entuziasmul sursa energiei
Psihologie practica / Motivatie si succes

Entuziasmul: sursa energiei

entuziasmul sursa energiei

entuziasmul sursa energiei

Cuvantul “entuziasm” vine din limba greaca si inseamna “cu Dumnezeu” (entheos).

Entuziasmul este scanteia divina pe care trebuie sa o intretinem ca sa dam savoare vietii noastre. Este stralucirea din ochi si, in mod sigur, ceea ce ne lipseste atunci cand ni se pare ca avem o viata plictisitoare si dominate de rutina.

V-ati intors vreodata extrem de obosit de la serviciu? Desigur, v-ati intins in pat complet daramat. In momentul urmator, a sunat telefonul iar la capatul celalalt al firului se afla prietenul dumneavoastra care va invita la o petrecere… Dintr-odata, v-ati simtit plin de energie si v-ati motivat sa mergeti la petrecere. De fapt, asta este puterea entuziasmului. Este o sursa permanenta de energie si motivare. Tot ce avem de facut este sa extindem starea de entuziasm asupra slujbei, familiei si asupra tuturor aspectelor din viata noastra. Din momentul in care facem asta, nu vom mai fi niciodata obositi.

Entuziasmul nu numai ca ne transforma in persoane mai productive, dar va face si obstacolele sa para mai usor de depasit. Ne da energia necesara pentru a reusi si ne transforma in oameni mai fericiti. Charles Kingsley scria:

“Ne comportam de parca luxul si bogatiile ar fi scopul major in viata, cand de fapt tot ceea ce avem nevoie pentru a fi fericiti este ceva care sa ne entuziasmeze. “

Entuziasmul este contagios. La fel este si lipsa lui. Uita-te in jur. Ai in jur oameni cu ochii stinsi, care par ca se tarasc prin viata? Poate e si vina ta! Aprinde-ti focul interior, entuziasmeaza-te si vei vedea ca entuziasmul ii cuprinde si pe ei.

Cum iti cultivi entuziasmul?

Incepe prin a deveni constient. Cand te trezesti, fii recunoscator pentru ce ai. Fa-ti un carnetel in care sa-ti notezi lucrurile pentru care esti recunoscator. Entuziasmul este expresia bucuriei de viata si a angajamentului fata de procesul de dezvoltare personala.

Cand incepi sa devii entuziasmat, poti spune ca ai hotarat ca dezvoltarea personala sa fie o prioritate in viata ta.

Cum ramane cu slujba ta? Nu vei fi entuziast in legatura cu ea decat daca iubesti cu adevarat ce faci. Daca nu-ti poti gasi o slujba care sa te pasioneze, fa ce poti tu mai bine. Cauta partile bune si potentialul slujbei tale actuale. Si fa-ti un plan care sa te duca catre ceea ce-ti doresti.

Nu-ti irosi timpul cu oamenii negativi. Stabileste-ti un cerc de prieteni entuziasti si optimisti. Daca nu ai, inscrie-te in cluburi cu scopuri pozitive.

Si nu uita ca traim pentru a ne imbunatati! Imbratiseaza viata si aprinde torta din sufletul fiecarui om cu care te intalnesti prin entuziasmul tau!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *