Cum sa ne conectam cu inteligenta corpului nostru

Publicat: 3 mai 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

cum sa ne conectam cu inteligenta corpului nostru

cum sa ne conectam cu inteligenta corpului nostru


De curand, am avut nevoie de cateva ore bune petrecute intr-o sala de sport ca sa-mi aduc aminte ca am muschi si articulatii si ca inteligenta corpului meu este de sine statatoare.

Ca uit zilnic de minunatia acestui mecanism care ma poarta prin lume si ma duce mereu exact acolo unde am nevoie sa fiu. Si tot cu ajutorul corpului mi-am dat seama ca, atunci cand sunt conectata cu el, traiesc in totalitate in prezent iar cand fac asta este imposibil sa nu fiu fericita.

Fiecare corp are de spus o poveste unica. Daca ne oferim ocazia de a incetini ritmul vietii de zi cu zi, de a ne intoarce spre interior si de a asculta mesajele corpului nostru, putem avea acces la o inteligenta suprema adapostita in corpul nostru. Abilitatea de a fi prezenti in corpul nostru ne ofera posibilitatea de a ne schimba vietile. Pentru ca

“Inteligenta este prezenta peste tot in corpul nostru…Inteligenta interioara este superioara oricarei incercari de a o substitui din exterior. ” Deepak Chopra

Acest corp minunat exista intotdeauna in momenul prezent, acolo unde se intampla schimbari mari si revelatii profunde. El traieste tot timpul in ACUM. Povestile trecutului si proiectiile viitorului sunt cele care ne deconecteaza de la senzatiile noastre corporale si de la fericirea momentului prezent.

Iata cateva din motivele posibile pentru care nu avem incredere in corpul nostru:

 • Ne trimite semnale pe care nu le intelegem si carora nu le-am acordat atentie sau pe care chiar ne-am straduit sa le ignoram in trecut.
 • Corpul nostru a fost o sursa de durere pentru noi in trecut.
 • Am experimentat abuzuri sau traume cand eram mult prea tineri pentru a sti cum sa facem fata acestui lucru. Atunci cand trecem prin experiente traumatice iar in corpul nostru se declanseaza reactia de inghetare, substantele din corpul nostru raspunzatoare de acest lucru nu sunt eliminate si corpul nostru devine un vehicul inconfortabil pentru noi
 • Cand nu intelegem clar ce se petrece in corpul nostru, il blamam pentru esecurile si sentimentele noastre negative. Acest ciclu al neincrederii duce resentimente fata de corp si incepem sa fim din ce in ce mai nemultumiti de el :


Corpul meu nu vrea sa faca tot ce vreau eu sa fac.
Corpul meu nu arata asa cum as vrea eu sa arate.
Corpul meu ma doare.
Este prea vulnerabil la boli, etc.

Cum putem sa ne reconectam cu corpul nostru:

Va vom propune in continuare cateva exercitii care ne pot ajuta sa ne conectam mai mult cu corpul nostru.

1. Cercul
Deseneaza un cerc in palma stanga, cu ajutorul degetului aratator de la mana dreapta. Observa senzatiile. Respira profund. Muta-ti atentia constienta asupra mainii stangi. Misca mana incet, simte degetele, palmele, oasele.

Deseneaza un alt cerc. Observa din nou senzatiile. Este vreo diferenta?
Continua sa atingi mana stanga de mana dreapta, folosind intreaga mana, si apoi intrerupe intentionat si intoarce-ti constiinta catre mana stanga. Observa schimbarea senzatiilor.

 • Crezi ca mana ta ar vrea sa-ti spuna ceva?
 • Poti sa-i multumesti acelei maini pentru tot ce face pentru tine.
 • Observa 3 lucruri care sunt de apreciat la mana ta: moale, puternica, flexibila, capabila, iubitoare

2.Constientizare

Aseaza-te confortabil pe un scaun si relaxeaza-te. Sprijina-ti spatele de scaun astfel incat sa te simti complet relaxat. Respira profund. Observa-ti propria greutatea in scaun. Observa textura care iti sprijina corpul (tare/moale, aspra/neteda). Devino constient de lucrurile care te sustin si de faptul ca nu ai nevoie sa depui efort pentru asta.

Pe masura ce te relaxezi, acordeaza-te la corp si vezi daca esti pregatit sa primesti senzatii placute in corpul tau.
Apoi, imagineaza-ti ceva stresant si monitorizeaza felul in care se schimba senzatiile tale. Putem deveni tepeni, putem sa ne simtim mai putin prezenti in corp. Putem sa observam contractii in muschi.

Imagineaza-ti ceva cu adevarat minunat, si observa cum ti se relaxeaza muschii si cum simti suportul scaunului in spatele tau.

Unii oameni sunt mai constienti de scaun, de greutatea lor, de corpurile lor atunci cand sunt relaxati.

Observarea contrastului intre cele doua tipuri de reactii te ajuta sa fii in acord cu propriul tau corp.

Data viitoare revenim cu mai multe astfel de exercitii. Pana atunci, avem ocazia sa incepem sa ne reconectam cu propriul corp prin exercitiile de mai sus.

Daca ati incercat exercitiile si vreti sa impartasiti cu noi descoperirile, asteptam pareri in rubrica de comentarii de mai jos:

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *