locul cu care esti obisnuit
Ganduri (ne)insemnate

Uneori, locul cu care esti obisnuit nu este locul in care apartii…

Si nu orice loc unde te straduiesti sa incapi si sa corespunzi este locul in care sufletul tau apartine. Locul in care sufletul tau poate sa se expansioneze si sa se exprime in lumina a ceea ce este cu adevarat.

Uneori suntem atat de obisnuiti cu ceva care ne incorseteaza, incat ne e frica si sa indraznim sa ne gandim la libertate.

Ne-am obisnuit atat de mult sa traim incarcerati, incat uneori nu realizam ca tinem in mana cheia lacatului care ne tine prizonieri. Pentru ca nu indraznim sa credem ca putem apartine libertatii.

Uneori nu credem ca e in puterea noastra sa determinam locul in care apartinem cu adevarat. Si ca trebuie sa apartinem acolo unde forta circumstantelor exterioare ne-a aruncat intr-un anumit moment.

Uneori uitam ca apartinem acolo unde simtim ca apartinem, cu inima, fiinta si gandul curat. Nu cu credintele false si programele pe care ne simtim obligati sa le onoram ramanand in obisnuinta limitarii interioare. Nu cu partile din noi care ar face orice doar pentru a ne face sa uitam cine suntem cu adevarat.

Care este locul tau?

Uneori uitam ca putem sa decidem, astazi, acum, aici, unde apartinem cu adevarat. Si care este locul pe care sufletul nostru il merita.

Sa ne aducem aminte de poza acestui articol atunci cand nu ne aducem aminte unde apartinem. O felie de portocala nu poate deveni un catel de usturoi, chiar daca pe moment se poate pacali ca se potriveste acolo.

Sa ne aducem aminte de aceasta incercare zadarnica a portocalei de a fi ceva ce nu este, atunci cand compromisurile pe care le facem devin mult prea dureroase.

Atunci cand incercam sa ne inselam pe noi insine in privinta a cine suntem. Cand incepem sa ne mintim atat de mult, incat nu mai recunoastem adevarul nici atunci cand ne privim in oglinda.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *