Munay-ki

Recuperarea sufletului: vindecare samanica pentru reintregirea Sinelui

recuperarea-sufletului-vindecare-samanica-pentru-reintregirea-sinelui

recuperarea sufletului vindecare samanica pentru reintregirea sineluiCheltuim cu totii foarte multa energie, cautandu-ne partile pierdute ale sufletului nostru.

Facem asta in mod inconstient, prin visele pe care le generam pe timpul noptii, experimentand numeroase cai spirituale, creand relatii care oglindesc catre noi partile de suflet care ne lipsesc.
Foarte multi dintre noi nu se simt in totalitate intregi, si nu simt ca sunt prezenti in totalitate aici. Cand devenim constienti de asta, ne dorim sa redescoperim intensitatea vietii si intimitatea pe care am cunoscut-o candva si care ne-a ramas in suflet. Vrem sa devenim intregi pentru noi insine si pentru oamenii care ne iubesc.

In zilele noastre, foarte adesea vedem pierderi de suflet ca rezultate ale traumelor precum incestul, abuzul, pierderea unei persoane dragi, operatie, accident, boala, avort, pierderea unei sarcini, dependenta.

Premiza de baza este ca, de cate ori experimentam traume, o parte din esenta noastra vitala se separa de noi pentru a supravietui experientei, sustragandu-se impactului distrugator al durerii implicate de acea trauma.

Insa, ceea ce inseamna trauma pentru cineva, pentru altcineva poate sa nu semene deloc cu o trauma. Pierderea de suflet este cauzata de ceea ce o anumita persoana percepe ca traumatic, chiar daca alta persoana nu considera ca este asa. Putem uneori sa petrecem ani de terapie sau in grupuri de ajutor, incercand sa descoperim traumele si sa devenim intregi.

Experienta demonstreaza insa ca psihoterapia functioneaza doar asupra acelor parti din noi care sunt deja acasa.

Daca o parte din noi este plecata, cum o putem aduce inapoi? O cale veche si eficienta este calea samanismului, care detine tehnici foarte puternice de lucru la nivel energetic, pentru a aduce inapoi
“forta si energia vitala” care lipseste din viata noastra.

 

Intrebarile de mai jos ne pot ajuta sa vedem daca am suferit o pierdere de suflet:

  • Iti este dificil sa ramai prezent in corpul tau? Te simti ca si cum ai fi in afara corpului tau, observandu-l ca pe un film?
  • Te simti vreodata apatic?
  • Suferi de depresii cronice?
  • Ai probleme cu sistemul imunitar si te imbolnavesti des?
  • Ai fost foarte bolnav cand erai mic?
  • Ai goluri de memorie legate de viata ta de dupa varsta de 5 ani? Simti ca ai vrut sa stergi cu buretele anumite etape din viata ta?
  • Te lupti cu dependente (alcool, mancare, medicamente, tigari, sex, jocuri de noroc)?
  • Te surprinzi uitandu-te la lucruri din exterior ca si cum ai vrea sa-ti umpli un gol interior prin ele?
  • Ti-a fost dificil sa mergi mai departe dupa pierderea cuiva drag sau dupa un divort?
  • Suferi de sindromul personalitatilor multiple?

Daca ai raspuns “da” la oricare din aceste intrebari, probabil ai nevoie de o sesiune de recuperare a sufletului.

Parti importante din Sinele tau esential iti pot fi indisponibile in acest moment. Energia vitala si darurile acelor parti sunt inaccesibile pentru tine, momentan.

Partile pierdute coexista intr-o realitate paralela, de unde pot fi recuperate si redate prin procedee samanice.Cand partile noastre de suflet pleaca intr-o realitate paralela, lasandu-ne slabiti si fara forta vitala, este treaba samanului sa reinstaureze armonia si deplinatatea.

Pentru a aduce inapoi ceea ce ne lipseste, samanul trebuie sa paraseasca realitatea ordinara, de zi cu zi, si sa patrunda in lumea spiritului. Lumea spiritului este complexa, multidimensionala.

Chemarea samanului este sa calatoreasca in aceste lumi spirituale pentru a obtine informatii vindecatoare si pentru a recupera sufletele pierdute ale oamenilor.Prin intrarea intr-o stare alterata de constiinta, prin care experimenteaza realitati dincolo de perceptia noastra normala, samanul are parte de ajutoare precum animale de putere, ghizi spirituali,  spirite elementale ale naturii. Astfel, este imputernicit sa plece in cautarea sufletului pierdut al clientului si sa il aduca inapoi.

Foarte importanta este dorinta de schimbare a clientului care doreste o recuperare de suflet.

Clientul trebuie sa fie disponibil sa treaca prin schimbari, pentru ca vietile oamenilor se pot schimba foarte mult dupa o recuperare de suflet.

Din momentul in care sufletul unei persoane se intoarce, va aparea nevoia imperioasa de a scapa de anumite tipare abuzive sau nesanatoase din domeniul relatiilor, familiei, locului de munca etc.

E important de stiut ca, dupa un astfel de proces, viata clientului va fi probabil diferita. Daca nu isi doresc nicio schimbare in viata lor, atunci probabil ca acest proces de recuperare a sufletului nu este potrivita pentru ei in acel moment.

Efectele recuperarii sufletului sunt extrem de variate, pe termen lung si scurt. Unele persoane spun ca se simt mai prezenti si mai plini de energie.

Altii spun ca se simt mai mari sau mai usori. Unii descopera ca simturile lor sunt trezite si culorile pe care le vad sunt mai aprinse. Sunt mult mai constienti de propriul corp.

Persoanele bolnave spun ca simt mai multa energie si putere. Aceste schimbari pot avea nevoie de cateva zile pentru a se integra. Cand o persoana a trait in afara corpului pentru 30-40 de ani si apoi, brusc, traieste inauntrul corpului, totul pare diferit.

Viata dupa recuperarea sufletului inseamna sa invatam cum sa traim in aceasta lume. Acum ca suntem aici, acum, acasa, cum ne plimbam prin casa noastra, cum o redecoram, cum o reconstruim si cum o facem sa devina un loc frumos si confortabil? Si cum ne aliniem cu intreaga noastra fiinta – corp, minte, suflet si spirit – pentru a trai in intregime in prezent?

Traducere din cartea “Soul retrieval.Mending the fragmented self.”, Sandra Ingerman, Harper Collins Publishers

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *