Ce faci cand moare un vis?

Publicat: 18 septembrie 2015
Comentarii: Fără răspunsuri

Ma gandeam zilele trecute unde se sting visurile noastre… Suntem invatati de mici sa “ne urmarim visurile”, sa ne “atingem telurile” si sa “nu renuntam niciodata”.

Trecand prin viata insa, incepem sa renuntam la a mai visa sau observam ca, fara sa ne fi dat macar seama, cele mai dragi vise ale sufletului nostru au inceput deja sa moara.

Si ajungem in momentul in care vom sti si vom simti ca ceva foarte intim sufletului nostru a murit.

Si ramane intrebarea: ce fac atunci cand ceva in care am crezut si am investit moare? Putem incerca urmatoarea cale:

Jeleste

Este o reactie naturala la dezamagire si tristete. Urmarim o perioada lunga implinirea unui vis si suntem aproape de implinirea lui. Si, intr-un anume moment, totul moare. Poate de la o vorba, poate dintr-o reactiee sau de la un comportament.

Doare. Si nu ar trebui sa ne simtim vinovati ca suntem suparati. Procesul de doliu este o parte importanta a acceptarii mortii unui vis. E recomandat insa sa nu intindem acest proces pe o perioada mai lunga decat este necesar, pentru ca ceea ce vom face atunci va fi doar sa ne agatam de durere.

Reincarca-te

Cauta in viata ta sa gasesti partile care iti aduc bucurie sufletului. Acest pas este important in a finaliza procesul de doliu. Cauta prieteni. Uita-te spre Dumnezeu. Gaseste in sufletul tau adevaratul tau si valorile tale intrinseci.

Relaxeaza-te si aminteste-ti lucrurile care iti faceau placere inainte de a pierde visul. Petrece timp cu prietenii, petrece timp in natura. Fa sport. Citeste. Petrece timp cu familia. Dar nu incerca sa treci mai departe fara sa jelesti. Nu ingropa nimic in sufletul tau. Vindeca.

Cresti

Cresterea e cea mai frumoasa parte din viata. Pas cu pas. Asa cum erai atunci cand ai invatat sa mergi. Incet, incet, ne putem descoperi si putem gasi punctul de start din care sa crestem. Vezi cu atentie toate micile detalii si in acelasi timp incearca sa cladesti in mintea ta intregul tablou.

Pune in acelasi loc familia, prietenii, cititul, ascultatul, invatatul, timpul tau singur in natura si orice alt mic lucru sau sentiment care iti da putere. Fa un plan nou si daca nu functioneaza mai fa unul. Si incepe sa iti urmaresti visul nou.

Inconjoara-te de prieteni
De calitate. De acei prieteni care se uita in sufletul tau si tu ii lasi sa il vada gol. Care nu judeca. Carora le poti arata adevaratul tu. De cei care te trag inainte si care iti dau aripi. Care nu iti scot in evidenta defectele, ci de cei care te iau asa cum esti si te trag in fata. Cu care te uiti in aceeasi directie.

Viseaza din nou
Pune sufletul tau sa viseze. Sa iti arate ce vrea. Sa caute ceea ce il implineste. Lasa-l viseze din nou. Decat un suflet plat si care nu a suferit, mai bine sa ai un suflet plin si impacat ca a suferit pentru un vis.

Acest proces ar trebui sa fie calea de urmat atunci cand pierzi un vis. Sau atunci cand cineva ti-l fura. Sau atunci cand iti pui speranta in ceva sau cineva si apoi esti dezamagit. Intotdeauna sunt aceiasi pasi.

 

Articol scris de Dan Marinas

 

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *