regaseste-te pe tine
Psihologie practica / Motivatie si succes

Regaseste-te pe tine!

regaseste-te pe tine

regaseste-te pe tine

Traim intr-o lume frumoasa, daca vedem partea plina a paharului! Tocmai acest lucru este recomandat: un mod pozitiv, sau optimist de a vedea lucrurile. Asa ar fi bine sa ne uitam si la noi insine: sa ne cautam si sa ne gasim calitatile, nu defectele.

Din pacate insa, cu fiecare zi oamenii devin tot mai critici si mai aspri cu ei insisi si adesea si cu ceilalti.

De multa vreme ne ocupam mai mult de « look-ul » nostru, de aspectul exterior, decat de interiorul atat de dornic sa-si gaseasca linistea si fericirea. E drept ca este delicat cu atatea tentatii si cu prioritizarile superficiale ale societatii actuale: o vestimentatie cat mai chic sau o modelare a corpului dupa ultimele standarde la moda reprezinta, adesea, nu doar distractii, ci lucruri extrem de importante pentru multe persoane.

Cel mai dificil insa este sa fim noi insine. Am vorbit cu persoane care spuneau adesea : « Pai eu nu sunt asa decat la serviciu », sau « Mie imi place sa fiu intr-un fel la job si intr-un alt fel acasa ». Acum stau si ma gandesc ca au si ele dreptatea lor, fiind intr-o societate in care cele 8 ore de la serviciu legale s-au transformat in 10 sau chiar mai multe, iar noi trebuie sa facem fata unor “standarde” inalte de performanta.

Totusi, prin a fi ceea ce nu esti de fapt, iti daunezi cu siguranta in primul rand tie si nu iti onorezi nici sufletul si nici propriul proces de dezvoltare personala.  Va veni o zi in care aceste comportamente diferite, cel de-acasa si cel de la job, se vor confrunta si vei ajunge sa nu mai stii cine esti tu cu adevarat.

Vin si intreb : cand ai fost ultima oara la munte si nu doar pentru a face gratar cu colegii de job, cu care trebuie sa te porti intr-un anumit fel, pentru a da si a fi bine in continuare relatia colegiala ?

Cand te-ai pus pe jos in iarba si te-ai uitat la cer, la copaci, reusind sa-ti scoti din cap rapoarte de trimis superiorilor sau ultima sedinta dela job?

Cand ti-ai luat cea mai buna prietena si ati facut un tur de parc si n-ati discutat decat despre dorintele voastre, visele voastre, binele celorlalti si dragostea pentru viata ? Suna poetic? E posibil, dar cu siguranta este nevoie ca mai des decat in ultima vreme sa ne uitam in interior sa fim cine suntem cu adevarat si sa ne bucuram de fiecare clipa.

Cautarile fiecaruia, ratacirile fiecaruia primesc raspuns atunci cand stim unde sa cautam si cand sa cautam. Ceea ce uitam insa este faptul ca raspunsurile sunt foarte adesea in noi insine, in noi aceia care suntem cu adevarat, nu cei care parem a fi sau ne aratam a fi.

Cu fiecare pas facut mai aproape de interior, reusim sa ne regasim talente uitate, hobby-uri ce ne aduc satisfactii si ne aduc langa  oamenii care sunt cel mai aproape de sufletele noastre.

Spiritelor noastre li s-au tocit coatele la serviciu, li s-a uscat gatul de setea cunoasterii si li s-au atrofiat muschii relaxarii si ai comuniunii pasnice si fericite cu natura din cauza inertiei cu care societatea inainteaza. Am uitat sa onoram nevoile sufletului, insa acum a sosit momentul sa abordam o alta perspectiva.

Cum primavara ne zambeste strengareste in coltul parcului, pare a fi momentul sa iesim nu doar la iarba verde ci si la regasirea de sine, la contemplarea unei naturi care ne ofera totul, ramanandu-ne doar sa deschidem ochii sufletului. Aceasta nu este doar o invitatie in natura, ci mai mult un indem de a fi noi insine si de a face pe plac si sufletului nostru, nu numai sefului nostru.

Sa inflorim asadar sufleteste, daruindu-ne ceea ce isi doreste cel mai aprig spiritul nostru: regasirea de sine, intr-o comuniune de inceput de viata,  cu mai mult timp petrecut in natura si mai multa liniste in suflet!

Articol scris de Georgeta Pana si inscris in cadrul concursului nostru de articole.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *