Dezvoltare personala / Prosperitate

Te-ai nascut bogat!

Te-ai nascut bogat - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Acesta este titlul unei carti excelente, bestseller international, scrisa de Bob Proctor, aparuta la editura Adevar Divin. O carte  care ne confirma dreptul natural la o viata plina de prosperitate si care descrie ce inseamna mentalitatea prospera, vizualizarea schimbarilor pozitive si posibilitati de materializare a celor mai indraznete vise.  Iata un pasaj exemplificator:

“Noi inotam intr-un ocean de energie mentala in care este prezenta intreaga cunoastere care a existat sau care va exista vreodata. In mod similar, suntem inconjurati de abundenta. Oriunde am privi in natura, noi nu vedem altceva decat abundenta; practic, natura nu cunoaste “esecul”. De aceea, nimic nu poate lipsi vreodata in sine; lipsurile nu apar decat atunci cand nu esti constient de abundenta din jur.

Altfel spus, daca doresti sa patrunzi in aceasta lume a bogatiei, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti la ea, sa iti deschizi mintea in fata fluxurilor de energie mentala care pot crea imagini. La randul lor, acestea pot construi in fiinta ta o constiinta a prosperitatii.

Asa cum stii foarte bine, exista mii si mii de oameni onesti, buni si saritori, care nu fac altceva decat sa munceasca intreaga viata, dar care nu se imbogatesc niciodata. Pentru ei, viata nu inseamna altceva decat un efort continuu de dimineata pana seara. Acesta este motivul pentru care am scris aceasta carte: pentru a te inspira sa iti deschizi mintea in fata acestui mod nou de a gandi.

Principalul instrument de dezvoltare a constiintei este gandirea. Indiferent care este situatia ta actuala, daca iti doresti cu adevarat sa ti-o imbunatatesti si sa devii bogat, tu trebuie sa incepi chiar acum sa gandesti in termenii constiintei prosperitatii. Nu amana pe maine, pe saptamana viitoare sau pentru anul viitor. Fa acest lucru chiar acum. Gandirea este cea mai inalta functie a fiintei umane. Din pacate, foarte putini oameni “gandesc” cu adevarat. Ei se lasa amagiti de convingerea ca daca in mintea lor se deruleaza o oarecare activitate mentala, asta inseamna ca “gandesc”. Ei privesc la infinit aceleasi vechi filme si aceleasi vechi fotografii care exista in memoria lor si pe care aceasta le proiecteaza pe ecranul mintii lor.

Este absolut necesar sa incepi chiar in acest moment sa gandesti in aceasta maniera noua, pentru ca fiecare fibra a fiintei tale sa se umple cu aceasta noua energie mentala. Corpul tau este alcatuit din miliarde si miliarde de celule, si fiecare dintre acestea este influentata in acest moment de gandurile tale. De pilda, in clipa in care mintea ta va cultiva ganduri de relaxare, corpul tau se va destinde automat. Invers, in clipa in care mintea ta se va umple cu ganduri de teama si de ingrijorare, corpul tau va deveni rigid si tensionat.

Daca vei incepe sa cultivi ganduri de prosperitate, imaginandu-ti ca esti un om foarte bogat inconjurat de un ocean de energie mentala si inotand intr-o mare a abundentei, corpul si mintea ta vor intra instantaneu pe vibratia prosperitatii, iar tu vei incepe sa atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce iti este necesar pentru a deveni bogat. Constiinta mentala a prosperitatii precede intotdeauna bogatia in lumea materiala. De pilda, pentru copiii nascuti in familiile bogate, precum Kennedy sau Bronfman, nu este deloc dificil sa gandeasca in termenii acestei constiinte a prosperitatii, intrucat acest mod de a gandi este singurul pe care l-au invatat inca de la nastere. Cum s-ar spune, ei au fost conditionati sa gandeasca in termenii prosperitatii.

Marea majoritate a oamenilor nu s-a nascut insa intr-un astfel de mediu; de aceea, ei nu sunt deloc obisnuiti sa gandeasca in acesti termeni. In aceasta directie, noi trebuie sa cultivam un nou mod de a gandi, in jurul urmatoarelor linii directoare:

1) felul in care am fost conditionati
2) motivele pentru care obtinem rezultatele pe care le obtinem
3) felul in care ne putem schimba modul de a gandi si conditionarea

Acest lucru nu este deloc usor. El necesita foarte multa disciplina, o dorinta arzatoare si un mare efort.

Incepe chiar acum sa joci un joc al mintii cu tine insuti. Obisnuieste-te sa te vizualizezi ca fiind foarte bogat. Gandeste-te la toate lucrurile pe care le-ai putea face cu acesti bani, iar apoi incepe sa le practici la nivel mental.

Mintea ta subconstienta nu poate face diferenta intre o actiune concreta si simpla ei vizualizare; de aceea, acest exercitiu te va ajuta rapid sa iti dezvolti constiinta prosperitatii.

Retine: exista o lege imuabila, care spune ca nu te poti bucura de nimic la nivel fizic pana cand nu ai invatat sa te bucuri de el la nivel mental!”

Inca mai puteti castiga unul din cele cinci exemplare ale cartii “Te-ai nascut bogat”, oferite de Editura Adevar Divin,  participand la concursul nostru “Cartile Mosului” pana in data de 9 ianuarie 2010.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *