Generatia Botox sau pierderea feminitatii

Publicat: 10 decembrie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

generatia botox sau pierderea feminitatii

generatia botox sau pierderea feminitatii

,,Oglinda oglinjoara, cine e cea mai injectata din tara?”

Nu, nu va grabiti sa raspundeti. S-ar putea sa fiti surprinsi de lista lunga care se desfasoara sub ochii nostri si care undeva, in subsol, are scrise urmatoarele cuvinte: ,,Va urma…”. Normal ca va urma. Din dorinta de a fi frumoase, femeile zilelor noastre tind sa penduleze intre caraghios si ridicol, intre limita penibilului si a milei. Mai putem vorbi de wellness? De sanatate si frumusete cand noi suntem cele care de bunavoie ne aruncam pe masa de operatii pentru ,,mici retusuri”?

,,Ochii-mi plang in televizor”

Poate ca aceasta poveste nu aparea daca nu avea la baza existenta unui tipar care a fost mediatizat in mod excesiv. Faptul ca un model a fost treptat impus de canalele de comunicare a determinat reprezentanta sexului frumos sa-si modifice seria de intrebari existentiale. Astfel, a fost creata o dorinta ce se raspandeste si acum in masa de a fi supla, inalta, cu buze mari, bine conturate si par lung, tiparul ,,90-60-90” fiind poate cel care a determinat femeia sa-si schimbe parerea despre sine si sa-si doreasca mai mult. O injectie cu Botox, o liposuctie sau chiar o impresionanta pereche de silicoane. Dar, ca si in cazul tatuajelor, o data ce ti-ai facut o operatie estetica, iti mai doresti inca una: ,,pentru ca mereu ai ceva de retusat”.

Stima de sine nu miroase a bine

Intre a rezolva a problema de sanatate cu ajutorul chirurgiei estetice si a indeplini un moft este o diferenta ca de la cer la pamant. Una este sa apelezi la operatii estetice in urma unui accident, de exemplu, iar alta este faci vizite constante chirurgului doar pentu ca vrei o talie mai mica.

Si la urma urmei, care este rezultatul?

Consider ca majoritatea femeilor apeleaza la acest mijloc de a atrage atentia pentru ca in primul rand nu se(mai) iubesc. Si din cauza ca nu se mai iubesc, stima lor de sine incepe sa scada si sa isi caute confortul in ceea ce ele cred ca i-ar impresiona pe cei din jurul lor, in special pe barbati. Ma intreb insa cate femei apeleaza la chirurgia plastica in primul rand pentru ele. Nu pentru sotul lor, nu pentru a aparea pe prima pagina a ziarelor, nu pentru a apartine unei lumi mondene, ci pur si simplu pentru ele. Din dorinta de a fi de trei ori femeie, uita ca feminitatea este in primul rand un dar…sau poate chiar o stare. O modalitate de a se exprima si de a se darui. Si nu vor reusi sa daruiasca atata timp cat nu-si imbratiseaza in primul rand defectele.

Un alt lucru pe care vreau sa-l evidentiez este lipsa de expresivitate si de naturalete pe care aceastea o afiseaza. Ce se ascunde cu adevarat in spatele unei priviri care isi schimba culoarea de la saptamana la saptamana din cauza lentilelor de contact, in spatele unor buze pline, dar incapabile sa-si exprime adevarul personal si a unei fete atat de plastice care, atunci cand este mangaiata, nu lasa la vedere niciun rid?

Poate ca apelarea excesiva la operatii estetice, arata tocmai faptul ca femeile isi neaga adevarata frumusete. Desi granita intre ingrijire si exagerare este destul de evidenta, pentru unele femei aceasta pare la fel de fina precum firele de nisip.

Uneori am impresia ca operatiile estetice au fost inventate pentru a sfida timpul. Dar daca trecerea timpului nu se lasa observata pe fetele lor, oare aceste femei ce le vor raspunde copiilor lor cand acestia le vor intreba:

,,Mama, tu de ce arati la fel dupa atatia ani?”

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *