Dezamagirea – o experienta a fiecaruia dintre noi

Publicat: 10 decembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

dezamagirea o experienta a fiecaruia dintre noi

dezamagirea o experienta a fiecaruia dintre noi

Dezamagirea isi face simtita prezenta in viata fiecaruia dintre noi.

Aceasta poate face parte din rutina zilnica, de exemplu atunci cand vedem ca este inchis la magazinul de unde dorim sa ne cumparam o pereche de pantofi.

Iar pe de alta parte, dezamagirea ne poate modifica intreaga perceptie despre viata atunci cand avem de-a face cu evenimente cu adevarat dureroase.

Indiferent daca sunt mici sau mari, toate dezamagirile au un punct comun: ele provin din asteptarile pe care le avem fata de noi insine sau fata de oamenii din jur pe parcursul procesului nostru de dezvoltare personala.

Asadar, dezamagirea este raspunsul nostru la o viziune deja formata, dar care nu corespunde celei pe care am anticipat-o. In momentul in care ideile noastre fixe nu sunt indeplinite, ne putem simti dezamagiti sau chiar tradati.

Psihologul Dick Rauscher definieste dezamagirile ca “idei sau ganduri care au fost create de mintea noastra inainte ca ele sa se intample” sau precum “o speranta deghizata in gandul ca ceva frumos se va petrece in viitorul apropiat”.

Insa cu totii stim ca realitatea nu planuieste intotdeauna sa ne indeplineasca asteptarile.

In continuare, va vom prezenta cativa pasi care sa ne ajute sa ne schimbam perspectiva asupra asteptarilor nerealiste din viata noastra:

1. Gaseste un moment in care sa reflectezi asupra unei situatii in care ai simtit dezamagirea.

Intreaba-te ce a insemnat acea situatie pentru tine. Apoi, identifica asteptarile pe care le-ai avut in legatura cu acea intamplare.

In ce modalitate ti-a afectat acea conjunctura respectul de sine sau parerea despre propria persoana?

2. Sa provocam dezamagirea pe care am trait-o.

Sa luam un exemplu.

Poate ca ne asteptam ca de fiecare data cand suferim o despartire, toti prietenii nostri sa stea alaturi de noi si sa ne planga de mila. Poate ca ne dorim sa fim sunati zilnic si sa fim intrebati in ce stare ne aflam.

Insa in realitate lucrurile stau cu totul altfel: desi am fost in atentia prietenilor nostri la cateva zile dupa despartire, apoi fiecare si-a vazut de viata lui.

Rezultatul? Am concluzionat ca celorlalti nu le pasa de suferinta noastra si ne-am simtit cu adevarat raniti.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l observam este daca asteptarile noastre sunt atat de marete incat nimeni nu le poate indeplini.

Este necesar sa fim realisti si flexibili in ceea ce-i priveste pe ceilalti.

Acest lucru nu inseamna ca nu avem dreptul de a ne crea asteptari in diferite situatii din viata noastra, ci ca este nevoie sa fim atenti atunci cand o asteptare prinde contur asteptare deoarece dezamagirea poate aparea pe nepusa masa.

Poate ca din cand in cand ar trebui sa ne setam ceasul asteptarilor noastre cu scopul de a evita dezamagirea.

Si tot din cand in cand poate ca ar trebui sa ne reamintim ca in spatele multor dezamagiri exista multe asteptari care nu-si au rostul.

Si poate ca in loc sa ne intristam ca lucrurile nu au luat chiar intorsatura dorita de noi, ne putem intreba ce lectie ne-a adus acea experienta si ce putem schimba astfel incat in viitor sa evitam pe cat posibil dezamagirea.

Voi cum reactionati atunci cand va creati prea multe asteptari?

Resurse: www.psychologyineverydaylife.net

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *