Esti responsabil pentru energia ta?

Publicat: 9 octombrie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

esti responsabil pentru energia ta

esti responsabil pentru energia ta

Fizica spune ca energia nu poate fi creata sau distrusa, ci doar transformata.

Asta inseamna ca energia noastra vitala nu ne paraseste niciodata.

Pe de alta parte, putem sa o utilizam bine sau mai putin bine. Nimic pe aceasta planeta nu poate fi produs fara energie. Fara ea, nimic nu s-ar schimba si nimic nu s-ar misca. Atunci cand intelegem cum functioneaza energia in lumea noastra fizica, emotionala sau mentala, o putem folosi pentru a crea un efect benefic sau distructiv asupra starii noastre.

Modul in care relationam cu banii poate fi reprezentativ pentru modul in care ne descurcam cu energia.

De aceea este folositor sa ne folosim energia in acelasi mod in care ne folosim banii. Tinand cont de ceea ce intra si iese din contul nostru, stim tot timpul ce rezerve avem.

Vei intreba, desigur, cum putem adauga energie in cont. Multi oameni sunt constienti de faptul ca sunt plini de energie cand fac o activitate placuta sau cand primesc vesti bune. Este normal sa ai energie in astfel de situatii.

Insa cu greu realizam ca, atunci cand ne regasim fara pic de energie la sfarsitul zilei, uneori atitudinea are un rol determinant. Cand nu mai ai energie, acorda-ti timpul necesar sa-ti pui urmatoarele intrebari: In ce situatie si cu cine am cheltuit energie emotionala astazi? Pe cine am criticat? Pe cine m-am infuriat pentru ca asteptarile mele nu au fost indeplinite? De cine m-am plans?

Poti gandi ca este normal sa te intristezi sau sa te simti epuizat in fiecare zi. Poti compara aceste tipuri de emotie cu cheltuielile mici si nenecesare pe care le facem zilnic si care ne rapesc o parte mare din buget. Facem asta fara sa realizam.

Insa nu poti da vina pe altii pentru emotiile si stresul tau. Pentru ca atitudinea ta face diferenta.

Pentru cateva saptamani, acorda-ti timp sa iti notezi, in fiecare zi, care crezi ca e nivelul de energie la care te afli, pe o scara de la 1 la 10. Fa acelasi lucru pentru atitudinea ta. Daca faci asta sistematic, vei realiza ca poti fi plin de energie, chiar si dupa o zi solicitanta.

Observa cat de mult iti creste energia cand te complimentezi pe tine, cand apreciezi un gest al altcuiva, cand ai compasiune, cand planuiesti un proiect placut si te gandesti la el, cand vezi cealalta fata a unei situatii care pare neplacuta.

E ca si cum ai adauga bani in contul bancar.

La sfarsitul catorva saptamani, priveste rezultatele. Ai fost mai mult pe beculetul rosu sau ti-ai construit niste rezerve pentru zilele mai dificile? Daca ti-a lipsit energia, afla ca esti singurul responsabil pentru asta. Nu este niciodata vina altora.

Nu este minunat sa stii ca esti la carma vietii tale?

Adu-ti aminte in mod special ca fiecare act de iubire fata de tine insuti sau fata de alte persoane iti va da energie. Cand nu-ti asculti nevoile fizice, fie ca e vorba de odihna, hrana sau miscare, iti lipseste dragostea pentru tine. Cand te critici, asta are efect asupra starii tale mental-emotionale.

Concluzia este simpla: cand te iubesti pe tine, ii vei iubi si pe ceilalti in acelasi grad si vei avea energia de care ai nevoie in fiecare moment.

Lise Bourbeau, “Listen to your body” newsletter

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *