ce nu ne asumam in ceea ce ne priveste.

Noi nu vedem decat ceea ce suntem noi. Mie imi place sa ma refer la acest lucru, folosind termeni legati de electricitate. Imaginati-va ca aveti pe piept o suta de electrozi diferiti. Fiecare reprezinta o trasatura diferita. Cele pe care le recunoastem si le acceptam sunt izolate. Ele sunt sigure: nu trece electricitatea prin ele. Dar cele care nu ne plac, pe care nu ni le-am asumat, nu sunt izolate. Prin urmare, atunci cand vine cineva care actioneaza in virtutea uneia dintre aceste trasaturi, acea persoana se conecteaza direct la noi.

De exemplu, daca ne negam mania sau nu ne place ca o avem, vom atrage oameni furiosi in viata noastra. Vom inhiba propriile noastre sentimente de furie si ii vom judeca pe cei care sunt furiosi.

Intrucat ne mintim pe noi insine in privinta propriilor noastre sentimente interioare, singura cale prin care le putem gasi este sa le vedem in altii. Ceilalti oameni ne oglindesc emotiile si sentimentele ascunse, ceea ce ne permite sa le recunoastem si sa le recuperam.

In mod instinctiv, ne dam inapoi in fata propriilor noastre proiectii negative. E mai usor sa examinam lucrurile de care suntem atrasi, decat cele care ne provoaca repulsie. Daca eu sunt insultata de aroganta ta, asta se intampla deoarece eu nu-mi accept propria mea aroganta. Aceasta se refera fie la aroganta pe care o dovedesc acum in viata si nu o vad, fie la aroganta pe care neg ca as fi capabila sa o dovedesc in viitor.

Daca sunt jignita de aroganta, trebuie sa privesc mai atent toate perioadele din viata mea si sa-mi pun intrebari: “Cand am fost aroganta in trecut? Sunt aroganta acum? As putea fi aroganta in viitor?” Bineinteles ca ar fi o aroganta din partea mea sa raspund negativ la toate aceste intrebari, fara sa ma privesc cu adevarat, sau fara sa-i intreb pe ceilalti daca m-au vazut vreodata manifestandu-mi aroganta.

Pana si a judeca pe altcineva inseamna aroganta.Prin urmare, este clar ca noi toti avem capacitatea de a fi aroganti. Daca eu imi accept aroganta, nu ma va deranja aroganta altcuiva. O voi observa, dar nu ma va afecta. Electrodul care reprezinta aroganta va fi izolat. Comportamentul altcuiva iti produce un soc emotional, numai atunci cand te minti pe tine insuti sau urasti un anumit aspect din tine.

Daca ceea ce face altcineva te afecteaza, atunci acest lucru ar trebui sa-ti traga alarma interioara. Aceste alarme sunt indicii ca trebuie sa va scoateti la lumina partea intunecata. Avand acest lucru in minte, puteti sa priviti ceea ce va afecteaza emotional ca pe un catalizator pentru propria voastra evolutie, care ne da ocazia de a recupera un aspect ascuns din voi insiva.

Indignarea noastra referitoare la comportamentul celorlalti este legata, de obicei, de un aspect nerezolvat din noi insine. Daca am asculta tot ceea ce ne iese pe gura cand vorbim cu altii, cand ii judecam sau le dam sfaturi, am lua totul inapoi si ni le-am spune noua insine. Cand avem o trasatura care nu este izolata, atragem in viata noastra incidente care ne ajuta sa ne asumam si sa acceptam acel aspect pe care-l negam.

Ne proiectam asupra altora propriile defecte pe care le percepem. Spunem altora ceea ce ar trebui sa e spunem noua insine. Cand ii judecam pe altii, ne judecam pe noi insine. Daca in mod constant va bombardati cu ganduri negative, in acelasi timp ii bombardati pe cei din jurul vostru- verbal, emotional sau fizic- sau pe voi insiva, distrugand o parte din propria voastra viata. Ceea ce faceti si ceea ce spuneti nu este accidental. In viata, voi nu creati intamplari accidentale.

In aceasta lume holografica, toti ceilalti sunt tu si tu intotdeauna vorbesti cu tine insuti. Atunci cand folosesti un cuvant denigrator pentru cineva care a facut o greseala, opreste-te si gandeste-te daca nu ai putea folosi acelasi cuvant si pentru tine. Daca esti cinstit, raspunsul va fi in mod invariabil afirmativ. Lumea este o oglinda uriasa, care intotdeauna reflecta parti din noi insine.

Debbie Ford, “Partea intunecata a cautatorilor de lumina”, Editura For You

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *