frica iluzie sau realitate
Psihologie practica / Motivatie si succes

Frica – iluzie sau realitate?

frica iluzie sau realitate

frica iluzie sau realitate

Am citit undeva ca frica nu este altceva decat un acronim care inseamna : false realitati intimidante considerate adevaruri.

In fapt, ceea ce ar trebui sa intelegem prin intermediul acestui acronim este faptul ca teama nu este reala. Asa cum spune o anecdota:

“Frica a batut la usa, iar cand m-am dus sa deschid nu era nimeni.”

Cu toate acestea, sunt momente in care simtim sentimentul fricii ca fiind atat de real, incat suntem siguri ca asa ne-am nascut: sa ne fie teama sa vorbim cu oameni noi, sa ne fie frica sa incercam lucruri noi, sa nu iesim din zona de confort o viata intreaga pentru ca ne e frica. Uitam ca, de fapt, ne nastem doar cu doua frici primare: teama de cadere si cea de zgomote puternice. Asadar,curajul, dorinta de dezvoltare personala si puterea de motivare sunt calitati pe care le putem dezvolta, pentru ca le avem din nastere.

Mai jos redam un film foarte interesant despre ce inseamna in esenta teama. Un film in care Neale Donald Walsh, autorul cartii “Conversatii cu Dumnezeu” incearca sa explice unde gresim atunci cand ne raportam la fricile noastre.

Si mai ales cand le lasam sa ne domine viata.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *