10-invataturi-de-la-dalai-lama
Spiritualitate

10 invataturi de la Dalai Lama

 

10-invataturi-de-la-dalai-lama
10 invataturi de la dalai lama

Dalai Lama este mai mult decat o figura emblematica pentru orice cautator spiritual. El este o adevarata sursa de inspiratie pe care o putem folosi in diferite momente ale vietii noastre.

Tocmai de aceea, am hotarat ca in acest articol sa va prezentam 10 citate ce-i apartin lui Dalai Lama:

 

“Nu e nevoie de temple, nu e nevoie de filosofii complicate. Creierul si inima mea sunt templele mele, filosofia mea este bunatatea.”

“Noi oamenii suntem fiinte sociale. Venim pe aceasta lume in urma actiunii altora. Supravietuim datorita celorlalti. Fie ca ne place, fie ca nu, sunt putine momente in viata cand nu beneficiem de pe urma actiunilor celorlalti. Din acest motiv nu e deloc surprinzator ca in mare parte fericirea noastra apare in contextul relatiilor noastre cu ceilalti.”

“Cand te raneste o sageata otravita, important este s-o scoti mai intai; nu e momentul sa te intrebi de unde vine, cine a tras-o sau ce otrava poarta.”

“Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie fericiti, arata-le compasiunea ta. Daca vrei ca tu sa fii fericit, arata-ti tie compasiune.”

“Gasesc speranta in cele mai negre dintre zile, si ma concentrez in cele mai fericite. Eu nu judec universul.”

“Tine minte: cea mai buna relatie este cea in care iubirea reciproca depaseste nevoia fiecaruia.”

“Traieste o viata onorabila. Atunci cand imbatranesti si te gandesti in urma, vei putea sa te bucuri a doua oara de ea.”

“In neintelegerile cu cei dragi ia seama numai de situatia curenta. Nu invoca trecutul.”

“Daca problema poate fi rezolvata, nu trebuie sa-ti faci griji. Daca problema nu poate fi rezolvata, nu are sens sa-ti faci griji.”

“Suferinta ii innobileaza pe oameni. Numai cel care a suferit, pretuieste fericirea.”

Viata si activitatea actualului Dalai Lama este documentata pe wikipedia.

Daca stii un alt citat al lui Dalai Lama si vrei sa il impartasesti cu noi te invitam sa folosesti campul de comentarii.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. iolanda spune:

    Nu e nevoie de temple, nu e nevoie de filosofii complicate. Creierul si inima mea sunt templele mele, filosofia mea este bunatatea.” Dalai Lama

  2. ” Nu lasa pe cei din jurul tau sa-ti tulbure linistea ta interioara.” (Citat Dalai Lama)

    1. Multumim pentru completare, este foarte frumos citatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *