Frica de a pierde controlul

Publicat: 18 septembrie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

frica de a pierde controlul

frica de a pierde controlul


Ne petrecem multe clipe din viata fiind anxiosi si simtind nevoia sa controlam fiecare aspect din viata noastra.

Putem chiar simti nevoia sa controlam modul in care actioneaza cei din jur. Putem simti ca, atunci cand eliberam controlul, viata noastra se va rupe in bucati. Uneori, in inconstienta noastra, chiar ne mandrim cu faptul ca avem control deplin asupra vietii noastre. Am insa un secret sa-ti spun: nu avem niciodata control complet asupra mediului extern. Si nici nu vom avea altceva decat iluzia ca detinem controlul.

Cand suntem copii, ne simtim adesea vulnerabili si neajutorati.

Depindem de parintii nostri pentru hrana, adapost si dragoste. La un nivel subconstient, unii dintre noi functioneaza in exact acelasi mod ca in copilarie. Incercam sa-i controlam pe altii pentru a ne indeplini nevoile, mai degraba decat sa ne indeplinim singuri propriile nevoi. Nu ne dam seama ca, in tot acest joc, nu suntem neajutorati. Suntem echipati cu abilitati, resurse interioare si puterea de a reusi pe cont propriu.

Astfel, ne dam seama mai devreme sau mai tarziu ca nu conteaza prea mult faptul ca nu ai control complet asupra mediului extern.

A controla modul cum reactionezi la evenimentele vietii este mai important decat a incerca sa controlezi evenimentele vietii. Cu alte cuvinte, iti determini fericirea prin relatia cu mediul intern si nu cu cel extern. Din momentul in care accepti acest adevar, teama de a pierde controlul se va micsora si chiar va disparea. Vei realiza ca ai aptitudinile si taria interioara de a intelege orice situatie. Ai control asupra modului de a reactiona, si asta este tot ceea ce conteaza.

Pentru a vedea evidenta acestui adevar, priveste la oamenii care au trecut prin greutati precum saracia sau boli fizice. Unii oameni reactioneaza la astfel de greutati cu disperare.

Altii se folosesc de disperare ca motivatie pentru a reusi si a prospera. Aceia care reactioneaza cu disperare lasa mediul extern sa conduca ceea ce se intampla. Aceia care actioneaza constient isi controleaza mediul intern si il folosesc pentru a-si imbunatati viata. Poate ca e timpul sa te concentrezi pe mediul intern.

Vei deveni mai puternic, intelegand ca poti face fata oricarei situatii care iti va aparea in cale.

Iata cateva activitati pe care le poti face cand iti dai seama ca incerci sa controlezi totul in jur:

1) Intreaba-te: Sunt acum prea concentrat pe a-mi controla mediul extern? Asta te ajuta sa recunosti ca tinzi spre imposibil.

2) Razi de tine! Stramba-te in oglinda! Orice reactie fizica amuzanta te ajuta sa-ti clatesti mintea si sufletul. Te ajuta sa nu te iei prea in serios.

3) Schimba-ti concentrarea de pe mediul extern spre cel intern.

Intreaba-te: Ce pot sa fac chiar acum pentru a schimba modul in care reactionez la aceasta situatie, persoana sau obiect? Actioneaza pentru a imbunatati mediul intern! Poti face asta prin activitati de ingrijire, limbaj pozitiv, activitati amuzante, afirmatii, etc.

Iata mai jos cateva lucruri pe care e nevoie sa le stii:

“Pot sa fac fata oricarei situatii care imi apare in cale. Sunt capabil sa-mi indeplinesc propriile nevoi. Viata este o aventura minunata si impredictibila.”

4) Daca consideri ca esti inca prea concentrat pe mediul extern si dupa acesti pasi, verifica in interior. Observa-ti nivelul de anxietate si fa activitati care-ti reduc anxietatea.

5) Integreaza activitati care sa puna in joc capacitatea ta de a fi lejer in fata vietii. Daca mentii mereu o casa extrem de curata, lasa o pereche de pantaloni aruncati pe undeva prin casa, pe podea, pentru un timp.

6) Fa activitati care sa te ajute sa te bucuri de spontaneitate. De exemplu, joaca-te cu animalele. Sau invarte-te timp de cinci minute.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *