Cum facem fata gandurilor negative?

Publicat: 30 aprilie 2008
Comentarii: Fără răspunsuri

De cate ori nu ne-am confruntat cu stari de anxietate, de teama, de tensiune sau pur si simpu cu stari proaste, in care nu avem chef de viata? Sau cu sentimente negative, cu sau fara o cauza plauzibila? Am fi chiar surprinsi sa vedem cat de mult din viata noastra ocupa astfel de momente in care nu suntem la cel mai inalt nivel emotional posibil.


Primul lucru care trebuie adus in discutie este faptul ca orice lucru caruia ii dam atentie creste si devine realitatea noastra.
Daca ne concentram atentia asupra starilor proaste pe care le avem, vom ajunge sa ne simtim asa tot timpul.

Ce putem face concret pentru a alunga starile mai putin productive pe care le avem? Ce putem face pentru a dezvolta in noi abilitati care tin de o inteligenta emotionala ridicata?

• In primul rand, sa nu negam sentimentele negative pe care le avem.
Sa le acceptam ca facand parte din viata si din procesul nostru de dezvoltare personala, dar sa incercam sa intelegem ce se petrece cu noi pentru ca orice problema nerezolvata poate avea manifestari somatice. Suntem oameni cu momente bune si rele. Si cu capacitatea de a invata lectii pretioase din momentele rele carora trebuie sa le facem fata.

• Sa cultivam o atitudine pozitiva. Uneori nu putem controla situatiile prin care trecem, dar putem controla atitudinea cu care tratam situatia.

O idee care apare foarte des in cartile de dezvoltare personala si de inteligenta emotionala este ca viata este formata 10 % din ceea ce ni se intampla si 90% din atitudinea noastra fata de ce ni se intampla.

In orice situatie, sa fim constienti de faptul ca gandurile sunt o forma de energie. Gandurile negative perpetueaza starile negative iar energia noastra negativa atrage si mai multe situatii negative. Gandurile pozitive schimba situatii. Cand schimbam modul in care privim lucrurile, lucrurile pe care le privim se schimba.

• Sa cultivam gandirea nelimitata si un stil de viata bazat pe motivare si energie pozitiva. Uneori starile noastre proaste sunt legate de faptul ca nu putem vedea dincolo de situatia prezenta. Nu intelegem de ce ni se intampla un anumit lucru, ni se pare ca stam pe loc de foarte mult timp si viata nu se misca in nici o directie, nimic bun nu se intampla, s.a.m.d. Acestea sunt simptomele evidente ale unei gandiri limitate care nu ne poate genera decat stari proaste. Incepe sa-ti imaginezi ce-ti doresti, viseaza, adu in prezent viata pe care doresti s-o ai. Creeaza sentimentul ca deja ai ceea ce vrei si starea de nemultumire si iritare va disparea.

Starile noastre sunt cauzate de ganduri. Putem face un experiment pe parcursul unei zile: sa urmarim starile pe care le avem si gandurile care stau la baza lor. Intotdeauna vom observa o conexiune care nu poate fi distrusa, dar poate fi folosita in avantajul nostru: trebuie sa gandim sanatos ca sa avem in permanenta o stare buna. Acest lucru nu se va intampla maine. Specialistii spun ca avem in jur de 45.000 de ganduri pe zi. Ne va trebui multa rabdare sa transformam toate aceste ganduri in ganduri in intregime pozitive. Important e ca stim ce avem de facut si sa stim astfel ca inteligenta emotionala este cheia spre o viata mai fericita si mai implinita din toate punctele de vedere.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *