in cautarea fericirii
Psihologie practica / Motivatie si succes

In cautarea fericirii

in cautarea fericirii

in cautarea fericirii

Alergam dupa fericire pana departe, fie pe mare, fie pe uscat, dar fericirea e aici, aproape.- Quintus Horatius Flaccus.

Oare de cate ori ni s-a intamplat sa nu ne dam seama de lucrul asta? Mie personal de prea multe ori. Desi ne dorim si cautam intr-una fericirea care sa innobileze viata mult prea trecatoare. Si uite asa pornim la drum, nu inainte de a ne pune in rucsac un pic de curaj, credinta, dorinta si rabdare, pentru ca de cele mai multe ori drumul este lung si anevoios.

Pas cu pas, scriem paginile propriului destin. Pas cu pas in cautarea noastra ni se vor alatura persoane care vor face parte din intregul nostru. Incet si cu putina teama ne alegem coordonatele drumului si pornim. Si cate intalneste omul in drumul lui nu-i va ajunge o viata sa povesteasca si sa traiasca. Fiecare individ isi traieste calatoria in mod unic pentru ca niciodata doua drumuri nu vor semana.

Asa si cu aceasta particica ce ne revine si la care avem cu totii dreptul. Fericirea se dobandeste, se lupta pentru ea. Nu-ti pica din cer.

O vrei, atunci dovedeste. Nu te opri la primul fir de nisip care-ti intra in ochi, sau la primul „nu exista asa ceva”. Continua iar si iar pana cand reusesti sa simti prima pulsatie adevarata a inimii care va fi apoi din ce in mai intensa. Absolut nimic nu este intamplator pe lumea asta, nici ce primim si nici ce dam inapoi.

Si da, viata asta nu-i toata roz si cu puf mult pe ea, ci este exact asa cum vrem noi sa ne-o traim. Si poate ca in locul intrebarilor filosofice, ar trebui sa reflectammai mult asupra simplului fapt ca existam. Ca toata alergatura asta este inutila si nu face altceva decat sa ne oboseasca si mai tare simturile, fara de care din punctul meu de vedere nu am fi in stare de nimic. Toate astea ne sunt date cu un scop si anume sa le folosim pentru binele nostru, pentru maturizarea ca fiinte constiente si frumoase ce suntem.

Ce putem sa facem cu adevarat este sa ne hotaram asupra a ceea ce vrem, sa alegem, sa acceptam si sa multumim, atat. Fericirea faptului ca suntem se va materializa in timp cu intelepciune sufleteasca. Oricat de greu ar parea drumul catre adevarul si frumosul din noi, el trebuie parcurs.

Si de-ar fi sa ne impiedicam, vom gasi resurse sa ne ridicam, sa ne scuturam de praful neputintei si sa pornim din nou la drum. Ai timpul tau, nu te grabi….fericirea trebuie sa vina si nu-i putina.

Articol scris A.M, utilizator Aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *