creta alba pentru tabla neagra
Psihologie practica / Motivatie si succes

Creta alba pentru tabla neagra

creta alba pentru tabla neagra

creta alba pentru tabla neagra

M-am lasat pe spatarul scaunului de la birou si, cu ochii incetosati de la atata stat la calculator, am tras aer adanc in piept si am spus, privind spre fereastra: Multumesc!

Pentru ca dupa o zi apasatoare ai trimis ploaia care sa curete patura de praf, pentru ca dupa ce picurii de apa se vor opri, mirosul ierbii crude si al florilor de tei se va simti in tot orasul si ma va conduce spre casa. Multumesc ca si astazi am invatat ceva util, ca atunci cand am vrut sa renunt mi-ai spus: Hai ca poti! Si-ti mai multumesc ca la sfarsitul zilei asteia am reusit sa raman un om bun.

Invatam, asta facem in fiecare zi, invatam sa fim, sa acceptam si sa daruim. Suntem elevi mai mult sau mai putin silitori. Filtram absolut orice ne patrunde in minte si-n suflet, fara cea mai mica retinere, notam ecuatii dintre cele mai complicate in caietul pe a carui coperta scrie Destin.

Dam cate-o pagina noua cu fiecare rezultat aflat, pana cand ajungem la sfarsitul caietului. Si atunci ne intrebam: asta a fost tot?

Oare cati dintre noi nu si-au pus macar odata in viata aceasta intrebare? Si cati dintre noi au avut curajul sa stearga raspunsul gresit din ecuatie si s-o ia de la capat? Cuminti in bancile noastre, rand pe rand suntem scosi la tabla si intrebati: ai invatat lectia pentru astazi? Raspunsul e simplu: da sau nu.

Si de acest raspuns depinde ce vom face mai tarziu. Multumit sau nu de nota primita, te intorci in banca si o iei de la capat, cu alte teme de invatat si de pus in practica. Nu se stie niciodata cand iti va veni randul sa fii intrebat si tu.

La un moment dat, ne vom da seama ca am ajuns sa copiem raspunsurile, din prea multa comoditate si sa apelam la varianta “astazi nu vreau sa fiu silitor, iau de la colegul”….Uneori ne obisnuim atat de mult cu ideea asta, incat o punem in practica zi dupa zi. Ni se pune in fata rezultatul dorit, ni-l insusim si atat.

Si uite asa ajungem la momentul cand unii dintre noi nu sunt in stare sa judece, sa simta si sa fie treji in propria traire. Ii vezi pe strada umbland cu ochii goi, grabiti mereu catre propriul haos, fara ganduri adunate, fara suflete calde.

Si-m vin acum in minte cuvintele rostite de Lao Tzu: “Atunci cand elevul este pregatit, apare si invatatorul”.
Prin urmare cat de pregatiti suntem pentru ziua de azi? Dar pentru maine? Si la sfarsitul lor oare adunam sau scadem din greutatea intregului?

Luam creionul si o coala alba si cautam raspunsurile, poate de data asta fara a trisa. Invatam alfabetul gandurilor noastre, al sentimentelor, al credintelor si al valorilor din jurul nostru. Iesim la tabla apoi si dam extemporal la materia numita Viata. Scriem cu creta alba peste negrul prafuit al tablei din noi.

Articol scris de A.M, utilizator Aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *