Convingerile tale te fac fericit?

Publicat: 2 septembrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

convingerile tale te fac fericit
convingerile tale te fac fericit


Convingerile pe care le ai te conduc catre o viata fericita?

Te trezesti in fiecare dimineata fericit si recunoscator pentru viata pe care o ai? Chiar acum, cand citesti acest articol, ai in tine un set de convingeri. Servesc ele binelui tau cel mai inalt? Te fac aceste convingeri fericit? Daca raspunsul este nu, iti faci un mare deserviciu tie insuti, iar rezultatul este nefericirea. Cat timp vrei sa mai fii nefericit?

Fericirea nu are legatura cu ceea ce ai sau cu ceea ce faci. Este o stare de spirit controlata de gandurile si convingerile tale. Daca nu esti fericit, ai ales sa nu fii fericit. Si daca consideri ca lumea te face nefericit, sau parintii tai te fac nefericit, sau economia e de vina pentru nefericirea ta, atunci joci un joc gresit. Tu esti nefericit din cauza ta. Pentru ca nivelul de fericire este in stransa legatura cu credintele din convingerile tale.

Iti suna familiar aceste convingeri de mai jos?

“Nu voi fi fericit decat atunci cand voi castiga la Loto.”
“Nu voi fi fericit decat atunci cand voi fi promovat.”
“Nu voi fi fericit decat atunci cand ea se va marita cu mine. ”
“Nu voi fi fericit decat atunci cand  voi scapa de datorii.”
“Nu voi fi fericit decat atunci cand voi avea casa mea.”

Opreste-te putin si intreaba-te: Care sunt propriile tale afirmatii de tip ”nu voi fi fericit decat atunci cand?”

Pentru a fi fericit, e nevoie ca mai intai sa decizi sa fii fericit. Pentru asta, e nevoie sa-ti analizezi convingerile si credintele.

Cum ar fi viata ta daca tu ai avea urmatoarele convingeri :

“Totul se intampla cu un anumit scop si pentru a fi spre binele meu suprem. Atunci cand se intampla lucruri mai putin frumoase, ele vin pentru a-mi face viata mai frumoasa in viitor. Indiferent ce mi se intampla, trebuie sa stiu ca sunt protejat si iubit. Niciodata nu sunt singur. Sunt cinstit, bun, iubitor, si oamenii se simt mai bine atunci cand eu sunt in preajma.”

Sunt aceste credinte adevarate? Nu putem spune ca sunt. De aceea se numesc convingeri, si nu fapte. Insa putem alege sa credem in ele, nu pentru ca am vazut déjà dovada ca sunt adevarate, ci pentru ca adevarata credinta a mea in ele le face sa fie adevarate.

Tu ce credinte ai? Iti spui des:

“Nimeni nu o scoate la capat in lumea asta.”
“Oamenii sunt egoisti si te vor calca in picioare pentru a-si atinge obiectivul.”
“Banii sunt radacina raului.”
“Multi parinti o dau in bara cu copiii, asa ca de ce sa ma chinui sa mai am copii? ”
“Nimeni nu are grija de mine, toti sunt prea ocupati sa aiba grija de ei.”
“Nu voi fi niciodata suficient de bun pentru a obtine slujba pe care mi-o doresc.” ?

Daca alegi sa crezi aceste lucruri, le faci sa devina adevarate pentru tine. Credintele tale limitative nu sunt decat niste credinte. De ce le cari dupa tine de parca ar fi niste realitati? Schimba-ti convingerile si iti vei schimba lumea! Convingerile iti creeaza realitatea, asa ca alege sa le creezi pe acelea care iti vor oferi putere personala, in loc sa le alegi pe cele care te fac sa te simti nefericit.

Cum iti schimbi credintele?

Mai intai, identifica credintele care nu lucreaza in favoarea ta. Data viitoare, cand vei observa ca esti nefericit, intreaba-te oare care din gandurile pe care le ai  in acele momente iti determina starea de nefericire. Scrie gandurile respective. Fa acest lucru de fiecare data cand te simti trist sau nefericit.

Identifica convingerea care determina aparitia acestor ganduri si intreaba-te daca vei continua sa crezi asta sau daca exista alte convingeri care ar lucra mai bine in favoarea ta. Pastreaza o lista a acestor credinte negative, si apoi elibereaza-te de tot ceea ce ai scris pe acea lista. Mototoleste hartia si arunc-o la cosul de gunoi. Lasa orice credinta negativa sa plece de la tine.

Apoi, construieste-ti un nou set de convingeri, care sa-ti dea putere prin aplicare constanta. Decide ca vei adopta din tot sufletul aceste noi convingeri. Incearca-le pentru 30 de zile. Trebuie sa le crezi din toata inima, nu doar sa pretinzi ca le crezi. Altfel, vei spune: “Mi-as dori ca asta sa fie adevarat”, ceea ce inseamna ca tu nu crezi ca e adevarat.

Chiar daca ti se pare ca nu poti adopta o convingere in mod instantaneu, e nevoie sa stii ca acest lucru este posibil. Trebuie doar sa spui : “Aleg sa cred asta.” Si apoi lasa realitatea sa reflecte convingerea ta. Daca nu ai mai facut asta niciodata, poti crede ca este imposibil. Daca tu asta crezi, atunci asa este.

Cu cat adopti mai multe convingeri care sa-ti ofere putere, cu atat mai bine va merge viata ta. Daca ai probleme in a-ti stabili convingeri de importanta majora, atunci incepe cu lucruri marunte:

“Cred ca ceva pozitiv mi se intampla in fiecare zi. “
“Cred ca exista in viata mea cel putin 5 lucruri pentru care sa fiu recunoscator in fiecare zi.”
“Cred ca oamenii sunt buni in general. ”

Cu rabdare si perseverenta, vei gasi dovezi ale acestor convingeri pozitive  in viata ta. Nu mai astepta, schimba-ti convingerile! E un pas important in procesul de evolutie spirituala. Iti datorezi tie insuti acest lucru.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *