slabeste definitiv cu ajutorul psihologiei
Sanatate

Slabeste definitiv cu ajutorul psihologiei !

slabeste definitiv cu ajutorul psihologiei

slabeste definitiv cu ajutorul psihologiei


In momentul de fata este posibil sa nu te simti perfecta.

 Probabil ca nu te simti deloc multumita de propriul trup. Este foarte posibil sa fi incercat deja una sau mai multe dintre metodele de controlare a greutatii corporale care exista in prezent. Daca ai incercat una dintre aceste metode probabil ca ai slabit si este posibil ca rezultatele sa fi aparut foarte rapid la inceput. Insa exista o probabilitate coplesitoare sa fi depus inapoi kilogramele pe care le-ai pierdut, sau chiar mai mult, in decurs de 12-18 luni.

Din nefericire, studiile de specialitate demonstreaza ca efectele pierderii si recastigarii greutatii corporale sunt chiar mai nocive decat pericolele supraponderabilitatii initiale.

Cand dorim sa reducem greutatea corporala, cel mai important factor de care trebuie sa tinem seama este factorul emotional. Anumite persoane mananca atunci cand sunt suparate sau confuze; pentru altii mancatul poate fi o forma prin care sa evite sa se gandeasca la probleme sau sa actioneze pentru a le rezolva.

Atunci cand mananci ca raspuns la sentimentele tale, mai ales cand nu iti este foame, primul pas pentru reducerea greutatii corporale este sa apelezi la un psiholog specialist in probleme de greutate. Discutiile cu un astfel de psiholog te pot ajuta sa-ti depasesti starile emotionale si sa-ti schimbi comportamentele alimentare.

Cele mai importante cauze emotionale  pentru care ne supraalimentam sunt:

1.    supararea – atunci cand esti nervoasa sau suparata pe tine, pe o alta persoana sau pe o anumita situatie, pare mai usor sa te supraalimentezi decat sa rezolvi conflictul. Un psiholog te ajuta sa descoperi cand apar asemenea sentimente si cum sa le rezolvi in modul cel mai natural cu putinta.

2.    depresia – atunci cand esti trista si nu mai vezi partea pozitiva a vietii tale esti tentata sa mananci mai mult. “Daca oricum nu mai conteaza nimic, atunci nu mai conteaza nici greutatea pe care o am.” Un psiholog te ajuta sa gasesti caile pentru a iesi din depresie si a te bucura de viata frumoasa pe care o meriti.

3.    lipsa controlului – atunci cand simti ca nu ai nici un pic de control asupra vietii tale, gasesti in mancat o forma de a detine controlul. “Macar pot decide singura ce mananc, cat mananc, la ce ora mananc, cat de des mananc.” Un psiholog te ajuta sa-ti recapeti controlul asupra vietii tale astfel incat sa dispara necesitatea de a manca excesiv.

4.    lipsa de apreciere – atunci cand nimeni nu te lauda si nu te apreciaza pentru ceea ce faci esti tentata de a te aprecia singura mancand ceva “bun” sau in exces. Un psiholog te ajuta sa-ti recapeti cu usurinta increderea in tine si stima de sine.

5.    plictiseala – nu ai ce sa faci, unde sa mergi, cu cine sa te distrezi. Iar in lipsa de alte preocupari, te supraalimentezi. Un psiholog te ajuta sa-ti stabilesti obiective care sa te entuziasmeze sa traiesti, sa actionezi, sa colaborezi si sa te bucuri de rezultate.

Daca deja ai identificat care este cauza pentru care te supra alimentezi si ai apelat la un specialist in psihoterapie si hipnoza pentru a rezolva cauzele emotionale, deja ai parcurs mai mult de 50 % din drumul spre silueta perfecta.

Mihaela Popa

Psihoterapeut, hipnoterapeut, coach, specializat in reducerea greutatii corporale si dezvoltare personala
www.bodymindspirit.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *