NLP (Programare Neuro-Lingvistica)

Ce este Remodelarea Neuro-Hipnotica (NHR)?

remodelare neuro-hipnotica
remodelare neuro-hipnotica

Remodelarea Neuro-Hipnotica ( NHR)  este o ramura desprinsa din Programarea Neuro-Lingvistica (NLP ) care foloseste eficienta transei hipnotice si modelarea comportamentala.

Astfel, poti invata cum sa folosesti puterea creierului si a corpului pentru a produce schimbari atat la nivelul activitatii creierului, cat si in structura biochimica a intregului corp.

 Cum se poate intampla acest lucru?

 Tot ceea ce invatam ramane depozitat undeva la nivelul subconstientului nostru. Inca din primele luni de viata invatam ca anumite comportamente sunt urmate de recompense, altele de indiferenta si unele de ceea ce resemtim ca pedeapsa. Comportamentele repetate si intarite ajung la nivel neuronal sa traseze anumite cai prin care stim ca datorita comportamentului X, obtinem rezultatul Y.

Cu cat inaintam in varsta, cu atat stabilim mai multe cai neuronale si multe lucruri se intampla automat- apasarea unui buton pentru a merge cu liftul, o strangere de mana, un sarut, o strategie care iti aduce o anumita suma de bani in contul din banca.

Totodata aceste automatisme functioneaza si atunci cand cand ne enervam aparent fara motiv, ne este frica de lucruri care in sinea lor nu sunt atat de infricosatoare sau suntem deprimati fara a sti cauza.

Insa in activarea anumitor comportamente ( furia, anxietatea, depresia, stresul, oboseala cronica, deznadejdea, etc) este interesanta crearea unei turnuri in calea neuronala obisnuita si experimentarea unor stari noi.

Astfel, inveti metode alternative de raspuns la stimuli din mediu care iti pot face viata mai usoara, mai relaxata, mai fericita.

Oamenii invata mereu, chiar daca isi dau sau nu seama de acest lucru. Zi de zi suntem confruntati cu stimuli care activeaza instantaneu vechile cai neuronale sau creeaza altele noi.

Ceea ce uitam este sa reinvatam lucrurile, chiar si pe cele cunoscute, pentru a ne perfectiona mereu si sa vedem cat de fericiti putem deveni.

Orice stare pe care o simtim are o anumita baza chimica in corp, astfel cu cat suntem mai mult timp suparati sau ingrijorati, cu atat invatam mai mult corpul nostru sa creeze si sa reactioneze la acea baza chimica (la chimia nefericirii). Cu cat suntem mai fericiti, cu atat putem deveni mai dependenti de fericire si sa gasim mai multe motive in lume pentru a fi fericiti.

Puterea aceasta este in fiecare dintre noi si o accesam la nivel inconstient in fiecare zi a vietii noastre atunci cand ne programam pentru o zi linistita sau dimpotriva, pentru o saptamana in care toate ies pe dos. Lucrurile chiar asa se intampla!

  La ce te poate ajuta Remodelarea Neuro-Hipnotica?

NHR-ul creeaza schimbari la nivelul cailor neuronale prin recreerea lor prin experimentarea si invatarea alternativelor comportamentale.

Oamenii cunosc de secole puterea vindecatoare a transei si a meditatiei. In NHR se foloseste transa pentru a permite ca schimbarile sa aiba loc la un nivel cat mai profund si anume in inconstientul persoanei.

Astfel, o persoana care experimenteaza in timpul transei noi stari- de fericire, de implinire, bucuria de a fi si o stare de optimism, rescrie astfel patternul care inainte ii activa in mod automat o traire apasatoare. Cu cat trairea pozitiva este mai intensa, cu atat corpul va invata sa reactionzeze mai usor conform noii scheme.

Astfel, poti ajunge sa iti creezi viata pe care ti-ai dorit-o intotdeauna si sa traiesti conform potentialului tau!

Prin activarea resurselor latente de la nivel inconstient, vei reusi sa activezi capacitatile si abilitatile de care ai nevoie pentru a avea mai mult succes, pentru a castiga mai multi bani, pentru a crea noi relatii, pentru a-ti atinge obiectivele in cel mai scurt timp, pentru a avea mai multi prieteni, mai multa distractie si zambete in fiecare zi!

 Daca pana in prezent in Romania singura forma de hipnoza cunoscuta era hipnoza ericksoniana, acum NHR-ul te invata prin tehnici simple si usor de practicat ca fericirea este in mainile tale!

Primul curs care in care poti experimenta si studia tehnicile NHR si NLP impreuna,va incepe in Bucuresti, in 30 martie-1 aprilie 2012.

Trainer: Psiholog Laura Maria Lupascu, Master Trainer NLP si primul trainer roman certificat de insusi Richard Bandler ca specialist in NHR.


Detalii: www.nlpfan.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *