ce inseamna un invingator
Psihologie practica / Motivatie si succes

Ce inseamna un invingator?

ce inseamna un invingator

ce inseamna un invingator

Sa fii un invingator inseamna sa te cheme Oscar Pistorius.

Inseamna sa ti se amputeze ambele picioare la 11 luni si tu, crescand, sa decizi ca nu trebuie sa asculti de cei care nu-ti dau sanse sa mai mergi vreodata. Inseamna ca, in ciuda parerilor tuturor, sa-ti dedici viata sportului, sa faci rugby, tenis, polo si in cele din urma, atletism. Sa  alergi ca un sportiv de performanta, desi circumstantele nici macar nu iti permit sa mergi la pas. Si, dupa toate acestea, sa ai ca motto:

“Nu esti o persoana cu dizabilitati pentru ca ai anumite dizabilitati, ci esti o persoana cu talent pentru ca ai anumite talente.”

Acesta este, pe scurt, portretul unui invingator.

Oscar Leonard Carl Pistorius (nascut pe 22 noiembrie 1986), este un alergator din Africa de Sud la Jocurile Paraolimpice. Cunoscut ca “cel mai rapid om fara picioare”, Pistorius detine recordul mondial la 100, 200, 400 m. In 2007, a alergat prima data intr-o competitie pentru alergatori fara dizabilitati.

Sa vizionam si un film in care el alearga alaturi de sportivi fara dizabilitati, intr-o cursa oficiala. Un film despre o viata de invingator, in acord cu toate principiile posibile de dezvoltare personala si traita fara frici:

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *