(Auto)controlul – mai mult decat o simpla iluzie?

Publicat: 21 martie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

autocontrolul mai mult decat o simpla iluzie

autocontrolul mai mult decat o simpla iluzie

Oare de cate ori multi dintre noi nu ne-am confruntat cu situatia in care am simtit ca suntem stapanii propriei vieti?

Ca detinem un control care nu poate fi zdruncinat de nimic, niciunde, nicicum? Oare de cate ori multi dintre noi nu am avut certitudinea ca ceea ce consideram noi real, adevarat, de neoprit ne apartine pentru ca cea mai mica pietricica sa dezechilibreze intreaga creatie?

Viata se vrea a fi amuzanta tocmai pentru ca ne ofera iluzia acestui control.

Avem un corp pe care credem cu usurinta ca il putem dirija, dar care isi poate arata vulnerabilitatea in cea mai banala si absurda situatie. Avem o casa si o masina care ne ofera o alta iluzie, de aceasta data iluzia unui confort.

Pentru ca si acestea sa poata disparea in secunda unui cutremur, inundatii, incendii. Avem o familie cu care ne identificam si de care ne tinem cu dintii stransi pentru a observa ca si aceasta ne poate da drumul si nu poate fi intotdeauna langa noi, in momentele de maxima intensitate si traire. Avem controlul unui album de fotografii in care ne imbratisam prietenii, dar pe care nu ii putem forta sa ne fie alaturi la bine si la greu daca ei pur si simplu nu mai simt acest lucru.

Si cel mai trist este poate faptul ca avem iluzia ca ne apartinem noua, cand, deseori, suntem singurii pe care ii tradam cu adevarat.

Autocontrolul este o capcana de care ne putem impiedica in mod constant din simplul motiv ca nu o vedem cu scopul de a o intelege, iar acest fapt ne determina sa ne continuam drumul de dezvoltare personala pana la urmatoarea capcana…

Si tot asa, ajungem sa numaram vanataile de pe corp…nu stiam ca am cazut de atatea ori.

Iluzia (auto)controlului vine din acel maraton in care ne intrecem cu viata si observam ca oricat de aproape am fi de linia de sosire, ea ,,triseaza” si este castigatoare de fiecare data. Oare cum reuseste sa faca asta?

Ma refer aici la acele momente in care ne simtim atat de echilibrati incat traim himera Titanicului lovit de iceberg, un lucru minor fiind cel care ne poate modifica perceptiile, trairile, visurile, noi crezand in continuare ca suntem cei care alegem directia vietii.

Atunci cand pretindem ca detinem controlul, uitam sa ramanem supusi in fata vietii.

Ne indreptam coloana vertebrala pentru a arata cu degetul spre telurile noastre, ne uitam prietenii si ne mintim sufletele sperand ca suntem in siguranta. Iar in momentul in care siguranta devine doar un termen al trectului, traim un mare cosmar si o imensa dezamagire.

Nu-mi dau seama care ar trebui sa fie atitudinea noastra fata de acest control care, pe cat este de fierbinte in anumite momente, pe atat ne scapa printre degete precum nisipul.

Oare ar trebui sa admitem ca in ciuda experientelor in care simtim ca avem controlul, putem lasa o portitia intredeschisa pentru imprevizibil, necunoscut, mister? Sau oare ar trebui sa ne inarmam cu cele mai puternice mencanisme pentru a duce aceasta lupta stransa?

Se spune ca arborii sunt doborati cu usurinta de o furtuna pentru ca sunt rezistenti pe cand florile raman intacte pentru ca fragilitatea si flexibilitatea lor le ajuta sa danseze, nu sa se opuna. Cumva, cred ca autocontrolul exagerat este precum acesti copaci, care, in lupta cu propria rezistenta, ingenuncheaza de la primele strigate ale vijeliei.

Mesajul pe care incerc sa il transmit este ca in ciuda faptului ca ne putem opune, ca putem inchide ochii sau ca putem distruge pentru a pastra controlul in zona noastra de confort, nu cred ca acesta se va dovedi un aliat care sa ne ajute sa ne apropiem de noi insine, ci din contra, un dusman care ne priveste cum imbatranim daca nu reusim sa ne dam voie sa gustam din paharul mult prea plin sau mult prea gol numit viata.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *