Basic NLP – Presupozitii NLP (partea a III-a)

Publicat: 13 iunie 2006
Comentarii: Fără răspunsuri

A inceput deja sa va placa NLP? Sa continuam descoperirea presupozitiilor care fac ca metoda sa functioneze.

12.Spiritul si corpul formeaza un sistem. Ele sunt expresii diferite ale aceleiasi persoane

Spiritul si corpul interactioneaza si se influenteaza reciproc. Nu este posibil sa faci o schimbare in una dintre aceste parti fara a o afecta pe cealalta – influenta este reciproca, alternativa si sistemica. Cand ne schimbam felul de a gandi, corpul nostru se schimba. La fel, schimbarea fiziologiei influenteaza felul in care gandim.

O dovada ca aceasta presupozitie functioneaza se poate obtine in doar cateva minute, va provoc sa incercati!

Apucatiti cu ajutorul dintilor o coala de hartie si priviti in jos pentru 1-2 minute si apoi, pastrand aceasta pozitie, spuneti-va “Sunt foarte fericit!”

Apoi tineti intre dinti un creion si priviti in sus pentru 1-2 minute si apoi, pastrand aceasta pozitie, spuneti-va “Sunt cu adevarat nefericit!”

N-ati reusit sa va autoconvigeti, nu-i asa? Stiti de ce? Pentru ca in primul caz fiziologia a fost aceea a unui om trist, iar in al doilea – fiziologia a fost aceea a unui om fericit. Creierul a accesat in fiecare caz circuitele neuronale pe care i le-a indicat fiziologia voastra.

13.In orice sistem domina elementul cu cea mai mare flexibilitate si cu cele mai multe posibilitati de a alege

In natura, speciile care au rezistat cel mai bine au fost nu cele mai mari, nici cele mai puternice, ci cele care au dat dovada de cea mai mare flexibilitate.

Odata ce un obiectiv a fost stabilit, un om de succes stie ca trebuie sa verifice permanent stadiul in care se afla si in caz ca rezultatele nu sunt cele asteptate, el da dovada de flexibilitate facand ajustarile necesare.

Cu cat un om este mai flexibil (se poate adapta mai usor interlocutorului si viziunii lui) si are mai multe posibiltati de a alege (mai multe informatii, mai multe abilitati, mai multe variante ale unui plan etc.), cu atat el poate influenta mai bine.

14.Elementul care controleaza sistemul nu este constientul

Cum altfel se poate explica faptul ca respiram fara sa ne ocupam in mod contient de asta, de exemplu? Cum se explica faptul ca si atunci cand dormin, corpul nostru continua sa functioneze?

Constientul ne limiteaza actiunile, pentru ca el prelucreaza doar o mica parte din informatiile pe care le primim. Tehnicile NLP ajung la un nivel mai profund, facand schimbari la nivelul proceselor inconstiente si subconstiente (credinte, obiceiuri, fobii etc.).

Incercati sa vedeti ceea ce va preocupa in acest moment prin prisma presupoziitor pe care tocmai vi le-am prezentat… in ce mod se modifica perceptia voastra?

Va doresc, ca de obicei, Happy NLP!

de Corina Marin

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *