aloe vera benecifiile unei plante vindecatoare
Sanatate

Aloe vera: benecifiile unei plante vindecatoare

aloe vera benecifiile unei plante vindecatoare

aloe vera benecifiile unei plante vindecatoareRecunoscuta in special pentru efectele sale asupra pielii, aloe vera este in acelasi timp si un aliment pe care nu ar trebui sa-l neglijam in ceea ce priveste starea noastra de sanatate si fumusete, cat si de wellness.

Aloe vera poate fi integrata cu usurinta in categoria alimentelor necesare unui stil de viata sanatos deoarece contine cel putin 75 de nutrienti, 20 minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi si 200 de enzime active. Acesti compusi au un potential deosebit atat in ceea ce priveste aplicarea interna, cat si externa.

Beneficii:

  • putem apela la aloe vera in cazul arsurilor si taieturilor. Multe studii realizate asupra acestei plante au aratat ca ea grabeste vindecarea ranilor pielii.
  • de asemenea, aloe vera reduce arsurile provocate de ulcer, avand o actiune de protectie a mucoasei stomacului.
  • este un bun aliment impotriva obezitatii
  • este un antioxidant foarte bun
  • in compozitia sa, sunt inclusi antioxidanti, aminoacizi si enzime a caror putere cresc pe masura ce marimea plantei este mai mare.
  • poate avea efectul de a inlocui excesul de glucoza, avand un rol important in prevenirea diabetului in special in ceea ce priveste copiii
  • datorita actiunii sale antiinflamatoare, de a stimula sistemul imunitar si datorita efectelor sale antioxidante, aloe vera are o influenta destul de mare si in cazul reducerii candidozei orale.

Alegerea celui mai bun produs

Achizitionarea unui produs ce contine aloe vera necesita o atentie deosebita ca si in cazul procurarii oricarui alt supliment. Calitatea si puritatea ar trebui sa fie in topul alegerilor noastre. Daca ne dorim un suc de aloe vera, este necesar sa cautam la sectiunea produselor organice pentru a fi siguri ca nu contine si aditivi. Mai mult decat atat, este de dorit ca produsul sa fie nepasteurizat pentru a asigura integritatea enzimelor.

O alta modalitate o reprezinta cresterea propriei plante de aloe vera. Pe langa faptul ca economisim bani, avem siguranta ca produsul este natural. Iar pana la consumarea sa, ne putem bucura de aspectul estetic al plantei in locuinta noastra.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Studii recente au relevat ca aloe arborescens contine cu 200% mai multa substanta activa comparativ cu aloe barbadensis.
    Pentru mai multe informatii si pentru a cumpara aloe arborescens, vizitati www . aloe-vera-romania. webs. com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *