Legea claritatii sau cum sa-ti atingi obiectivele

Publicat: 22 ianuarie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri


legea claritatii sau cum sa-ti atingi obiectivele - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Stiati ca mai putin de 3% din adulti si-au scris macar o singura data in viata telurile si planurile pe care-ar dori sa le realizeze? Un experiment facut la Universitatea Yale in anii 60 a demonstrat ca cei care-si pun planurile pe hartie sunt si cei care le realizeaza in timp. Atunci cand iei loc si iti pui pe hartie telurile, te plasezi in topul celor 3%.

Deci nu e de mirare ca daca vei proceda la fel, vei incepe in curand sa ai aceleasi rezultate ca si ei !

Brian Tracy ne asigura ca o importanta de peste 80% in obtinerea succesului si a fericirii o are claritatea scopului si ca lipsa claritatii este responsabila de frustrarile si ratarile care apar.

Se spune ca „Succesul inseamna in primul rand stabilirea telului. Restul sunt amanunte”. Nu ati observat ca oamenii care au teluri clare, bine definite le realizeaza chiar mai repede decat isi pot imagina cei care nu prea stiu ce vor?

Cele trei chei ale Realizarii

Brian Tracy considera ca cele trei chei magice ale realizarilor exceptionale sunt „Claritatea, Claritatea, Claritatea”

Succesul este determinat in cea mai mare masura de cat ne este de clar ceea ce vrem sa realizam cu adevarat. Subconstientul nostru prelucreaza continuu informatii ca sa ne indrepte intr-o anumita directie. Atunci cand mintea are o tinta definita se poate focaliza si refocaliza pana reuseste sa isi atinga tinta. Daca tinta nu este definita, energia mintii pur si simplu se risipeste.

Scrieti si rescrieti obiectivele (scopurile)!

Da, pentru ca daca iti vei scrie mai des obiectivele cu atat te vei gandi mai mult la ele si atunci ele iti vor deveni si mai clare. Cu cat stii mai limpede ce vrei, cu atat vei pune pe primul loc lucrurile care te vor ajuta sa-ti atingi scopurile.

Si acum pentru ca suntem la inceput de an, plini de sperante si planuri pentru anul care vine, va propun sa realizam urmatorul exercitiu:

1. Faceti o lista cu 10 lucruri pe care ati vrea sa le realizati in anul care vine. Scrieti-le pe hartie la timpul prezent ca si cum anul a trecut deja si v-ati atins obiectivele.

2. Luati lista voastra de 10 obiective si intrebati-va pentru fiecare din ele: „Daca l-as realiza, care dintre ele ar avea cel mai puternic impact asupra vietii mele?” Oricare-ar fi el, incercuiti-l si scrieti-l din nou pe alta coala de hartie.

3. Puneti in aplicare pentru acest nou obiectiv metoda celor 7 pasi descrisa mai jos. Fixati un termen limita, faceti un plan de actiune si lucrati zi de zi la realizarea lui. Faceti din acest obiectiv telul vostru cel mai important pentru saptamani si luni de acum inainte.

Cei 7 pasi necesari pentru realizarea obiectivelor:


1. Decideti exact ce vreti in fiecare domeniu din viata voastra. Este important sa fiti foarte specific.

2. Scrieti-va telul pe hartie, clar si detaliat.

3. Stabiliti un termen limita pentru realizarea lui. Daca este un obiectiv mai mare impartiti-l in obiective mai mici si stabiliti termene limita pentru fiecare etapa. Scrieti etapele in ordine pe hartie.

4. Faceti o lista cu tot ceea ce credeti ca ar trebui sa faceti sau de ce ati avea nevoie ca sa va atingeti obiectivul. Daca va vin in minte noi elemente, treceti-le pe lista.

5. Alcatuiti un plan de actiune in care elementele gasite sa fie puse in ordine, in functie de importanta lor.

6. Stabiliti care este cel mai important lucru din planul facut si actionati imediat pentru realizarea lui.

7. Faceti in fiecare zi ceva care sa va apropie de atingerea telului propus. Ramaneti in aceasta energie a inceputului. Mentineti-va elanul initial.

Revizuiti-va zilnic obiectivele

In fiecare zi treceti-va in revista scopurile pe care vi le-ati propus ca sa fiti siguri ca acestea sunt inca cele mai importante obiective pentru voi. Pe masura ce trece timpul e posibil sa mai adaugati obiective pe lista dumneavoastra. Sau e posibil sa mai stergeti din ele daca o sa constatati ca acestea nu mai sunt de actualitate.

Oricare sunt telurile voastre planificati-le detaliat scriindu-le pe hartie. Preocupati-va zi de zi de indeplinirea lor.
„Claritatea este putere. Liderii o au iar cei care ii urmeaza o cauta neincetat”. Anthony Robbins

Tu din care grup faci parte?

Mult succes in anul care vine… si… fii gata pentru schimbarile miraculoase care vor aparea de acum inainte in viata ta!

Pentru a va insusi cu adevarat toate regulille stabilirii obiectivelor si a reusi sa le transpuneti in realitate, va invitam sa participati la workshop-ul “Atinge-ti obiectivele in 2010”, in data de 28 ianuarie 2010.

Psihoterapeut Gabriela Marin, trainer de Eneagrama
http://relatiifericite.blogspot.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *