Spiritualitate

2012 – intre cuvant si semnificatie

2012-intre-cuvant-si-semnificatie
2012-intre-cuvant-si-semnificatie

2012 e in fiecare zi. De o buna perioada incoace, multi vorbesc depre aceasta enigma. Vorbesc atat de mult incat parca nici nu mai poate fi inclusa in categoria enigma pentru ca multi sunt cei care par sa stie solutiile referitoare la felul in care ar trebui sa reactionam la evenimentele care vor veni si la felul in care ne influenteaza evolutia spirituala.

Nu cadem in prapastie, dar ne impiedicam la marginea ei

Desi exista o serie de informatii despre 2012 atat din punct de vedere stiintific, cat si religios, este necesar sa reamintesc faptul ca nimeni nu poate vorbi cu certitudine despre acest subiect, ci doar se pot face presupozitii in jurul sau. Totusi, acest lucru nu a impiedicat la crearea unei adevarate paradigme in ordinul persoanelor preocupate de zona spiritualitatii. Sute de mesaje si de carti, filme sau parerile celor din jur ,,ne indeamna” sa intampinam ,,trecerea intr-o noua dimensiune”.In opinia mea, tot cele de mai sus ne opresc sa cautam raspunsuri in propria fiinta.

Este mult mai usor sa aruncam toata vina in seama ,,energiilor” acestei perioade decat sa contemplam propria modalitate de a gandi si de a actiona.

Ne temem de cataclisme (care oricum s-au intamplat si se vor intampla inainte si dupa 2012), dar nu ne gandim la ceea ce cutremura cu adevarat sufletul nostru si cum putem imbunatati noi acel lucru. Ni se pune un nod in gat cand auzim ca pot fi 3 zile de intuneric, dar uitam sa aprindem luminile dinauntrul nostru atunci cand este cazul. Vorbim de vibratii joase si inalte, dar ne balbaim intr-o simpla conversatie. Vedem cati au murit in jurul nostru, dar uitam ca murim si renastem de mai multe ori in aceeasi zi.

Din pacate, toata aceasta discutie despre 2012 duce la o banalizare a ceea ce inseamna cu adevarat spiritualitatea. Consider ca putem regasi spiritualitatea in existenta pe acest Pamant si in felul in care fiecare dintre noi alege sa traiasca. In aceste conditii, 2012 nu este un sfarsit, ci este o fuga de noi insine deoarece in mod inconstient lasam totul in seama hazardului. Iar acest fapt duce la anularea propriei actiuni si chiar negarea propriului liber arbitru. Da, nu stim ce se va intampla, dar nu putem totusi trai pana atunci fara sa ne mai gandim ce o sa urmeze? Mai mult decat atat, daca nu se va intampla nimic in mod palpabil, nu ne va parea rau ca am irosit atata timp si energie cand puteam sa le canalizam in ceva mai productiv?

Totodata, ceea ce ascunde 2012 e acea pendulare intre prezent si viitor. Pusi in fata unui simplu gand, dar care are conotatii extraordinare in fiinta umana, aceea ca sfarsitul poate veni mai repede decat ne asteptam, suntem pusi de fapt intre a alege sa traim un moment prezent pe care il putem imbunatati sau a proiecta ganduri spre un viitor care este imprevizibil, oricum. Dar nu cumva facem acest lucru in fiecare zi?

Poate ca ceea ce noi consideram ca este posibil sa se intample in 2012, se petrece in fiecare moment. Poate ca temerile care ies acum la suprafata sunt temerile noastre adanc ingropate, dar care aveau nevoie de un stimul pentru a le scoate la suprafata si a le cauta o rezolvare. Iar pentru unii s-a numit 2012, in timp ce pentru altii s-a numit mama, slujba, neincrederea.

Care este parerea voastra despre acest subiect?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *