despre comunicare cuvinte potrivite pentru momente dificiledespre comunicare cuvinte potrivite pentru momente dificile
Psihologie practica / Comunicare

Despre comunicare: Cuvinte potrivite pentru momente dificile

despre comunicare cuvinte potrivite pentru momente dificiledespre comunicare cuvinte potrivite pentru momente dificile

despre comunicare cuvinte potrivite pentru momente dificile

Exista diferite momente in procesul nostru de dezvoltare personala in care desi ne dorim sa-l consolam pe cel de langa noi si desi empatizam cu situatia in care acesta se afla, nu reusim sa gasim cuvintele potrivite prin care sa-i alinam durerea.

Noi va oferim cateva sugestii despre cum am putea reactiona in diferite situatii de viata:

1. Cand o prietena foarte buna este respinsa de la jobul mult visat.

“Esti mai mult decat aceasta situatie. Esti mai mult decat acest job. Esti mai mult decat orice poate insemna cariera ta.” Nu pierdeti prea mult timp spunandu-i ca acest job nu este de fapt jobul ei de vis. Nu aceasta este directia pe care ar trebui sa o accentuam, ci sa incercam sa o ajutam sa-si reevalueze perspectivele.

2. Cand cineva la care tii pierde pe cineva drag.

“Mi-as fi dorit sa te ajut in aceasta situatie, insa stiu ca nu pot. Tot ce pot este sa fiu alaturi de tine.” Desi acesta este unul dintre cele mai triste adevaruri cu care ne confruntam, faptul ca asiguram persoana respectiva ca ii suntem alaturi o ajuta sa inteleaga ca nu trece singura prin aceasta suferinta. Asadar, nu trebuie sa ne dorim sa ajutam mai mult decat se poate deoarece si persoana care sufera stie acest lucru.

3. Cand partenerul nostru doreste sa renunte la jobul sau.

“Vrei sa mergem la o plimbare?” Poate suna ciudat, insa o plimbare ne poate ajuta mai mult sa ne punem ideile in ordine si sa incercam sa cautam o solutie. Cercetarile arata ca o plimbare de 20 de minute ne relaxeaza. Astfel, ne putem asculta partenerul si putem incerca sa il ajutam sa constientizeze daca este doar o pasa proasta sau merita luata o decizie de lunga durata.

4. Cand cineva ne spune ca nu mai poate continua.

“Stiu ca te simti fara speranta, iar a-ti cere sa gasesti speranta in aceasta situatie este poate prea mult, insa nu refuza experientele vietii deoarece nu stii niciodata cum se pot imbunatati lucrurile pentru tine.”

Atunci cand cineva simte ca vrea sa renunte si alege sa se adanceasca tot mai mult in groapa pe care si-a creat-o, este dificil sa accepte ajutorul celorlalti. Insa, faptul ca ii vom arata sprijinul nostru va fi un ajutor mai mare decat ne putem imagina.

Voi cum va descurcati in astfel de situatii?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *