Sanatosi la trup si la suflet sau armonia dintre spirit – corp – minte si reinstaurarea fortei vitale

Publicat: 8 august 2011
Comentarii: 1 Răspunsuri

sanatosi la trup-si la suflet sau armonia dintre spirit corp minte si reinstaurarea fortei vitale

sanatosi la trup-si la suflet sau armonia dintre spirit corp minte si reinstaurarea fortei vitale

Este relativ usor de inteles ce inseamna a fi sanatos cand facem referire la sanatatea corpului fizic, pamantesc.

Sanatatea presupune o stare de armonie intre minte si corp, iar toate organele functioneaza corespunzator. Sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor”. Desi stim ca fara sanatate nimic nu e si repetam afirmatii asemanatoare chiar si la fiecare colt de strada, ne neglijam corpul, atata timp cat acesta nu ne produce durere, uitand adeseori de ceea ce ii este imperios necesar,  supunandu-l fara discernamant la cele mai diverse excese. Sa fie oare necesar  sa ne pierdem sanatatea pentru a intelege cu adevarat cat de importanta si valoroasa este ea?

Corpul, ca cel “mai pretios bun pe care l-a obtinut fiecare om pentru timpul sau pe pamant” (Abd-ru-shin), este o unealta, un invelis necesar pentru maturizarea spiritului. Un invelis sanatos ii permite spiritului sa activeze in materialitate si sa se maturizeze in modul voit de Creator.

Dar ce este un suflet sanatos?

Si pentru ca spiritul este de fapt nucleul sufletului (sufletul este spirit care si-a inceput coborarea din Lumea Spirituala si a primit diverse invelisuri), voi vorbi despre un spirit sanatos. Un spirit sanatos inseamna implicit si un suflet sanatos.

Un spirit sanatos este acel spirit care isi implineste menirea. Este spiritul care poate primi nemijlocit si pe deplin forta care ii este destinata, folosind-o deplin constient in scopuri promovatoare. Spiritul sanatos este acel spirit purificat de tot ce a fost vreodata vina a sa, eliberat de orice legaturi care il retin. Este un spirit cu care ceea ce este intunecat si impur nu poate gasi nici un punct de legatura. Este spiritul care odata cu moartea corpului material se poate intoarce in patria sa eterna, Imparatia spiritului.

Un spirit sanatos este doar acela care traieste conform Legilor lui Dumnezeu. Omul care cunoaste mecanismul Legilor Creatiei si se straduieste in tot ce face sa se conformeze lor, semanand ganduri, fapte si vorbe bune, a gasit deja drumul inapoi, spre Patria sa spirituala.

Suntem, in primul rand fiinte spirituale, ale caror origine este mult deasupra acestei lumi materiale. Un spirit sanatos va fi in masura sa mentina legatura cu patria sa spirituala chiar si cand este incarnat pe pamant.  Aceasta legatura poate fi mentinuta prin vocea spiritului, care este intuitia. Intuitia este cea care ii da directia omului, il avertizeaza, il conduce cu grija. Sau cel putin, asa ar trebui sa fie, caci la omul din ziua de azi aceasta este mult prea acoperita de vocea intelectului, care o ecraneaza si o bruiaza, ceea ce o face sa fie aproape de imposibil de inteles.

Astfel, toate problemele si bolile omului din ziua de astazi sunt urmare a faptului neascultarii, a indepartarii de calea pe care i-a fost sortit sa paseasca.

Putem vorbi astazi de un om bolnav spiritual. Un om care sufera de o intoxicare spirituala, in care spiritul este atat de imbacsit de impuritati incat nu mai poate intui si urma clar calea ce ii este menita. Astfel spiritul este tot mai acoperit de valuri impure tot mai dense care ii permit sa vada si sa auda mai nimic inafara de ceea ce este strict pamantesc.  Atunci cand spiritul nu-si mai poate trage decat partial forta spirituala, care ii este hrana, suferinta si boala sunt urmarea legica, fireasca. De aceea, treziti-va, voi, cei care va tineti inchisi, voi, cei care ati pus peste perceptia  voastra intuitiva invelisul intelectului, cu capacitatea sa limitata de intelegere! Fiti atenti si ascultati chemarile care va ajung! Fie acum o mare durere, o puternica emotie sufleteasca, o suferinta mare sau o bucurie mare, pura, care sunt capabile sa risipeasca invelisul intunecat al sentimentelor josnice, nu lasati nimic de acest fel sa treaca fara folos pe langa voi! Ele sunt ajutoare care va arata calea!”(Abd-ru-shin)

Astfel fiecare traire dureroasa sau fericita ne ajuta sa ne eliberam din incurcaturile tot de noi create. Originea oricarui lucru sta mult deasupra materialului si tot ce ni se intampla in materialitate este o urmare spirituala a tot ce am gandit, actionat, vorbit vreodata. De aceea totul ar trebui sa ne fie de folos, atunci cand avem atitudinea corecta.

Insa doar cunoasterea Legilor care guverneaza Creatia ne dau posibilitatea de a intelege ca nimeni nu sufera pe degeaba niciodata. Odata acea persoana a plantat semintele sortii sale, de care sufera sau se bucura acum, prin vointa si faptele sale. Seminte care au fost plantate nu neaparat in aceasta viata – si din necunoasterea acestui fapt decurg cele mai multe si mai mari erori.

Vom avea mult de castigat daca ne straduim sa devenim persoane mai bune in interiorul nostru si nu uitam ca ceea ce se vede este doar o infima parte a existentei noastre, ca tot ce ne atinge este in scopul de a ne elibera de greselile noastre de pana acum.

Articol scris de Doina Olariu, utilizator Aimee.ro, resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala

http://dardinsuflet.com/

Bibliografie: Abd-ru-shin, Petre Anca, internet

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *