Obiceiuri ale oamenilor care se impaca cu propria greutate

Publicat: 13 septembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

obiceiuri ale oamenilor care se impaca cu propria greutate

obiceiuri ale oamenilor care se impaca cu propria greutate

Cu totii avem propriile convingeri si obiceiuri atunci cand vine vorba de greutatea noastra. Avand uneori o perceptie deformata asupra corpului nostru, ajungem sa ne purtam de parca ne-ar fi cel mai mare dusman.

Insa, pe de alta parte, exista oameni care reusesc sa se impace cu propriul corp. Iata o serie de obiceiuri ale oamenilor care nu se tem sa isi afiseze propria greutate:

1. Nu spun “Nu”.

De asemenea, nu spun nici “Nu pot”. Cercetatorii de la Journal Consumer Research au observat ca femeile care refuza tentatia, sunt mult mai predispuse catre a se contola si a se autoanaliza decat celelalte. Ei au concluzionat ca simplul fapt ca spunem “Nu pot” ne face sa ne simtim privati de anumite obiceiuri. Pe de alta parte, femeile care au spus ca au obiceiul de a nega, au declarat ca simt ca au mai multa putere si chiar au continuat sa refuze si in afara experimentului.

2. O postura corecta si increzatoare.

Cercetatorii au demonstrat ca o postura de tipul “a sta drept, cu umerii in spate si cu barbia ridicata” iti creste nivelul de testosteron (hormonul care are legatura cu un simt al puterii si cu increderea in sine) si iti incetineste nivelul de stres.

3. Nu isi pierd timpul analizandu-i pe ceilalti.

In acelasi studiu de mai sus, 600 de femei au afirmat ca atunci cand vad fotografia unei persoane, se compara cu ea. De asemenea, aproape acelasi numar recunoaste ca si-ar dori sa aiba corpul sau greutatea celeilalte. In momentul in care te simti bine in propria piele, celalat nu este un punct de referinta. El poate fi privit din exterior si poate fi analizat pentru ceea ce reprezinta prin comparatia cu el insusi.

4. Nu se privesc atat de des in oglinda.

Printre cele mai feminine obiceiuri il regasim si pe cel al privitului in oglinda. Acestea se privesc intre 30 si 70 de ori pe zi, sustine Kjerstin Gruys, sociolog la Universitatea din California. Chiar ea a fost cea care s-a confruntat cu probleme legate de stima de sine, asa ca s-a hotarat sa nu se uite in oglinda un an de zile: “Sotul meu mi-a spus ca sunt mult mai relaxata si chiar a observat ca ma acopeream mai putin atunci cand eram impreuna.”

5. Isi evidentiaza curbele.

Cate dintre noi nu am purtat o anumita rochie pentru ca ne evidentia curbele? Si cate dinte noi nu ne-am cumparat tricouri mai largi pentru a ne ascunde talia deloc “perfecta”? Toate aceste obiceiuri ne determina sa ne restrictionam stilul vestimentar. Persoanele care se simt bine in pielea lor nu au nicio poblema in a-si afisa ceea ce altii numesc “micile imperfectiuni”.

6. Nu se infometeaza.

Astfel, printre cele mai sanatoase pe care aceste persoane le au se enumera si faptul ca ele poarta mereu cate ceva de mancat pentru a nu se infometa. Un pachet de biscuiti si un mar sunt necesare pentru a rezista pana apucam sa mancam pentru a ne satura. Aceste persoane tin cont de sfatul nutritionistului care le indeamna sa evite infometarea cu ajutorul gustarilor sanatoase.

7. Fac sport fara a exagera sau a se invinovati.

Majoritatea persoanelor care nu isi accepta corpul nu stau bine nici la capitolul sport. Iar acest lucru se intampla deoarece fie exagereaza, fie simt ca nu au realizat niciodata suficient. Dar aceste obiceiuri nu se regasesc si in cazul celor care se simt bine in pielea lor. Astfel, acestora nu le este teama sa se exprime indiferent cum ar reactiona ceilalti.

Voi ca regasiti in aceste obiceiuri? Sau ce alte obiceiuri au persoanele care isi iubesc corpul?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *