nlp 4 intrebari miraculoase
NLP (Programare Neuro-Lingvistica)

NLP: 4 intrebari miraculoase

In acest articol este vorba despre un set de 4 intrebari care obliga creierul sa gaseasca toate motivatiile necesare pentru a trece la actiune atunci cand amanam sa facem un anumit lucru.

Imi amintesc ca mi-am spus: “Ei bine… doar 4 intrebari pentru ca cineva sa devina suficient de motivat pentru a face un lucru pe care il amana in mod repetat… suna prea bine pentru a fi adevarat!”

Si cum tocmai in acea dimineata gasisem deja 100 de motive pentru a amana sa fac impreuna cu o colega de-a mea o lucrare, mi-am spus ca am exact ceea ce-mi trebuie ca sa verific cum stau lucrurile cu cele 4 intrebari.

Noroc ca s-a intamplat asa, altfel  as fi putut sa trec peste ele fara sa ma conving cat sunt de eficiente.

Iata cum suna cele 4 intrebari:

1. Ce se intampla daca fac asta?
2. Ce nu se intampla daca fac asta?
3. Ce se intampla daca nu fac asta?
4. Ce nu se intampla daca nu fac asta?

Dupa doar 2-3 minute in care le-am citit si am raspuns la ele am gasit ca fiind foarte natural sa plec imediat spre colega mea ca sa ne apucam de lucrarea pe care o tot amanam. Wow! Daca nu mi s-ar fi intamplat chiar mie mi-ar fi fost greu sa cred!

De atunci am folosit aceasta tehnica simpla de cate ori am avut nevoie, cu rezultate la fel de bune. Incercand sa aflu de ce functioneaza atat de bine am gasit urmatoare explicatie: cele 4 perspective diferite obliga creierul sa treaca de blocajele care s-au format in diferite situatii din trecut in care nu am avut succesul asteptat.

Ii mai suna cuiva prea bine pentru a fi adevarat? Daca incercati… astept sa-mi povestiti!

de Corina Marin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *