Yin si Yang uniunea divina din interiorul nostru
Psihologie practica / Autocontrol

Yin si Yang: uniunea divina din interiorul nostru

Yin si Yang sunt doua principii care tanjesc mereu, in interiorul nostru, la uniunea divina si armonia deplin manifestata pe toate planurile.

Exista momente cand trebuie sa miscam lucrurile si momente cand trebuie sa lasam lucrurile sa se miste. Sunt momente cand trebuie sa actionam si momente cand trebuie sa ne abandonam.

Sunt momente cand trebuie sa ne lasam energia masculina – Yang sa se manifeste prin hotarare, determinare, forta, actiune. Si sunt momente cand trebuie sa fim feminini – Yin, receptivi, deschisi spre a primi ce vine spre noi, in stare de flux.

Echilibru Yin si Yang

Daca esti obisnuit sa fortezi, sa obtii, sa faci, sa determini…abandoneaza-te. Preda-te. Stai si permite. Lasa lucrurile sa vina spre tine. Sau sa nu vina spre tine. Lasa deoparte frica, panica, dorinta de a-ti impune vointa ta peste vointa curgerii firesti. Lasa-te in pace si lasa lucrurile in pace. Fii.

Daca vei intra in panica pentru ca nu stii sa functionezi astfel, lasa lucrurile sa curga. Iti va trece. Renunta la frica si observa cand controlezi si cand vrei sa determini lucrurile sa fie intr-un anumit fel.

Observa cat de mult te limitezi cand faci asta. Daca ti-e frica ca vei pierde tot pentru ca nu vei mai determina lucrurile sa se intample, s-ar putea sa fii surprins.

S-ar putea sa faci loc sa vina spre tine ceva la care nici nu te-ai fi gandit, pentru ca erai obisnuit sa pre-determini lucrurile sa vina spre tine intr-un anumit fel. Limitai nemarginirea si predefineai posibilitatile infinite.

Deschide-te inspre aceste posibilitati infinite. Chiar daca ti-e frica si vrei sa revii la tiparul vechi, observa si ramai deschis.

Contrabalansare intre Yin si Yang

Daca esti obisnuit sa te abandonezi prea mult si sa lasi lucrurile sa se intample doar de la sine, atunci poate e nevoie sa gasesti echilibrul in partea cealalta. Sa incepi sa pui energie, determinare si focus in ceea ce intentionezi. Sa incepi sa ai claritate in ceea ce-ti doresti si in ceea ce esti. Dupa care, sa te dai la o parte din calea ta.

Asta este echilibrul dintre Yin si Yang, dintre masculin si feminin, dintre a face si a fi.

Suntem obisnuiti sa facem si uitam sa fim sau suntem obisnuiti sa fim deconectati de la cine suntem si atunci nu permitem sa se faca prin noi ceea ce trebuie sa se faca.

Treaba noastra este sa ramanem in acord cu noi insine si sa permitem. Fara sa fortam, fara sa ne impunem vointa, fara sa ne sfasiem in interior.

Sa stim cand sa fim Yin si cand sa fim Yang. Sa fim in acelasi timp, masculin si feminin, in uniune divina, in interiorul nostru.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Verbul a fi conferă sens verbului a face, e o chestie de priorități, la fel cum sufletul este soluția de dezinfectat trupul.
    http://www.contact-cultural.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *