Intinereste si traieste mai mult !

Publicat: 17 noiembrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

intinereste si traieste mai mult

intinereste si traieste mai mult


Daca pana acum am fost conditionati sa ne asteptam ca, dupa o anumita varsta, corpul nostru sa nu mai functioneze la cei mai inalti parametri, cu ajutorul cartii “Intinereste si traieste mai mult. 10 pasi pentru a opri imbatranirea”, aparuta la Editura For You, putem invata cum sa ne programam corpul pentru tinerete si sanatate.

Cartea este scrisa de doctorii Deepak Chopra si doctorii David Simon si prezinta o perspectiva incurajatoare asupra controlului pe care il putem avea in ceea ce priveste procesul de imbatranire.

Premisa de baza de la care se porneste este: “Prin schimbarea obisnuintelor tale de a gandi si de a te comporta, poti schimba experienta corpului si imbatranirea lui.”

Acest proces de intinerire este tratat din perspectiva fizicii cuantice, un taram al potentialitatii pure, in care, nu exista obiecte fixe, ci doar posibilitati, totul este intretesut si inseparabil, un eveniment este, in acelasi timp, si materie si energie iar pentru a crea un eveniment este necesar un Observator. Mutand aceste principii catre modalitatea in care ne privim corpul si imbatranirea, putem reformula astfel:

 • Tu nu esti corpul fizic cu care te identifici din obisnuinta.
 • Corpul tau este inseparabil de intregul Univers.
 • Tu esti toate varstele biologice posibile. Tu decizi ce varsta biologica vrei sa fii.
 • Corpul tau este, simultan, material si nematerial. Poti alege sa-ti simti corpul fie ca forma fizica, fie ca retea de energie, transformare si inteligenta.

Procesul intineririi este prezentat ca fiind rezultatul a 10 pasi:

1. Intineresc biologic, schimbandu-mi perceptiile legate de corpul meu, de imbatranire si de timp
.

Chiar daca corpul pare a fi material, este mai mult decat atat. In cea mai profunda realitate, corpul e un camp de energie, tranformare si inteligenta. El este aflat permanent in schimb dinamic cu lumea din jur.Foarte important este exercitiul pentru setarea biostatului; se face in felul urmator:
“Inchide ochii. Constientizeaza respiratia, eliberand orice tensiune pe care o pastrezi probabil in corp. Acum, alege o varsta din ultimii 15 ani, la care ai vrea sa fii in termeni biologici. Asta inseamna ca ai dori sa ai capacitatea fizica si mentala a unei persoane sanatoase, de acea varsta, ca ai vrea ca bioindicatorii tai sa reflecte acea varsta anume, ca ai dori sa simti si sa arati ca la acea varsta. Intentia de a ramane la un anumit biostat va influenta direct energia, transformarea si inteligenta corpului tau. Din momentul in care ai identificat acest punct, incepe prin a-l afirma de cinci ori pe zi. Noi sugeram practicarea urmatorului ritual: la trezire, inainte de micul dejun, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de culcare. In fiecare din aceste ocazii, inchide ochii si repeta-ti mental urmatoarele fraze, de cel putin trei ori:
“ In fiecare zi, in fiecare mod,
Imi maresc capacitatea mentala si fizica.
Biostatul meu este fixat la o varsta de…..ani si sunt sanatos.
Arat si ma simt ca un om sanatos, de…..ani.”

2. Intineresc prin doua feluri de repaus profund: constienta linistita si somn profund.

Cel mai direct mod de a experimenta constienta linistita este prin meditatie. Studiile au aratat ca, cu cat oamenii au practicat mai mult meditatia, cu atat ei obtin punctaje mai bune la testul varstei biologice. Se recomanda 20 de minute de meditatie, de doua ori pe zi, imediat dupa trezire si inainte de culcare. Somnul odihnitor accelereaza vindecarea, minimizeaza entropia si impulsioneaza reinnoirea.3. Intineresc, hranindu-mi corpul cu alimente sanatoase.
Conform invataturii Ayurveda, alimentele pot fi clasificate in unul sau mai multe din cele sase gusturi de baza: dulce, acru, sarat, picant, amar, astringent. Principiul de baza al unei diete de intinerire este acela de a consuma, pe parcursul unei zile, alimente care sa apartina tuturor celor 6 grupe de gust.
Pe langa acest aspect insa, este recomandat sa mancam constient, atunci cand ne e foame, si sa ne oprim inainte de a ne satura complet si, desigur, sa folosim alimente care ne hranesc corpul, si nu emotiile.

4. Intineresc, luand suplimente nutritionale care au un efect direct asupra prevenirii imbolnavirii.

Pentru o dieta echilibrata, sunt recomandate suplimente nutritionale, care insa nu trebuie sa fie tratate ca un inlocuitor al unei diete nutritionale echilibrate.

5. Intineresc, marind integrarea minte/corp.

Aceasta se poate face prin exercitii de respiratie, 5 minute in fiecare zi, prin exercitii de yoga, tai chi sau qigong si exersand sa devenim constienti de corpul nostru, invatand sa urmarim semnalele sanatoase ce vin de la el si care intra in conflict cu mesajele venite de la mine. A nu asculta semnalele corpului referitoare la sanatate accelereaza imbatranirea si constituie cauza de baza pentru multe boli. Cand corpul exprima o necesitate legata de sanatate, iar mintea refuza sa o asculte, incepe dezechilibrul. De exemplu: corpul tau este obosit si are nevoie de somn; mintea ta incalca aceasta necesitate, pentru a privi un show de noapte la televizor.6. Intineresc, facand exercitii in mod regulat: exercitii aerobice, cel putin de trei ori pe saptamana, antrenament de rezistenta de 20 de minute, cel putin de trei ori/saptamana.

7. Intineresc, eliminand toxinele din corpul meu emotional si din cel fizic.

In primul rand, este nevoie sa eliminam toxinele din alimentatie. Pentru asta, e bine sa ne cream o viziune clara asupra modului in care viata ta va fi mai buna, ca urmare a renuntarii la toxine.: “Ma angajez sa elimin……..din viata mea, odata pentru totdeauna. Fara…… in viata mea, ma simt sanatos ca la …..ani.” Foarte important este sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi.

Un aspect foarte important insa consta in eliminarea emotiilor si relatiilor toxice. Te infurii des? Ii judeci pe ceilalti? Fa-ti o lista cu tot ce este toxic in tine, la nivel sufletesc, pentru a vedea unde ai de lucrat.

8. Intineresc, cultivand flexibilitatea si creativitatea in constiinta mea.

Cum aplic in practica aceste principii? Invatand sa renunt la lucrurile care nu par sa mearga asa cum vreau eu, exersand intelepciunea incertitudinii, nefiind atasat de rezultat , renuntand la nevoia de a avea control, invatand sa iert, renuntand sa mai iau in seama jignirile, resentimentele si regretele.

9. Intineresc, considerand iubirea lucrul cel mai important din viata mea. Cum aplic acest principiu?

 • ascultand atent si fara a intrerupe
 • exprimandu-mi in fiecare zi aprecierea fata de cel putin o persoana, intr-un mod onest si sincer
 • implicandu-ma constient intr-o atitudine de iubire fata de cei apropiati si devenind constient de energia mea sexuala, in toate modurile ei diferite de exprimare.

10. Intineresc, pastrandu-mi mintea tanara:

 • imbogatindu-mi experienta senzoriala, interioara si exterioara
 • dedicandu-mi intreaga viata invataturii si dezvoltarii personale
 • bucurandu-ma, avand inima usoara si razand.
Va dorim succes in aplicarea acestor principii de dezvoltare personala si in obtinerea tineretii continue!

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *