transforma stresul psihic in putere
Psihologie practica

Transforma stresul psihic in putere

transforma stresul psihic in putere

transforma stresul psihic in putere

V-ati gandit vreodata ca stresul psihic se poate transforma intr-un aliat in locul celui mai de temut dusman?

Debbie Mandel, autoarea cartii “Dependenta de stres”spune ca multe femei nu constientizeaza ca sunt dependente de stres deoarece nu sunt atente la propriile nevoi: “In loc sa accentueze fericirea celorlalti, ar fi ideal sa se concentreze pe ele insele gasind tiparul care sa le ajute sa se relaxeze”, sustine aceasta.

Iata 4 modalitati prin care putem transforma stresul intr-o sursa de autocunoastere si dezvoltare personala:

1. Regaseste-ti copilul interior.

Gaseste copilul care erai inainte de a deveni sotie sau mama si intreaba-te:n “Ce iti face inima sa danseze de bucurie?”, “Care este locul in care te simti cel mai bine?”. Este nevoie sa ne reintoarcem la baza identitatii noastre, sustine Debbie.

2. Invata sa devii o narcisista sanatoasa.

“Imbraca-te astfel incat sa te simti bine cu tine, fie ca iti iei rolul in serios, fie ca iti doresti sa te amuzi.” Elibereaza stresul prin a te simti bine in propria piele.

3. O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

Intotdeauna sportul ne va elibera in cel mai eficient mod posibil de sub amprenta stresului. Astfel, introducerea exercitiilor fizice in programul zilnic ne va ajuta sa cream o conduita care sa ne ajute sa ne mentinem echilibrul minte-trup-suflet.

4. Cultivarea simtului umorului.

Redu problemele si stresul privind viata cu un simt natural al umorului. Apoi, invata niste glume, citeste carti amuzante si urmareste emisiuni TV amuzante. Daca incepem sa privim viata cu umor, acesta dxin urma va deveni parte din noi insine. Debbie ne sugereaza sa ne prefacem ca suntem detectivi al caror ochi este format spre a gasi umorul in orice situatie.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *