Filme de Oscar, discursuri de Oscar: cele mai frumoase discursuri si filme motivationale

Publicat: 29 februarie 2016
Comentarii: Fără răspunsuri

Intotdeauna am privit decernarea premiilor Oscar cu sentimentul ca in acea sala se afla unii dintre cei mai norocosi si binecuvantati oameni din lume. Cei care joaca in acele filme de Oscar.

Pentru ca au una din cele mai semnificative meserii de pe aceasta planeta, pentru ca pot influenta milioane de vieti intr-o ora si jumatate cat dureaza oricare din acele filme motivationale care pot schimba multe intr-un suflet, pentru ca se trezesc in fiecare dimineata pentru a face meseria pe care o iubesc si pentru care au fost daruiti. Si, de ce sa nu spunem adevarul, pentru ca printre ei se afla unii din cei mai bogati oameni de pe planeta.

Cat de binecuvantat sa fii sa le ai chiar pe toate in aceasta viata?-imi spuneam eu in sinea mea, in adolescenta. Cu timpul am vazut insa ca nici aceasta breasla nu este scutita de suferinta, traume, dependente, sinucideri, cu alte cuvinte de doza de durere aferenta conditiei umane de cand e lumea si pamantul. 

Si mi-am dat seama ca, pe langa toate cele de mai sus, mai este necesar, pentru a putea sa gestionezi o viata atat de plina de daruri si de binecuvantari, un lucru indispensabil, numit echilibru interior.

Filme de Oscar, actori de Oscar

Pentru ca premiile Oscar 2016 de-abia au trecut si ne-au dat ocazia sa vedem din nou filme de Oscar si sa auzim discursuri de Oscar, am facut o selectie cu cele mai frumoase discursuri de Oscar din ultimii ani.

Discursuri in care vedem multe semne ale echilibrului interior de care vorbeam. Discursuri care au emotionat, au amuzat, au fost autentice, au atins inimi, au transmis lectii de viata sau de dezvoltare personale.

Acele discursuri care raman in amintire, uneori mai mult decat filmele de Oscar sau filmele motivationale pe care le-am vazut.

Pentru ca un alt lucru minunat despre premiile Oscar este urmatorul: oricat de bogati, frumosi, faimosi sunt acesti actori, cand sunt chemati acolo pe scena toti sunt in lacrimi, profund emotionati si complet autentici. Pentru ca a fi recunoscut si a fi vazut de ceilalti este un lucru de mare importanta pentru copilul din noi, indiferent cat de celebru ne este numele sau cati bani avem in banca.

1. Primul discurs apartine, bineinteles, lui Merryl Streep. Ti se umple sufletul atunci cand o vezi pe aceasta mare actrita privind in sala si vazandu-si “viata inaintea ochilor” plini de lacrimi, amintind de toate prieteniile, dragostea si bucuria impartasita de care a avut parte facand aceasta meserie si avand aceasta cariera “inexplicabil de minunata”:

Filmul The Iron Lady, pentru care a castigat, este unul din cele mai bune filme de Oscar din ultimii ani. Il puteti gasi printre alte filme gratis online si filme online gratis subtitrate in romana: http://www.filme-bune.net/the-iron-lady-filme-online-subtitrat-in-romana/

2. Urmeaza Marillon Cotillard, pentru ca ne-a aratat chipul bucuriei care nu-si gaseste cuvintele, a surprinderii absolut inocente de a fi recunoscuta in orasul in care “e adevarat ca exista ingeri”:

Filmul de Oscar “La vie en rose” cu care a castigat este unul din cele mai bune filme biografice facute vreodata. Il puteti gasi la filme subtitrate sau filme online subtitrate in romana pe site-uri de specialitate: http://filmehd.net/la-vie-en-rose-2007-online-gratis-subtitrat.html

3. Roberto Begnini, pentru nebunia lui frumoasa si curajul de a-si expune aceasta latura in fata unui public atat de select:

Filmul “La vita e bella” este unul din filmele de dragoste si de razboi care mi-au marcat viata. Il gasiti printre alte filme online gratis subtitrate aici: http://filmehd.net/la-vita-e-bella-1997-filme-online-gratis.html

4. Adrien Brody, pentru mesajul lui emotionant despre dezumanizarea pe timp de razboi si rugaciunea lui pentru pace, aplaudata indelung de cei din sala:

Filmul de Oscar “Pianistul” este unul din acele filme motivationale pe care nu le voi uita niciodata. Il gasiti printre filmele subtitrate de pe acest site cu filme online: http://filmehd.net/the-pianist-pianistul-2002-filme-online.html

5. Mattew McConaughey, vorbind despre cele trei lucruri importante in viata: lucrul la care sa aspiri, lucrul pe care sa-l doresti si lucrul pe care sa-l astepti cu nerabdare:

Filmul pentru care a castigat este unul din filmele de Oscar care ne pune in contact cu realitatile dureroase ale suferintei umane. Il gasiti aici: http://www.filmehdonline.org/dallas-buyers-club-2013/, la categoria filme subtitrate online.

6. Russell Crowe, vorbind despre puterea viselor aparent imposibile, care nu se bazeaza pe nimic altceva decat pe curaj:

Gladiatorul, filmul pentru care a castigat, este unul din acele filme motivationale memorabile despre curaj, dragoste, daruire si, mai ales, demnitate. Il puteti viziona online: filme online subtitrate in romana: http://filmehd.net/gladiator-2000-film-online-gratis-subtitrat-in-romana.html

7. Jared Leto, pentru omagiul adus mamei sale, “o adolescenta, fara liceu, singura, cu doi copii, care a reusit cumva sa le ofere o viata buna copiilor ei, incurajandu-i sa fie creativi, sa munceasca din greu si sa faca ceva special. Multumesc ca m-ai invatat sa visez, mama!”

8. Jeff Bridges, un barbat de varsta a treia, care devine ca un copil ce-si arata premiul obtinut la scoala parintilor, purtand o discutie absolut emotionanta cu parintii sai aflati acum in alte dimensiuni, multumindu-le pentru ca i-au indreptat pasii spre aceasta meserie si precizand ca se simte “ca o extensie a lor”:

Filmul de Oscar Crazy Heart, insotit de o muzica de Oscar, este o splendoare de film despre viata, dragoste, cariera si ceea ce ramane la finalul acesteia. Il puteti vedea, printre alte filme online: http://vezi-online.ro/crazy-heart-2009-5587

9. Si ce poate fi mai frumos decat inocenta unui copil castigator la Oscar, asa cum a fost Anna Paquin:

A castigat Oscar pentru rolul sau din “The piano”, unul din cele mai frumoase filme de dragoste, pe care il puteti vedea printre alte filme subtitrate in romana: http://filmehd.net/the-piano-1993-filme-online.html

10. Unul din cele mai emotionante momente de la Oscar este decernarea post-mortem a Oscarului pentru Heath Ledger, o dovada a faptului ca atunci cand faci lucruri semnificative, continui cumva sa traiesti si dupa ce ai murit:

11. Oprah Winfrey primind Life Time Achievement Award pentru minunata ei cariera in televiziune, tine un discurs motivational impresionant, plin de autenticitatea cu care vedeta ne-a obisnuit:

Rugaciunea mea a fost intotdeauna: Dumnezeule, foloseste-ma. Nu stiu ce trebuie sa fac, dar stiu ca exista o viziune pentru viata mea mai mare decat mi-as putea imagina.  Si acea rugaciune m-a adus cumva in televiziune. A folosi acest instrument urias al televiziunii pentru a intra in casele oamenilor si a le atinge vietile si a fi lumina, speranta si intelegere in vietile lor este cea mai mare binecuvantare pe care mi-a dat-o Dumnezeu.”

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *