Transformarea sentimentelor

Publicat: 7 martie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

transformarea sentimentelor -aimee.ro, resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Astazi revin la o carte pe care am citit-o acum mult timp “Vindecarea sentimentelor din inima ta”, aparuta la editura Adevar Divin si la un subiect legat de transformarea sentimentelor pe care le consideram “negative”. De-a lungul timpului am observat ca, daca putem spune ca avem prieteni adevarati de-a lungul vietii, aceia sunt sentimentele noastre, 

iar fraze precum “simte in sufletul tau iubire si recunostinta” nu au un suport real daca nu am procesat inainte furia, tristetea si durerea care sunt ascunse in noi.

Asa ca o sa va prezint cateva puncte de vedere ale autoarei Karol Truman legate de transformarea acestor sentimente :

“Indiferent daca iti amintesti sau nu de originea lor, izoleaza-te de restul lumii exterioare. Devino una cu aceste energii si cu sentimentele pe care ti le genereaza ele. Daca efectele carora le dau nastere atat timp cat raman ascunse ti se par neplacute, incurajeaza-le sa iasa la suprafata constiintei tale. Concentreaza-te asupra lor. Respira profund. Siiiimte aceste sentimente cu fiecare respiratie si cu fiecare molecula a fiintei tale. Cand senzatiile receptate ajung la apogeu, lasa aceste sentimente sa se exprime in exterior, in orice forma doresc.

Chiar daca nu iti place sa iti expui adevaratele sentimente(poate ca te gandesti ca nu ar trebui sa simti in acest fel), daca iti vine sa tipi din toti rarunchii, fa-o! Fa-o pana cand nu mai simti o furie sau ura reala fata de cineva anume, si atunci gandeste-te ca aspectul care doreste sa planga si sa se elibereze de acest sentiment de ura ar putea fi Copilul tau Interior. Lasa acest Copil ranit sa se elibereze!. Acorda-ti permisiunea de a te elibera de ura sau de sentimentele negative pe care le-ai purtat ca o povara in suflet atata vreme.

Sentimentele ingropate iau numeroase forme, care rareori pot fi cunoscute la nivel constient. Daca psihicul tau fragil a fost violat intr-o perioada in care nu te puteai opune, din sentimentul initial ca s-au nascut numeroase altele. Spre exemplu, una din vocile tale interioare ar putea suna astfel: Cum indraznesti sa te folosesti de inocenta mea, de incapacitatea mea de a ma proteja? Ia de aici, si asta, si asta! (in astfel de cazuri, lovirea unei perne functioneaza perfect)

Sau, un alt exemplu: “Nu eu am facut fapta de care m-ai acuzat! Si totusi, tu m-ai umilit fara mila in fata altor persoane!” Acest proces de exprimare a vocilor interioare este cunoscut in psihiatrie sub numele de vocalizare. Acorda acestor sentimente ingropate permisiunea de a-si exprima vocal durerea!

Daca ai trait un eveniment traumatic si nu ai putut riposta, neputandu-te face inteles sau auzit, in tine a ramas un aspect psihic (copilul interior, barbatul interior sau femeia interioara) care a continuat sa isi doreasca cu disperare sa se exprime! Acest aspect simte nevoia sa isi exprime acum reactia pe care nu si-a putut-o exprima in timpul abuzului initial. Daca simti nevoia sa lovesti pe cineva sau ceva, loveste o perna sau un sac de box si elibereaza-ti astfel sentimentele reprimate.

Poate ca ceea ce simti nu este ura. Indiferent in ce consta acest sentiment, asuma-ti-l. Retine: aceste sentimente nu reprezinta o reflectare a sinelui tau divin. De fapt, acesta si-a dorit sa le rezolve de foarte multa vreme. Asa se explica de ce se manifesta ele prin gandurile, cuvintele, atitudinile, convingerile si actiunile tale. Sentimentele tale fac tot ce le sta in puteri pentru a-ti atrage atentia. Ele isi doresc ca tu sa cunosti dusmanul dinauntrul tau. Permite-le sa faca acest lucru.Imbratiseaza-le si aminteste-ti ca nu esti un om rau.

Simultan, incearca sa intelegi impactul dezastruos pe care l-au creat in interiorul tau aceste sentimente negative. Constientizeaza-le pentru ultima oara si accepta durerea purificatoare care iese la suprafata constiintei tale. Te asigur ca ea este temporara si ca te va ajuta sa te vindeci.

Aceste sentimente s-au acumulat in anumite zone ale fiintei tale, pe care le-au imbolnavit. Ele reprezinta aspecte ale fiintei tale care au inghetat in timp, neputandu-se exprima la vremea lor.

Cel mai adesea, dificultatile prin care trecem si sentimentele care rezulta din ele reprezinta un apel pentru a ne trezi si pentru a reevalua situatia noastra actuala. Emotiile care continua sa mocneasca in interiorul nostru ne reamintesc ca nu am reusit inca sa le procesam, fie la vremea respectiva, fie mai tarziu, cand am ajuns la stadiul de adulti.

Incheiem cu un citat la care sa meditam astazi: 

“Nu-ti cere niciodata iertare pentru sentimentele pe care le afisezi. Atunci cand faci acest lucru, tu iti ceri practic iertare pentru adevarul din tine.” Bejnamin Disraeli

Ce credeti, acest citat exprima adevarul vostru interior? Asteptam comentariile voastre mai jos:

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *